21 Ocak 2026 19:28

BM için PBS'ye başvuru butonu

giden meslektaşımız var mı acaba, süresi ne kadar hangi ülkeler, ücret, gitmenin şartları ne? torpil oynuyor mu?

Quake38
Memur
22 Ocak 2026 12:39

Süre 1 yıl, yds en az 50, maaş güney sudan günlük 76 dolar 10 dolar konteyner ücreti ödüyorsunuz günlük, ön mülakatı bizimkiler yapıyor sonraki mülakatı BM den gelen heyet yapıyor dinleme ve yazmadan sınav yapıyorlar bildiğim kadarıyla, dolayısıyla ön mülakattan sonraki mülakatta torpil olma olasılığı sıfır. Fransızca'dan kazanıp kongoya gidersen ücret daha fazla günlük 130 dolar diye biliyorum yanlışım varsa duzeltebilir arkadaşlar. Ailesi çocuğu olanlar için bu ucretle güney sudana gitmek pek cazip durmuyor işin açığı ama bekarsan değer

22 Ocak 2026 16:32

Peki oraya gidince yapılan iş nedir?

Quake38, 2 hafta önce

Süre 1 yıl, yds en az 50, maaş güney sudan günlük 76 dolar 10 dolar konteyner ücreti ödüyorsunuz günlük, ön mülakatı bizimkiler yapıyor sonraki mülakatı BM den gelen heyet yapıyor dinleme ve yazmadan sınav yapıyorlar bildiğim kadarıyla, dolayısıyla ön mülakattan sonraki mülakatta torpil olma olasılığı sıfır. Fransızca'dan kazanıp kongoya gidersen ücret daha fazla günlük 130 dolar diye biliyorum yanlışım varsa duzeltebilir arkadaşlar. Ailesi çocuğu olanlar için bu ucretle güney sudana gitmek pek cazip durmuyor işin açığı ama bekarsan değer

Quake38
Memur
22 Ocak 2026 19:33

Bildiğim kadarıyla( bunun altını çiziyorum) sıkıntılı bölgelerde devriye görevi ifa ediliyor

mehmetyilmz, 2 hafta önce

Peki oraya gidince yapılan iş nedir?

EL CHAPO
Müsteşar Yardımcısı
22 Ocak 2026 19:35

ingilizcen varsa basvur.

22 Ocak 2026 19:48

Bir seferde bilmediğin işe yorum yapma. Fransızca bilenleri ne pahasına olursa olsun başkanlık göndermek için çabalıyor. Ancak İngilizce bilen adaylar için durum tersi maalesef. Bunun laflarına da inanmayın, arada ses çıkarır sonra kaybolur.
EL CHAPO, 2 hafta önce

ingilizcen varsa basvur.

Android60
Genel Müdür
22 Ocak 2026 19:54

76 dolar ne ya günlük hesaplarsan eğer nerden baksan Türkiye'de aldığın maaşını aynısını alıyorsun hiç bir cazipliği yok ne gerek varki ozaman Yurt dışın Gitmenin

Quake38, 2 hafta önce

EL CHAPO
Müsteşar Yardımcısı
22 Ocak 2026 19:55

bm de ana istenen temel dil ingilzce

sudani fransizlar somuruyo diye fransizca olmassa olmaz degil

cok biliyosan gitsene ozaman .

haftaya turkiyeye geliyorum izmir e de ugrayacam alsancakta bi kahvemi ic. yada ben misafirim sen ismarla

police-izmir-, 2 hafta önce
Bir seferde bilmediğin işe yorum yapma. Fransızca bilenleri ne pahasına olursa olsun başkanlık göndermek için çabalıyor. Ancak İngilizce bilen adaylar için durum tersi maalesef. Bunun laflarına da inanmayın, arada ses çıkarır sonra kaybolur.

poyraz_1907
Aday Memur
22 Ocak 2026 19:58

burdaki maaşın da yatıyor ikisi ile birlikte güzel para olur, sonuçta bir çoğumuzun evdeki hesabı çarşıya uymuyor
Android60, 2 hafta önce

76 dolar ne ya günlük hesaplarsan eğer nerden baksan Türkiye'de aldığın maaşını aynısını alıyorsun hiç bir cazipliği yok ne gerek varki ozaman Yurt dışın Gitmenin

Müspet 07
Şef
22 Ocak 2026 20:01

Fransızcan varsa neredeyse tüm rakiplerini ekarte edersin. Belçika'nın, Fransa'nın vs. Afrika'daki sömürgelerine ve Haitite'ye gidebilirsin. Kurumsal kölelikten net biçimde kurtulmuş olursun. 2 yıl Kongo mongo vs. oralarda görev yapabilirsin. Sürüden ayrılmamak temel prensibin olmalı yoksa yamyamlara yem olabilirsin. Parası boldur, 5000 dolar zannımca artı Türkiye'deki maaşını da alırsın. Gençseniz fransızca öğrenin, eforumuzu boş şeylere harcamayın. Ülkenin cari açığına da bir nebze merhem olabilirsiniz .

EL CHAPO
Müsteşar Yardımcısı
22 Ocak 2026 20:02

yerinde ve muspet bir cevap.

Müspet 07, 2 hafta önce
Fransızcan varsa neredeyse tüm rakiplerini ekarte edersin. Belçika'nın, Fransa'nın vs. Afrika'daki sömürgelerine ve Haitite'ye gidebilirsin. Kurumsal kölelikten net biçimde kurtulmuş olursun. 2 yıl Kongo mongo vs. oralarda görev yapabilirsin. Sürüden ayrılmamak temel prensibin olmalı yoksa yamyamlara yem olabilirsin. Parası boldur, 5000 dolar zannımca artı Türkiye'deki maaşını da alırsın. Gençseniz fransızca öğrenin, eforumuzu boş şeylere harcamayın. Ülkenin cari açığına da bir nebze merhem olabilirsiniz .

Müspet 07
Şef
22 Ocak 2026 20:07

Kursa mursa gitmenize de gerek yok artık; digital çağda yaşıyoruz, herşey elinizin altında. YouTube da efsane hocalar var, A' dan Z'ye herşeyi anlatıyor. Para harcamanıza gerek yok.

Müspet 07
Şef
22 Ocak 2026 20:10

Merci beaucoup
EL CHAPO, 2 hafta önce

yerinde ve muspet bir cevap.

Müspet 07
Şef
22 Ocak 2026 20:13

BM'nin resmi dillerinden biridir Fransızca!
EL CHAPO, 2 hafta önce

bm de ana istenen temel dil ingilzce

sudani fransizlar somuruyo diye fransizca olmassa olmaz degil

cok biliyosan gitsene ozaman .

haftaya turkiyeye geliyorum izmir e de ugrayacam alsancakta bi kahvemi ic. yada ben misafirim sen ismarla

EL CHAPO
Müsteşar Yardımcısı
22 Ocak 2026 20:17

Bienvenue

bonsoir depuis amsterdam.

Müspet 07, 2 hafta önce
Merci beaucoup

Müspet 07
Şef
22 Ocak 2026 22:48

Hoş geldiniz Amsterdam'dan beri iyi akşamlar gibi birşey olmuş, olmamış yani!
EL CHAPO, 2 hafta önce

Bienvenue

bonsoir depuis amsterdam.

EL CHAPO
Müsteşar Yardımcısı
22 Ocak 2026 22:59

ingilizcem top class a1 fransizcayla bu kadar

sende masalah fransiz rahip don pierre perignon gibisin

:)

Müspet 07, 2 hafta önce
Hoş geldiniz Amsterdam'dan beri iyi akşamlar gibi birşey olmuş, olmamış yani!
Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi