Editörler : cihan27E.Kayı Han

Serkan1977
Memur
26 Ocak 2026 10:54

Memur arkadaşlar bu çok tehlikeli, çok fazla bel bağlamamak lazım Gene de kuşkuyla bakmak gerek. Bir laf var herkes bilir. ?Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak? diye. Bu işte her an ek kazanımlar alacaz derken iş güvencesinden olabiliriz. Emeklilere yılda iki defa ikramiye verdiler güya ama yıllar içinde şu an ikramiyeleri çerez parasına döndü ama seçim de kazanıldı şu an ama emekliyle iş bitti. o nedenle dikkat etmek lazım ben size söyleyeyim.

fakir.adam
Şube Müdürü
26 Ocak 2026 11:26

aynen. bu nedenle susup şükretmek ve bize verileni kabul etmek lazım. elimizden ekmeğimiz alınsa da ses edmemekde fayda var.

Serkan1977, 2 hafta önce

Memur arkadaşlar bu çok tehlikeli, çok fazla bel bağlamamak lazım Gene de kuşkuyla bakmak gerek. Bir laf var herkes bilir. ?Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak? diye. Bu işte her an ek kazanımlar alacaz derken iş güvencesinden olabiliriz. Emeklilere yılda iki defa ikramiye verdiler güya ama yıllar içinde şu an ikramiyeleri çerez parasına döndü ama seçim de kazanıldı şu an ama emekliyle iş bitti. o nedenle dikkat etmek lazım ben size söyleyeyim.

Serkan1977
Memur
26 Ocak 2026 13:43

Hak aramaktan bile soğudu insanlar maalsef durum bu Hak ararken ters köşe olma ihtimali olan zamanlardan geçiyoruz arkadaşım. Yanlış anlaşılmasın ama.

fakir.adam, 2 hafta önce

aynen. bu nedenle susup şükretmek ve bize verileni kabul etmek lazım. elimizden ekmeğimiz alınsa da ses edmemekde fayda var.

kuyumuzukazıyorlar
Aday Memur
26 Ocak 2026 14:14

Önce şamaroğlanı gibi ortada bırak, sonra seçilmek için bir parmak bal çalacam ağzınıza diye duyur, çeyrek yeter size de.. ve kapanış.. hadi gelecek seçime kadar dağılın.. reform heee reform.. emekli olunca görecez asıl ebemizin nikah cüzdanını.. iktidarların tek reformu, bozup bozup reform yapmak üzerine kurulmuş gibi.. bi manası yok..

gs5yıldız
Memur
27 Ocak 2026 00:59

gelmeyecek olan reformdur
27 Ocak 2026 01:47

ben kamuda reform falan olacağını düşünmüyorum, 16 haftalık doğum iznini 24 haftaya 1 yıldır yükseltemeyen adamlar mı böyle kapsamlı reform yapacak? bir arada emekli primlerini düzenleyeceklerdi o da yalan oldu. arkadaşlar kısaca, böyle boş hayallere kapılmayın.

Fsb.2109
Aday Memur
27 Ocak 2026 11:39

Reform yapılacaksa öncelikle emeklilik şartlarını iktisap eden kamu çalışanları resen emekli edilmelidir. Devlete dinamizm gelir, gençlerin önü açılır.

Enflasyonizm
Memur
27 Ocak 2026 13:22

Reform yapilacak ve o reformu duzenleyen mevzuati yazacak kisiler kim? en son ek gosterge zammina karsi cikip, canhıraş iptali icin ugrastiginiz, hakaretler ettiginiz uzmanlar. Hani siz yine de cok beklenti icine girmeyin derim. Elleri dert gormesin, insallah soyle o hakaretlerin cevabini verecek bir reform olur.

27 Ocak 2026 22:40

Reformu uzmanlar mı hazırlayacak, cumhurbaşkanı ne karar verirse uygulayacaksınız, kendini nimetten sayıp milleti galeyana getirme burada

Enflasyonizm, 2 hafta önce

Reform yapilacak ve o reformu duzenleyen mevzuati yazacak kisiler kim? en son ek gosterge zammina karsi cikip, canhıraş iptali icin ugrastiginiz, hakaretler ettiginiz uzmanlar. Hani siz yine de cok beklenti icine girmeyin derim. Elleri dert gormesin, insallah soyle o hakaretlerin cevabini verecek bir reform olur.

insaatmuhendsi
Aday Memur
28 Ocak 2026 10:00

Bu memlekette bir şeyin başında "reform" kelimesi varsa ondan korkmak lazım.

insaatmuhendsi
Aday Memur
28 Ocak 2026 10:06

2008'de 5510 sayılı kanunu "Sosyal Güvenlik Reformu" olarak sunmuşlardı. Gördük reformu. O yüzden aman reform falan kelimeleri kullanmayalım.

Enflasyonizm
Memur
28 Ocak 2026 17:52

Cumhurbaskaninin isi gucu yok alakasiz tiplerin maasina karisacak :) arkadasim siz devlet yonetiminin ne demek oldugunu biliyor musunuz acaba? Bakkal mi yonetiyor adam devlet yonetiyor. Ufurukten seylerle ugrasmaz! Bununla ilgili calismalari politika kurullari yapar. Komisyon olusturulur, butce belirlenir,butce yuku tartisilir, ne kadari subvanse edilir bunlar hep calisma bakanligi maliye cumhurbaşkanligindan uzmanlar, meclis yasama uzmanlari tarafindan calisilir. Ben uzman degilim. Hayatimda da uzman olmak istemedim. Benim icin kofti iş uzmanlik.

Sonra ne olur ilgili bakanliklarin suzgecinden gecer. Nihai halindeki butceye yuku, getirisi goturusu cumhurbaskanina sunulur. Kisa bir sunumla anlatilir. Kimin ne alacagi ne kadar alacağı falan bunlarla ugrasacak oyle mi? Guldurme adami. Cok daha kiymetli islerle ilgileniyor.

O yuzden oyle bu kufreden, sallayan, hakaret eden ne kadar meslek grubu varsa bu calismalari yapan uzmanlar cok guzel biliyor merak etme. Ben de diyorum o tiplere gereken cevabi verirler insallah cok guzel sekilde. 2-3 bin lira artirip bi parmak bal calsinlar yeter. Anlarlar belki baskalarina iftira atmak, rusvetci demek, torpilli demek ne demekmis.

Lalo Salamanca, 2 hafta önce

Reformu uzmanlar mı hazırlayacak, cumhurbaşkanı ne karar verirse uygulayacaksınız, kendini nimetten sayıp milleti galeyana getirme burada

üçbuçukali
Müsteşar
29 Ocak 2026 13:02

En sevmediğim kelimedir : REFORM

Ne zaman bu kelime bir yerde geçiyor, dillendiriliyor, konuşuluyorsa

eninde sonunda memur s.....r

Onun için aman REFORM falan olmasın çıkmasın.

Fsb.2109
Aday Memur
06 Şubat 2026 14:09

Reformun ilk adımı emeklilik hakkını kazanmış kamu personeli kıymetli büyüklerimizin resen emekliye sevk edilmesi olmalıdır. Teknolojiye hakim, yeniliğe ve değişime açık donanımlı gençlerin istihdamına öncelik verilmelidir.

afg1
Aday Memur
06 Şubat 2026 21:41

seçim 2027 Ekim/Kasım
gs5yıldız, 2 hafta önce
değil reformu 2027de artık seçim atmosferine gidileceği için özgür özel memurlara açıkça vaatte bulunmazsa siz seyyanen zammı bile unutun

elektronik49
Daire Başkanı
07 Şubat 2026 11:21

15 yıllık Müdürleri görmek istemiyoruz artık.Kafa yapisi kaldirmiyor yenilikleri

Toplam 36 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi