Editörler : Pangaea

okuryazar3
Müsteşar
24 Ocak 2026 20:49

Giyim tarzi da onemli smokinli mi,kırmızı kravatlı mı,şapka,şalvar,takke,takunyalı mı:)) Yahu müdürlerin bazen kasıt içermeyen ufak tefek sayılabilecek kararlarına da itiraz edilmemeli.

EL CHAPO, 2 hafta önce

mudur biyikli mi yoksa sinekkaydi takilan biri mi???

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
24 Ocak 2026 22:55

Bir ara mülakatlara sarı kravatla katılıyor. İdareyi alınca ekose ceket giyiyordu.

Rahatlık en sonunda spor kıyafeti hakim kılacak gibi.

okuryazar3, 2 hafta önce

Giyim tarzi da onemli smokinli mi,kırmızı kravatlı mı,şapka,şalvar,takke,takunyalı mı:)) Yahu müdürlerin bazen kasıt içermeyen ufak tefek sayılabilecek kararlarına da itiraz edilmemeli.

EL CHAPO
Müsteşar Yardımcısı
24 Ocak 2026 23:17

kandirali aysel in lafini yazmis

lafa bak lafa herkes kendi kalbinin ekmegini yer .

hayattaki en varos uydurma cumlelerden biri

selinemek5, 2 hafta önce

herkes kalbinin ekmeğini yer.Bunları burda söylemen bile acı.

okuryazar3
Müsteşar
25 Ocak 2026 20:20

ben Chapo 'ya takılam yeni kelime öğrenem diye yazdım; formdaki kalvyeşörler (!) eksiyi basmışlar:) Yaranamadık gitti birilerine galiba kayıtsız şartsız birilerine kul olmayı kendileri gibi beceremiyoruz diye hırslanıyorlar:))

atahoca, 2 hafta önce

Bir ara mülakatlara sarı kravatla katılıyor. İdareyi alınca ekose ceket giyiyordu.

Rahatlık en sonunda spor kıyafeti hakim kılacak gibi.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
25 Ocak 2026 20:46

Ben kıyafet zorunluluğu varken de ceket giymiyordum. Çocukluğumda da sevmezdim.

İnsanın ideolojisi olabilir. Fakat ilkelerin ve adaletin önüne bu geçtiği zaman sıkıntılı oluyor. Hayır, bunlar İslamda da öncesinde de var. Törenin değişen bazı hükümleri var ama değişmeyen hükümleri var. İslam'da temel esaslar var.

Evet, yöneticileri hak olan sözlerini yerine getiririz. Fakat iş bu sınırın dışına çıktığı zaman bu sözlere itaat Hakka itaatsizlik demektir. Allah hepimize omurga lütfetsin.

Eksilere bazen gülüyorum. Kendi haklarını koruyan, sağa sola çarpmayan mesajlara bile eksi verenler var.

"kasıt içermeyen ufak tefek sayılabilecek kararlarına da itiraz edilmemeli." demişsiniz. Tek çeşit değil her tipten kıyafet çeşidi saymışsınız. Neyine eksi atmışlar.

Biz spor kıyafetten fıtrata işaret etmişiz, başkaları başka anlamış. Öncesindekini herkes biliyor, herkes şahit oldu, okulda arkadaşlara da takılıyorduk. Oradan olması beni ilgilendirmiyor, ilkeli olup olmaması beni ilgilendiriyor. Her türlü aşırılık cidden kötü oluyor. İfrattan tefritten uzak olmak en iyisi. bkz. https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Bakara-suresi/150/143-ayet-tefsiri

Bazen tamam ironi yapıyoruz, kızıyoruz ama inanın çoğu zaman dostça yazıyoruz, düzelsinler istiyoruz. Her gürültüyü kendilerine yönelik sanıyorlar. Halbuki bu özellik kötü bir özellik. bkz. https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/M%C3%BCn%C3%A2fik%C3%BBn-suresi/5189/1-8-ayet-tefsiri

En başta Bakara Suresi 8-20. ayetler.

Vaaz denilmesi. Bu kısımlar okununca gözde canlananlara bakıp öyle olmamak lazım.

okuryazar3, 2 hafta önce

ben Chapo 'ya takılam yeni kelime öğrenem diye yazdım; formdaki kalvyeşörler (!) eksiyi basmışlar:) Yaranamadık gitti birilerine galiba kayıtsız şartsız birilerine kul olmayı kendileri gibi beceremiyoruz diye hırslanıyorlar:))

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
25 Ocak 2026 21:09

arkadaş siz de benim dersim bitti diye çıkın gidin. müdürlerden bu kadar korkarak nasıl çalışıyorsunuz hayret. asıl onlar bir sorun çıkacak başımız ağrıyacak diye herşeyden korkuyorlar. ders programım ektedir diye bi savunma vereceksiniz işi yokuşa sürerse. o kadar

BanuAlkan
Yasaklı
25 Ocak 2026 23:57

işte bunu düşünemeyenleri bir de forumdaki başka bir var orda üst yazı yazamayanları gönderilecek bir yer söyleyen bir ark var bunları hakkatrn oraya göndermek lazım
şaşkın tarihçi, 2 hafta önce
arkadaş siz de benim dersim bitti diye çıkın gidin. müdürlerden bu kadar korkarak nasıl çalışıyorsunuz hayret. asıl onlar bir sorun çıkacak başımız ağrıyacak diye herşeyden korkuyorlar. ders programım ektedir diye bi savunma vereceksiniz işi yokuşa sürerse. o kadar

fatih ç.
Genel Müdür
26 Ocak 2026 19:48

Sen yorum yapma ya daha sendikal hak nedir onu bilmiyorsun. Bak hâlâ gelecek cezayı bekliyorum eylem yaptığım için. Gelmiş burada da millete hak hukuk aklı veriyorsun. Bi yanda hakkını savunanları yanlış yönlendir başka yerde "bunları göndermek lazım". Esas seni göndermek lazım.

BanuAlkan, 2 hafta önce
işte bunu düşünemeyenleri bir de forumdaki başka bir var orda üst yazı yazamayanları gönderilecek bir yer söyleyen bir ark var bunları hakkatrn oraya göndermek lazım

BanuAlkan
Yasaklı
26 Ocak 2026 20:18

ay çok güldüm buna sen çok yaşa em i hiç getme buralardan hep yaz olur mu bütün başlıklara
fatih ç., 2 hafta önce

Sen yorum yapma ya daha sendikal hak nedir onu bilmiyorsun. Bak hâlâ gelecek cezayı bekliyorum eylem yaptığım için. Gelmiş burada da millete hak hukuk aklı veriyorsun. Bi yanda hakkını savunanları yanlış yönlendir başka yerde "bunları göndermek lazım". Esas seni göndermek lazım.

BanuAlkan
Yasaklı
26 Ocak 2026 20:23

sen ne cazası bekliyorsun bu arada desene
fatih ç., 2 hafta önce

EL CHAPO
Müsteşar Yardımcısı
27 Ocak 2026 12:29

ee goruyosun iste

simdi anliyor musun benim demek istediklerimi

:)))))))))

mazotta foskurmaya basladi.

araban vardir insalah . mazot deponda foskuracak cunku dogrudan

okuryazar3, 2 hafta önce

okuryazar3
Müsteşar
27 Ocak 2026 17:14

arabam var,520 gr altın bozdurup 218 bin liraya almıştım 2021 de şimdi 900 bin liracık piyasası:)) Altın olarak duraydı frşkuracaktı 3 milyon 746 bin liracık olacaktı!Ekonomi uçuyor !Aeraba benzinli benzin doldu benzin soldu esprisi yapıyor akaryakıt istasyonundaki pompacı:))

EL CHAPO, 2 hafta önce

ee goruyosun iste

simdi anliyor musun benim demek istediklerimi

:)))))))))

mazotta foskurmaya basladi.

araban vardir insalah . mazot deponda foskuracak cunku dogrudan

okuryazar3
Müsteşar
27 Ocak 2026 17:20

Kürkümüz smokinimiz hiç olmadı, kıs yaz kara lastik gıslaved ayakkabı, şimdikilerin tayt sandıkları kauçuk tuman ayağımızda, üstümüzde siyah önlük. Çocukluğumuz böyle geçti

Kundura ile üniversitede tanıştım:)Şimdi el c vak vak, kot keten mont vs..Ne elimize geçerse takıyoruz sırtımıza.İyi ki geçen sene bir öğretmen önlüğü dağıttılar tüm kusurları örtüyor:))

atahoca, 2 hafta önce

Ben kıyafet zorunluluğu varken de ceket giymiyordum. Çocukluğumda da sevmezdim.

İnsanın ideolojisi olabilir. Fakat ilkelerin ve adaletin önüne bu geçtiği zaman sıkıntılı oluyor. Hayır, bunlar İslamda da öncesinde de var. Törenin değişen bazı hükümleri var ama değişmeyen hükümleri var. İslam'da temel esaslar var.

Evet, yöneticileri hak olan sözlerini yerine getiririz. Fakat iş bu sınırın dışına çıktığı zaman bu sözlere itaat Hakka itaatsizlik demektir. Allah hepimize omurga lütfetsin.

Eksilere bazen gülüyorum. Kendi haklarını koruyan, sağa sola çarpmayan mesajlara bile eksi verenler var.

"kasıt içermeyen ufak tefek sayılabilecek kararlarına da itiraz edilmemeli." demişsiniz. Tek çeşit değil her tipten kıyafet çeşidi saymışsınız. Neyine eksi atmışlar.

Biz spor kıyafetten fıtrata işaret etmişiz, başkaları başka anlamış. Öncesindekini herkes biliyor, herkes şahit oldu, okulda arkadaşlara da takılıyorduk. Oradan olması beni ilgilendirmiyor, ilkeli olup olmaması beni ilgilendiriyor. Her türlü aşırılık cidden kötü oluyor. İfrattan tefritten uzak olmak en iyisi. bkz. https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Bakara-suresi/150/143-ayet-tefsiri

Bazen tamam ironi yapıyoruz, kızıyoruz ama inanın çoğu zaman dostça yazıyoruz, düzelsinler istiyoruz. Her gürültüyü kendilerine yönelik sanıyorlar. Halbuki bu özellik kötü bir özellik. bkz. https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/M%C3%BCn%C3%A2fik%C3%BBn-suresi/5189/1-8-ayet-tefsiri

En başta Bakara Suresi 8-20. ayetler.

Vaaz denilmesi. Bu kısımlar okununca gözde canlananlara bakıp öyle olmamak lazım.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
27 Ocak 2026 22:05

Kara lastikten kundurayageçiş dönemlerinde -ortaokulda (epey sonra asıl branşa geçtim)- öğretmenliğe başladık. Her ikisi de kullanılıyordu. Okula gittiğimizde önce 5-10 dakika ayakkabılardaki çamuru temizliyorduk. Müfettişlerin bir gelişinde okul bir gün önce çok iyi temizlendiği halde sabahki malum ayakkabı temizleme merasimi sonrası okula girilince giriş biraz kirlenmişti. Bir müfettiş ortalığı ayağa kaldırdı. Müfettişe durumu izah edince inanmadı. O zaman geçen geldiğinizde şu evrakları hazırla demiştiniz. Onları hazırlamadım ama burası temizdi, dedim. Bir başkası çözüm sundu. Çocuklar çift ayakkabı ile gelsin. Girişte ayakkabı değiştirsinler diye. Garibim ne bilsin çocukların ikinci ayakkabısı olmadığını. Kundura başlayınca bu sefer boyama meselesi çıktı. İlk başlarda sınıflara ayakkabı boyası koymuştuk. Diş fırçalama eğitimi için herkesin diş fırçası getirmesini vb. derken zaman için işler gelişti. Fakirlik mi, ortaokulda liseyi kazanınca, ikna ile çocuğunu liseye gönderdiğimiz veli, "Hocam, bizi yaktın. Çocuk üniversiteyi de kazanır. Ne yapacağız bakalım diye yarı gurur yarı düşüncel sormuştu." Hayvanları satma, inşaatlarda çalışma ile çocuk okuttular.

Önlük mü? Bazıları da abartmıştı ama yine diyeceğim üç beş kişi için herkes rahatsız edilmez. Hem onlar devam eder iş yine işinin yapanların başına patlar. Müdür kurulda sorduğunda giymeyeceğimi söylemiştim. Hırka vb. olmasa bizim kusurlarda meydan da olurdu. Oradan kurtarıyoruz da tüm okullara ve müdürlüklere ve... olacak önlük olsa kusurlar tamamen örtülürdü.

Bu arada önlüğünüzün rengi, arması ve kumaşının cinsi umarım iyidir.

okuryazar3, 2 hafta önce

Kürkümüz smokinimiz hiç olmadı, kıs yaz kara lastik gıslaved ayakkabı, şimdikilerin tayt sandıkları kauçuk tuman ayağımızda, üstümüzde siyah önlük. Çocukluğumuz böyle geçti

Kundura ile üniversitede tanıştım:)Şimdi el c vak vak, kot keten mont vs..Ne elimize geçerse takıyoruz sırtımıza.İyi ki geçen sene bir öğretmen önlüğü dağıttılar tüm kusurları örtüyor:))

berkaydal
Genel Müdür
27 Ocak 2026 23:43

Karne günü kaçta derse o saatte veririm. Hiç uğraşmam. Bu konuda söyleyecek bir şey yok. Boş derslere girme konusunda ise size kalmış. Yazılı olarak tebliğ isteyin. Zaten veremez.

EL CHAPO
Müsteşar Yardımcısı
28 Ocak 2026 10:01

yanlis zaman yanlis insan

500 gram altin suan 3.500.000 ( 3.5 trilyon)

araba tenekedir.

ev almaliydin

okuryazar3, 2 hafta önce

arabam var,520 gr altın bozdurup 218 bin liraya almıştım 2021 de şimdi 900 bin liracık piyasası:)) Altın olarak duraydı frşkuracaktı 3 milyon 746 bin liracık olacaktı!Ekonomi uçuyor !Aeraba benzinli benzin doldu benzin soldu esprisi yapıyor akaryakıt istasyonundaki pompacı:))

selinemek5
Aday Memur
28 Ocak 2026 14:38

Saçmalamasan iyi olur kimsenin lafına atıfta bulunmadım ya da kimsenin lafını söylemedim.Bu tavırlarını günlük hayatta da yapıyorsan vay haline.

EL CHAPO, 2 hafta önce

kandirali aysel in lafini yazmis

lafa bak lafa herkes kendi kalbinin ekmegini yer .

hayattaki en varos uydurma cumlelerden biri

okuryazar3
Müsteşar
28 Ocak 2026 17:15

Ev var,10 yıl taksitle adedimdi, alın teriymiş deprem yıkmadı:))

4 çeker 3 vites rahvan tırıs dörtnal kendinden kornalı binek aracı daha ekonomikmiş de bilemedik:)

Daha da ekonomik ulaşım aracı hem sağlıklı hem de ucuz TABANVAY..:))

EL CHAPO, 1 hafta önce

yanlis zaman yanlis insan

500 gram altin suan 3.500.000 ( 3.5 trilyon)

araba tenekedir.

ev almaliydin

EL CHAPO
Müsteşar Yardımcısı
29 Ocak 2026 09:28

spor yaparsin iste yuru.

altin da fena foskuruyor

okuryazar3, 1 hafta önce

Ev var,10 yıl taksitle adedimdi, alın teriymiş deprem yıkmadı:))

4 çeker 3 vites rahvan tırıs dörtnal kendinden kornalı binek aracı daha ekonomikmiş de bilemedik:)

Daha da ekonomik ulaşım aracı hem sağlıklı hem de ucuz TABANVAY..:))

Toplam 39 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi