Editörler : cihan27E.Kayı Han
23 Ocak 2026 01:56

SGK, 2026 Yılında GYS Açılacağı Söylentisi

2026 yılı gys açılacağı söyleniyor,çalışmaya nasıl başlamalı hangi kaynak veya online platform önerisi olan var mı?

tarantulaziz
Aday Memur
23 Ocak 2026 09:23

Yine mi başladı duyumlar, söylentiler :)

matem90
Şef
23 Ocak 2026 09:34

en son görevde yükselme sınavından sonra 4 yıl oldu geçti hala yapılacak oy oy

üçbuçukali
Müsteşar
23 Ocak 2026 10:05

yapılsa nolcak

kurumuna da yükselmesine de

şef olsan ne sgk da olmasan ne

şeflik yerine kurum içi uzmanlık gelmeli bu kuruma

diğer kurumdaki uzmanlar bizim memur ve şefleri maaş olarak eziyorlar

matem90, 2 ay önce

en son görevde yükselme sınavından sonra 4 yıl oldu geçti hala yapılacak oy oy

sgk-ssk
Şube Müdürü
27 Ocak 2026 14:17

Görevde alçalma sınavı açılsın., şef değil işçi olmak istiyorum. Memur maaşı 61, temizlik işçisi maaşı 90.000 TL

2026 Sonbaharda açılacağı konusunda bilgi verilmiş sendikacıya

Mytmoor
Memur
27 Ocak 2026 14:47

Makul bir cevap vermiş arkadaşımız! Bizim kurum görevde alçalma sınavı yapsa, birileri bayağı alçalarak soruları çalar, yine malum kitle kazanır :))))

sgk-ssk, 2 ay önce

Görevde alçalma sınavı açılsın., şef değil işçi olmak istiyorum. Memur maaşı 61, temizlik işçisi maaşı 90.000 TL

2026 Sonbaharda açılacağı konusunda bilgi verilmiş sendikacıya

hagiyatmaz
Şube Müdürü
27 Ocak 2026 15:13

Kadro mu bıraktılar hepsi vekalet ile doldu.

üçbuçukali
Müsteşar
27 Ocak 2026 23:13

bu kurumda mudur olamayacaksan bos yere sef olmaya gerek yok

diger kurumlardaki gibi 3-4 konudan gys olmuyor

22 konu basligi vardi en son yanlis hatirlamiyorsam

seflik icin degmez o kadar calismaya ugrasmaya

mulga mevzuat sormayacaz deyip soruyorlar

hagiyatmaz, 2 ay önce

Kadro mu bıraktılar hepsi vekalet ile doldu.

sgk-ssk
Şube Müdürü
28 Ocak 2026 10:20

Genelgeden bile soruyorlar :D

Kamu işçilerini kadroya alırken cumhurbaşkanı kim, sgk başkanı kim diye 90.000 TL Maaşa geçirdiler

Memurdan 2-3.000 TL fazla alacak Şef lik sınavında kanunların dışında genelgeye kadar soru soruyorlar...

üçbuçukali, 2 ay önce

bu kurumda mudur olamayacaksan bos yere sef olmaya gerek yok

diger kurumlardaki gibi 3-4 konudan gys olmuyor

22 konu basligi vardi en son yanlis hatirlamiyorsam

seflik icin degmez o kadar calismaya ugrasmaya

mulga mevzuat sormayacaz deyip soruyorlar

üçbuçukali
Müsteşar
28 Ocak 2026 11:38

alt tarafı şef olcaksın

son sınavı hatırla şubat ortasında karda kışta sınav yaptılar

insanlar ankaraya güç bela ulaştı

sonra milleti saçma sapan sorularla döküp, sinirleri ile oynayıp geri gönderdiler

Allahtan o sınava da girmemiştim.

ebesinin nikahındaki düğün davetlilerini bile sorar bizim kurum :)))

kendi memuruna bu kadar az değer veren TÜrkiyede başka bir kurum yoktur

sgk-ssk, 1 ay önce

Genelgeden bile soruyorlar :D

Kamu işçilerini kadroya alırken cumhurbaşkanı kim, sgk başkanı kim diye 90.000 TL Maaşa geçirdiler

Memurdan 2-3.000 TL fazla alacak Şef lik sınavında kanunların dışında genelgeye kadar soru soruyorlar...

Son5yil
Şube Müdürü
28 Ocak 2026 11:52

Herkese merhaba, sınav konusunda yanlış bilmiyorsam KESK tarafından 5-6 ay veya daha önce genel merkeze yapılan ziyarette; 2026 için şeflik sınavı olmayacağı(sadece müdürlük için sınav olacağı), 2027 de şeflik sınavı olacağı minvalinde bilgi verilmişti.

Sınavın 2026 veya 2027 her neyse olacağını varsaysak da diğer arkadaşların da belirttiği üzere bilhassa son sınav gibi saçma bir sınav yapacaklarsa hakikaten zorlamaya gerek yok. Ben o sınavı ve sınavın seçildiği tarihi kendime KÜFÜR edilmiş olarak algılamıştım. Kuruma aidiyetim zaten sıfırın altında. Memnuniyet anketi adı altında(doldurulmazsa zorla doldurun diye dayatılan!) sorulan sorulara da gerçeği yansıtması sebebiyle en alt baremden tercihleme yapıyorum her defasında(kurumun da çok şeyinde değil tabi!).

Son olarak bir sınav yapacaklarsa doğru düzgün bir sınav heyeti seçip, sorulacak konuları şeffaf şekilde ve cıncığına girmeden paylaşıp ve insanları kendilerine KÜFÜR ettirmeyecek bir sınav takvimi belirleyip bu süreci yönetmelerini temenni ediyorum.

Sakın AMİN demeyin yazdıklarıma çünkü olmayacak duaya AMİN denmez.

üçbuçukali
Müsteşar
28 Ocak 2026 12:23

Dostum senin kurumla ilgili beklentilerin cok fazla, senin yazdiklarin bu kurumda hayatta olmayacak seyler

Son5yil, 1 ay önce

Herkese merhaba, sınav konusunda yanlış bilmiyorsam KESK tarafından 5-6 ay veya daha önce genel merkeze yapılan ziyarette; 2026 için şeflik sınavı olmayacağı(sadece müdürlük için sınav olacağı), 2027 de şeflik sınavı olacağı minvalinde bilgi verilmişti.

Sınavın 2026 veya 2027 her neyse olacağını varsaysak da diğer arkadaşların da belirttiği üzere bilhassa son sınav gibi saçma bir sınav yapacaklarsa hakikaten zorlamaya gerek yok. Ben o sınavı ve sınavın seçildiği tarihi kendime KÜFÜR edilmiş olarak algılamıştım. Kuruma aidiyetim zaten sıfırın altında. Memnuniyet anketi adı altında(doldurulmazsa zorla doldurun diye dayatılan!) sorulan sorulara da gerçeği yansıtması sebebiyle en alt baremden tercihleme yapıyorum her defasında(kurumun da çok şeyinde değil tabi!).

Son olarak bir sınav yapacaklarsa doğru düzgün bir sınav heyeti seçip, sorulacak konuları şeffaf şekilde ve cıncığına girmeden paylaşıp ve insanları kendilerine KÜFÜR ettirmeyecek bir sınav takvimi belirleyip bu süreci yönetmelerini temenni ediyorum.

hagiyatmaz
Şube Müdürü
29 Ocak 2026 15:58

Son sınavı kurum mu yapmıştı? Kurum çok güzel işleyen bir sistem kurabilecekken maalesef mülakat ve vekalet yani torpille işi sulandırıldı, hele ilk senelerde (2014 yılına kadar) yeni memurları sınavlara almayarak önünü kesip aşırı basit sorularla görevde yukselttikleri işe yaramaz dinazor müdürlere kazık çaktırdılar 65 öncesi hiç biri kıpırdamaz. Kurumda ilk önce vekaletler kalkması lazım ki bir sınavdan bahsedelim bu işleri de sendikalar yapıyor dolayısıyla genç veya torpilsiz memurlar, şefler avucunu yalamaya devam edecek. 35 yaş altı memur arkadaşlar KPSS çalışsa gelir uzmanı denetmen vs kovalasa çok daha iyi olur.

sgk-ssk
Şube Müdürü
29 Ocak 2026 16:26

o sendika yetkililerine 2025 yıl sonu veya 2026 yılbaşı demişlerdi.

şimdi güncel bilgi 2026 sonbaharında :)

Son5yil, 1 ay önce

30 Ocak 2026 09:21

Memurla şef arasında 3000, şefle müdür yardımcısı arasında 15000, müdür yardımcısı ile müdür arasında 3500 lira fark var. memur 3000 lira için en önlisans düzeyinde eğitimle öğrenilebilecek kadar mevzuattan sınava girip şef olacak, şefler aradaki farkı kira vs vereceği 2-6 yıl arasında rotasyona tabi olan müdür yard. ve müdürlük kadrosuna geçecek. hizmetli işçiyle hizmetli memur arasındaki 20000 liralık farkı işçiden keserek değil, memura ilave ederek kapanması için çalışsın sendikalar. Sendikalar duyum alma peşinde.

üçbuçukali
Müsteşar
30 Ocak 2026 11:55

açsınlar kamu işçiliğine geçiş sınavı

ona girerim

şeflik falan bizim kurumda daha yukarıya oynayamayacaksan boş iş

Q_tahya
Şef
30 Ocak 2026 16:05

Forumda bulunan bir arkadaşın maşallahı var SGK ile ilgili her konuda hiç olumlu bir şey yazmdan ve sürekli kötü taraflrını yaza yaza forumda Memur'luktan Müsteşarlığa kadar yükselmiş uzan zaman sonra girince gördüm :) Bu şekilde kurumda çalışsaydı demek en kötü bir Şube Müdürü olurdu :)

üçbuçukali
Müsteşar
30 Ocak 2026 16:57

kurumda iş yapmak başka

kurumdaki şikayet ve haksızlıkları dile getirmek başka

düne kadar taşeron olan adamın bugün kurumda senden daha çok değer görmesi

seni rahatsız etmiyorsa o senin sıkıntın

sgk ile ilgili 1 tane olumlu şey varsa

1000 tane olumsuz şey vardır

çalışma şartları, mali hakları, personele verilen değer vb saymakla bitmez

Q_tahya, 1 ay önce

Forumda bulunan bir arkadaşın maşallahı var SGK ile ilgili her konuda hiç olumlu bir şey yazmdan ve sürekli kötü taraflrını yaza yaza forumda Memur'luktan Müsteşarlığa kadar yükselmiş uzan zaman sonra girince gördüm :) Bu şekilde kurumda çalışsaydı demek en kötü bir Şube Müdürü olurdu :)

üçbuçukali
Müsteşar
30 Ocak 2026 17:01

sgk ile ilgili olumlu olan şeyleri sen yazabilirsin

her yıl yapılandırma altında işlerden ezilmek mi olumlu ?

mali hakların söz konusu olduğunda her şeyi maliyenin üzerine atarak hiç harekete geçilmemesi mi olumlu ?

binanın içinde vatandaşın gelip rahatlıkla 3 el kurşun sıkıp personeli öldürmesi mi olumlu ?

eyt döneminde 3 ay süre ile verilen 5 er bin tl ekstra parayı sürekli hale getirmeyip, bu 5 bin liranı sanki sadaka dağıtıyor gibi sürekli dillendirilmesi mi olumlu ?

Kurum personelinin genel müdürlüğe yazdığı dilekçeleri çocuk azarlar gibi hakkınızda işlem yaparız deyip nobran bir dille geri çevirmek ve tırnak içinde soruşturma ile tehdit etmek mi olumlu ?

Q_tahya, 1 ay önce

Evlekhesabi
Aday Memur
08 Şubat 2026 00:33

Mahkeme kararlarıyla çok sayıda atama yapıldığı için bu sene sınav yapılmayacak deniyor

Mytmoor
Memur
09 Şubat 2026 10:51

Hangi kadrolara mahkeme kararıyla çok sayı da atama yapılmış, bilgin varsa açıklar mısın?

Evlekhesabi, 1 ay önce

Mahkeme kararlarıyla çok sayıda atama yapıldığı için bu sene sınav yapılmayacak deniyor

Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi