Editörler : bilgisayartekniker
24 Ocak 2026 00:43

YÖK Merkezi Gys Sınavına Hazırlanan Var mı? Nasıl Çalışıyorsunuz?
Arkadaşlar merhaba, Üniversitelerde görev yapan idari personel için YÖK tarafından merkezi GYS sınavı yapılacağı konuşuluyor. Ben çalışmaya başlarken şuna takıldım: - Sadece soru çözmek yeterli mi? - Mevzuatı baştan sona okumak mı gerekir? - Video anlatım + kısa tekrar mı daha mantıklı? Özellikle mevzuat tarafında konu oturmadan soru çözmenin çok verimli olmadığını hissettim. Daha önce merkezi ya da benzer sınava girenler varsa, nasıl çalıştıklarını paylaşırlarsa çok faydalı olur.

sayli1289
Şef
24 Ocak 2026 11:40

Bence mevzuatı baştan sona 2 defa okuyun en az ve bol bol soru çözün deneme çözün başarılar

Hfzmn
Memur
24 Ocak 2026 12:20

Katılıyorum, mevzuat oturmadan sadece soru çözmek çok verimli olmuyor. Ben de okuma + soru dengesini tutturmaya çalışıyorum ama merkezi sınav işi biraz farklı. Mevzuatı kitap mı yoksa özet/not şeklinde mi çalışmıştınız?
sayli1289, 2 ay önce

Bence mevzuatı baştan sona 2 defa okuyun en az ve bol bol soru çözün deneme çözün başarılar

sayli1289
Şef
24 Ocak 2026 12:28

Ben 2 farklı kitaptan konu çalışmıştım pegem in yök görevde yükselme ve sendikanın verdiği not tutmamıştım memurlar net in deneme sorularını ve sendikaların denemelerini kaç defa çözüdğümü hatırlamıyorum biraz zaman ayırın kazanırsınız bol şans diliyorum

Hfzmn, 2 ay önce
Katılıyorum, mevzuat oturmadan sadece soru çözmek çok verimli olmuyor. Ben de okuma + soru dengesini tutturmaya çalışıyorum ama merkezi sınav işi biraz farklı. Mevzuatı kitap mı yoksa özet/not şeklinde mi çalışmıştınız?

Hfzmn
Memur
24 Ocak 2026 12:32

Teşekkür ederim, faydalı oldu. Kitap + deneme mantıklı görünüyor gerçekten. Ben de mevzuatı tek kaynaktan okuyup sonra denemeyle pekiştirmeye çalışıyorum. Biraz da konu konu ilerleyip dağılmamaya çalışıyorum açıkçası.
sayli1289, 2 ay önce

Ben 2 farklı kitaptan konu çalışmıştım pegem in yök görevde yükselme ve sendikanın verdiği not tutmamıştım memurlar net in deneme sorularını ve sendikaların denemelerini kaç defa çözüdğümü hatırlamıyorum biraz zaman ayırın kazanırsınız bol şans diliyorum

HALİT87
Şef
24 Ocak 2026 23:54

Geçen yıl sınavdan 78 alan arkadaş mülakat da elendi.. İsterseniz kitabın başından sonuna kadar ezberleyin yine boş..adamın olmazsa olmaz... Net

sayli1289
Şef
25 Ocak 2026 10:16

Siz elinizden geleni yapıp 90 üstü puan almaya çalışın sonra onlar eleyebiliyorlarsa mülakatta elesinler birde mülakatta kamera kaydı var bütün soruları bilmeye ve rahat olmaya çalışın ben iki defa bu sınavı kazanmış ve torpili olmayan biri olarak yazıyorum

HALİT87, 2 ay önce

Geçen yıl sınavdan 78 alan arkadaş mülakat da elendi.. İsterseniz kitabın başından sonuna kadar ezberleyin yine boş..adamın olmazsa olmaz... Net

eskidenberiburdayim
Daire Başkanı
26 Ocak 2026 10:28

en sonki sınavda 20 kadar üniversite sınavda sıralamaya girene mülakatta 100 verdi ve kadrolarını verdiler inşallah devamı gelir zaten şöyle birşey var senelerdir çalışan bir personele ne diye mülakat yapılır ki? idare yakından tanıyor zaten onu

Hfzmn
Memur
26 Ocak 2026 10:33

Haklısınız, mülakat gerçeği maalesef var. Ama en azından yazılıda çok güçlü olup ilk sıralara girmek, eli mümkün olduğunca güçlendiriyor. O yüzden son dönemde mevzuatı sadece okumak değil, soru + analiz + tekrar şeklinde çalışanlar bir adım öne çıkıyor gibi görünüyor.

muratitü
Aday Memur
26 Ocak 2026 14:04

önce 2547, 657 gibi temel kanunlar çalışılmalı, daha sonra alt kanunlar, dijital üyelikler ve elbette bol soru çözümü, herkese başarılar. Olumsuzu düşünmeden herkesin sınava girmesini tavsiye ederim.

Hfzmn
Memur
26 Ocak 2026 14:09

Kesinlikle katılıyorum. Temel kanunlar sağlam oturmadan soru çözmek çok verimli olmuyor. Ama sonrasında bol soru + yanlışların konu bazlı analiz edilmesi gerçekten fark yaratıyor. Dijital sistemlerin en büyük artısı da bence bu, takibi ve tekrar disiplinini sağlaması.

oblomovv85
Aday Memur
13 Şubat 2026 17:29

Merhaba. Bildiğiniz dijital üyelikle olan yada mobil uygulaması olan bir yer var mı bildiğiniz? Ücretli de olabilir. Deneyen tavsiye eden var mi

Hfzmn
Memur
13 Şubat 2026 17:35

gys platformu ile çalışıyorum
oblomovv85, 4 hafta önce
Merhaba. Bildiğiniz dijital üyelikle olan yada mobil uygulaması olan bir yer var mı bildiğiniz? Ücretli de olabilir. Deneyen tavsiye eden var mi

Hfzmn
Memur
13 Şubat 2026 17:44

sınav ilan edilene kadar gys platformu ile çalışacağım. tüm sorular biter ve döngüye girersem başka üyelik te aratirabilirim. cozdugun cozmedigin soruları gorebiliyorsun. konu performansını gorebiliyorsun. rakiplerle sıralamani da gorebiliyorsun istersen. fena değil
16 Şubat 2026 14:27

Eğitimbirsen: Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavı, Açıköğretim Fakültesi tarafından Aralık ayında yapılacak. YÖK Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavına girecek üniversite personelinin süre kaynaklı bir kayba uğramaması için sürdürdüğümüz görüşmeler sonuç verdi. Genel Sekreter Yardımcılarımız Yılmaz Karataş ve Mustafa Sami Çetin, YÖK Genel Sekreteri Sayın Batıkan Aksoy'u ziyaret etti. Genel Sekreter Yardımcılarımız, Ağustos-Eylül aylarında yapılması planlanan Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavının tarihinden kaynaklı olarak üniversite personelinin yaşayacağı mağduriyet ve bu mağduriyeti önlemek için atılması gereken adımlar hususunda değerlendirmelerini paylaştılar. YÖK Genel Sekreteri Batıkan Aksoya gösterdikleri çözüm odaklı yaklaşım ve nezaket için teşekkür ediyoruz. Aralık-2026 tarihinde yapılacak olan Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavı'na girecek üyelerimize başarılar diliyoruz.

r.diyojen
Genel Müdür
18 Şubat 2026 15:07

Bizim üniversite merkezi sınava katılıp katılmayacağını devlet sırrı gibi saklıyor. O yüzden yök duyuru yapmadığı için beklemedeyim.

oblomovv85
Aday Memur
19 Şubat 2026 08:32

Üniversiteler için görevde yükselme sınavı aralık ayında mı yapılacak? Yök başvuruları 3 Marta kadar topluyor. Bu durumda sınav üc dört ay sonra yapılmaz mı?

bilgisayartekniker, 4 hafta önce

Eğitimbirsen: Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavı, Açıköğretim Fakültesi tarafından Aralık ayında yapılacak. YÖK Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavına girecek üniversite personelinin süre kaynaklı bir kayba uğramaması için sürdürdüğümüz görüşmeler sonuç verdi. Genel Sekreter Yardımcılarımız Yılmaz Karataş ve Mustafa Sami Çetin, YÖK Genel Sekreteri Sayın Batıkan Aksoy'u ziyaret etti. Genel Sekreter Yardımcılarımız, Ağustos-Eylül aylarında yapılması planlanan Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavının tarihinden kaynaklı olarak üniversite personelinin yaşayacağı mağduriyet ve bu mağduriyeti önlemek için atılması gereken adımlar hususunda değerlendirmelerini paylaştılar. YÖK Genel Sekreteri Batıkan Aksoya gösterdikleri çözüm odaklı yaklaşım ve nezaket için teşekkür ediyoruz. Aralık-2026 tarihinde yapılacak olan Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavı'na girecek üyelerimize başarılar diliyoruz.

19 Şubat 2026 08:46

yök genel sekreteri yetkili sendikaya aralık 2026 diye bildirmişler.

oblomovv85, 3 hafta önce

Üniversiteler için görevde yükselme sınavı aralık ayında mı yapılacak? Yök başvuruları 3 Marta kadar topluyor. Bu durumda sınav üc dört ay sonra yapılmaz mı?

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi