Srkan112
Şube Müdürü
09 Şubat 2026 22:14

Bende telefonla sordum aradım. Tekrardan mecbur üye yapacaklar, istemeseniz de dediler. Ama sıfırdan mı sormadım. Onlardan gelecek hayır allahten gelsin, aldıkları parayı rezil edip verecekler.
Aslanbey1453, 4 hafta önce
Bu geçen ay değişmiş, bundan sonra buna göre işlem yapacaklar diye anladım ben, o yüzden dilekçe hazırlayıp gelen cevabı idare mahkemesine vereceğim. Geçen sene Mart'ta Danıştay kararı sonrasında yazdığım dilekçeye red gelmişti, Yeniden sıfırdan üye olmanız gerekmektedir tarzında cevap gelmişti. Hayırlısı bakalım, Avukata da yazdım, dönüşe göre bilgilendirme yazarım, belki birimize faydalı olacaktır.

onuncuköy10
Memur
09 Şubat 2026 22:20

istinaf onadı lehime sonuçlandı.İhya için Polsan'a dilekçe yazdım ödeme için detaylı hesap dökümü istedim.
Devrem, 16 Ocak tarihinde Polsan yeni tüzük/yönetmelik yapmış Resmi Gazetede yayınlanmış, buna göre senin kesinlikle kazanman gerekiyor diye düşünüyorum.

onuncuköy10
Memur
09 Şubat 2026 22:24

Aslında eski madde ile,yeni madde aynı tek fark eski yönetmelikte göreve iade iade edildikten sonra 1 yıl içerisinde müracat ettiğinde ve borçlarını faizi ile ödediği takdirde üyeliği kaldığı yerden ihya olur deniyordu.Şimdiki yönetmelikte bunu 60 güne indirmişler. burada şark kurnazlığı yapmaya çalışıyorlar çünkü mahkeme kararıyla iade edilen kişi ilk önce başlama işleri geçmiş yıllara ait maaş alacakları sağlık raporları falan derken po sana fırsat bulamayacak ve 2 aylık süre geçecek bunlar da süreyi geçirdin diye üyeliği kabul etmeyecekler bu zihniyetle yapıldığını düşünüyorum.
MADDE 28- (1) Sağlık, re'sen emeklilik, meslekten/memuriyetten ihraç, kamu görevinden çıkarma gibi nedenlerle Emniyet Teşkilatından ilişiği kesilerek Sandık üyelikleri sona erenlerden, mahkeme kararı ile Emniyet Teşkilatında yeniden göreve başlayanlar; 60 gün içinde Sandığa yazılı olarak müracaat etmeleri ve Sandıktan ayrılırken almış oldukları tüm tutarları kapsayacak şekilde üye olmadıkları süre için aktüer tarafından hesaplanacak tutan, toptan veya taksitle ödemeleri halinde bu döneme ilişkin üyelik intibaklan sağlanır. Süresinde başvuru yapılmaması ve bu döneme ilişkin hesaplanan tutarın ödenmemesi halinde, bu süreler üyelikten sayılmaz ve emeklilik yardımı hesabında dikkate alınmaz. (2) Bu madde kapsamında Emniyet Teşkilatında yeniden göreve başlayıp birinci fıkrada belirtilen hususlan yerine getirmeyen ihtiyari üyeler, talep etmeleri halinde Sandığa yeniden üye olabilirler. (3) İhya tutarının aktüeryal hesabında kullanılacak faiz oranı, her mali yılın başında amme alacaklarına uygulanacak faiz oranından az olmamak üzere; ilgili yıla ilişkin yıllık kar payı oranı da dikkate alınarak, Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Belirlenen tutarın taksitle ödenmesi durumunda yasal faiz oranı kullanılarak talep edilen vade için ödeme düzeni ve taksit tutarları tespit edilir. ****Bu yenilik 16 Ocak 2026 da Resmi Gazetede yayınlanmış... Buna göre haftaya ihya/mahsuplaşma dilekçesi vereceğim. Emeklilik sonrasında yeniden Yaklaşık 1.5 yıldır çalışıyorum

Aslanbey1453
Müsteşar Yardımcısı
09 Şubat 2026 22:28

Haklısın devrem, bana 2024 de Hakkınız yok, ihay yapmıyoruz diye cevap vermişler, 2025 Danıştay kararı sonrasında yine benzer cevap vermiş. Ben şimdi bu değişikliğe göre Yeniden dilekçe yazacam, sonra da idare mahkemesine İnşallah, Bu arada Tam Yargı davaları sona gelmiş, Fazla Çalışma ve Operasyon Tazminatı için EGM den faiz enflasyon hesap cetveli istenmiş 1 aya kadar biter diye düşünüyorum
onuncuköy10, 4 hafta önce
Aslında eski madde ile,yeni madde aynı tek fark eski yönetmelikte göreve iade iade edildikten sonra 1 yıl içerisinde müracat ettiğinde ve borçlarını faizi ile ödediği takdirde üyeliği kaldığı yerden ihya olur deniyordu.Şimdiki yönetmelikte bunu 60 güne indirmişler. burada şark kurnazlığı yapmaya çalışıyorlar çünkü mahkeme kararıyla iade edilen kişi ilk önce başlama işleri geçmiş yıllara ait maaş alacakları sağlık raporları falan derken po sana fırsat bulamayacak ve 2 aylık süre geçecek bunlar da süreyi geçirdin diye üyeliği kabul etmeyecekler bu zihniyetle yapıldığını düşünüyorum.

onuncuköy10
Memur
09 Şubat 2026 22:32

Ben kazandım bu davaları artı manevi tazminat ödemediler,icra davası açtım.Bir yılı geçti parça ,parça ödeme yaptılar iki defa daha alacağım var ödemediler.
Haklısın devrem, bana 2024 de Hakkınız yok, ihay yapmıyoruz diye cevap vermişler, 2025 Danıştay kararı sonrasında yine benzer cevap vermiş. Ben şimdi bu değişikliğe göre Yeniden dilekçe yazacam, sonra da idare mahkemesine İnşallah, Bu arada Tam Yargı davaları sona gelmiş, Fazla Çalışma ve Operasyon Tazminatı için EGM den faiz enflasyon hesap cetveli istenmiş 1 aya kadar biter diye düşünüyorum

Aslanbey1453
Müsteşar Yardımcısı
23 Şubat 2026 21:29

Polsana tekrardan dilekçe yazdım, hayırlısı bakalım Yeni Yönetmelik 28 madde doğrultusunda,,,, Mahkeme kararı ile Emniyet Teşkilatında yeniden göreve başlayanlar MADDE 28- (1) Sağlık, re'sen emeklilik, meslekten/memuriyetten ihraç, kamu görevinden çıkarma gibi nedenlerle Emniyet Teşkilatından ilişiği kesilerek Sandık üyelikleri sona erenlerden, mahkeme kararı ile Emniyet Teşkilatında yeniden göreve başlayanlar; 60 gün içinde Sandığa yazılı olarak müracaat etmeleri ve Sandıktan ayrılırken almış oldukları tüm tutarları kapsayacak şekilde üye olmadıkları süre için aktüer tarafından hesaplanacak tutan, toptan veya taksitle ödemeleri halinde bu döneme ilişkin üyelik intibaklan sağlanır. Süresinde başvuru yapılmaması ve bu döneme ilişkin hesaplanan tutarın ödenmemesi halinde, bu süreler üyelikten sayılmaz ve emeklilik yardımı hesabında dikkate alınmaz. (2) Bu madde kapsamında Emniyet Teşkilatında yeniden göreve başlayıp birinci fıkrada belirtilen hususlan yerine getirmeyen ihtiyari üyeler, talep etmeleri halinde Sandığa yeniden üye olabilirler. (3) İhya tutarının aktüeryal hesabında kullanılacak faiz oranı, her mali yılın başında amme alacaklarına uygulanacak faiz oranından az olmamak üzere; ilgili yıla ilişkin yıllık kar payı oranı da dikkate alınarak, Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Belirlenen tutarın taksitle ödenmesi durumunda yasal faiz oranı kullanılarak talep edilen vade için ödeme düzeni ve taksit tutarları tespit edilir.

onuncuköy10
Memur
24 Şubat 2026 08:41

hayırlı olsun, inşallah olumlu cevap alırsın
Aslanbey1453, 2 hafta önce
Polsana tekrardan dilekçe yazdım, hayırlısı bakalım Yeni Yönetmelik 28 madde doğrultusunda,,,, Mahkeme kararı ile Emniyet Teşkilatında yeniden göreve başlayanlar MADDE 28- (1) Sağlık, re'sen emeklilik, meslekten/memuriyetten ihraç, kamu görevinden çıkarma gibi nedenlerle Emniyet Teşkilatından ilişiği kesilerek Sandık üyelikleri sona erenlerden, mahkeme kararı ile Emniyet Teşkilatında yeniden göreve başlayanlar; 60 gün içinde Sandığa yazılı olarak müracaat etmeleri ve Sandıktan ayrılırken almış oldukları tüm tutarları kapsayacak şekilde üye olmadıkları süre için aktüer tarafından hesaplanacak tutan, toptan veya taksitle ödemeleri halinde bu döneme ilişkin üyelik intibaklan sağlanır. Süresinde başvuru yapılmaması ve bu döneme ilişkin hesaplanan tutarın ödenmemesi halinde, bu süreler üyelikten sayılmaz ve emeklilik yardımı hesabında dikkate alınmaz. (2) Bu madde kapsamında Emniyet Teşkilatında yeniden göreve başlayıp birinci fıkrada belirtilen hususlan yerine getirmeyen ihtiyari üyeler, talep etmeleri halinde Sandığa yeniden üye olabilirler. (3) İhya tutarının aktüeryal hesabında kullanılacak faiz oranı, her mali yılın başında amme alacaklarına uygulanacak faiz oranından az olmamak üzere; ilgili yıla ilişkin yıllık kar payı oranı da dikkate alınarak, Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Belirlenen tutarın taksitle ödenmesi durumunda yasal faiz oranı kullanılarak talep edilen vade için ödeme düzeni ve taksit tutarları tespit edilir.
Toplam 27 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi