Editörler : E.Kayı Han

freef
Genel Müdür
24 Şubat 2026 05:26

Ya arkadaşlar. Yukarıda yazdıklarım (ve daha aşağıda yazacaklarım) benim görüşlerim değil. Ki beni cahillikle suçluyorsunuz. Bu okuduklarınız, 17 yıldır size af getirmeyenlerin size beden - hal - tavır dilleriyle sessiz ama bütün güçleriyle BAS BAS BAĞIRARAK söyledikleridir. Burada cehalet, anlamayan - anlamak istemeyen sizlerindir.

Bu forumda yüzlerce af başlığı varken yazmayan, bir gün kulis yapmayan sizler, burada af çıkmasın, diyeni suçluyorsunuz.

Devleti - sistemi - ülkeyi her neyse onu... suçlayacağınıza kendinizi suçlayın. Benim af çıkmasın bu başlığım; Nasrettin Hoca misali, "Sayın Emir Timur, bu ülkeye bir fil yetmez, ikinci fili ver ki çoğalsın gariplerim." demekten başka bir şey değildir.

freef
Genel Müdür
26 Şubat 2026 19:27

Bu sitede memur affını isteyeceğim diye sendikalara çatan bir güruh vardı, şimdi neredeler bilemiyorum. Karaltıları kayboldu birden.

Yok en büyük 2 sendika, yandaşmış da. Yok bu sendikalardan kimseye fayda yokmuşmuş da. Yok sendikalar af için bir şey yapmıyorlarmış da.

Geçin efendim. Türkiye'nin en büyük bu 2 sendikası, memur için yanıp tutuşan gönül erlerinden müteşekkil, ahilik benzeri yapılarımızdandır. Her daim memurun yanında olan bu sendikalar, çalışanlarımızın hakkını aramada Yavuz, her gelene kucaklarını açmada Yunus misalidirler.

Müfteriler, korkaklar ve kaçaklar her ne derse desinler, güneş balçıkla sıvanmayacaktır. Günümüzün akıncıları geri adım atmayacaklardır.

Daha 2 yılda bir yapılan toplu sözleşmelerde bu 2 en büyük sendikamızın ortaya koyduğu destansı mücadele mürekkebi bile kurumadan unutulmuşa benziyor. Bir sürü kazanım, ne de çabuk unutuldu, bazı kendini bilmezler tarafından! 2 yıl boyunca maaş zammını harcarken iyiydi değil mi? Hele öğretmenler kar tatillerinde vs. tam ek ders alırlarken kimse adaletten bahsetmiyordu tabi.

Yüzde 3,5'unu dillerine dolamışlar. Tamamı dış mihrakların müdahalelerle arada bir krize düşürülen ekonomimizin bu zor zamanlarında yapılan fedakarlıklar ne zaman taviz olarak anlaşıldı. Akıl alır gibi değil. Her memur, devletine kurban bir koç değil de nedir!

Sendika başkanlarımız, bir memur maaşına, kendilerinden fedakarlık ederek gece gündüz çalışırlarken, gerekirse maaşlarını bile bu garip halka bağışlarlarken buralarda klavye silahşörlüğü yapan ucube cücelere bakmayın siz.

Memur affı konusunda da, sendikalarımız çok şey yapmışlardır. Aslında memur affının memura fayda değil zarar verdiğini bilmelerine rağmen gelenleri kırmayarak sürekli gündemde tutmuşlardır. Demek sırası değildi bazı şeylerin. Siz bu af çığırtkanlarına bakarak ülkeyi yöneten ittifakımızdan sakın oyunuzu esirgemeyin, diye böyle gayretkeşlikler ve fedakarlıklar yapmışlardır. Var olsunlar.

turkcecii05
Memur
01 Mart 2026 00:24

adami ciddiye alıp cevap bile vermemişler kendi çalıp kendi oynamış boş beles

freef
Genel Müdür
01 Mart 2026 02:37

Şöyle geriye dönük 500 başlığı inceleyin.

Bunlardan 100 tanesi affı istemek ile ilgilidir. Bir veya birkaç kişinin kendi başlığına yazdığını sürekli güncelleme yorumları çıkın, tamamına yakını benim başlığım gibidir. Sizin tabirinizle kendi çalıp kendi oynamak cinsinden. Bunların tamamı affı savunan mesajlar..

Siz onları ciddiye alıp destek mesajı yazdınız mıydı hiç...

Benim başlığım da tam tersi. Burada "Hayır sana katılmıyorum, şu şu yüzden af gelmelidir, şu şu sebepten hatalısın, şunlardan dolayı çelişkiye düşmüşsün..."diyen de yok. Bekledim ama yok. Aslında bu başlığı açma nedenim tam bu idi. Bir şeyleri ispat etmek. Anlayana tabi.

Yetkililer benim gibi affa karşı olmasalar şimdiye af çıkarırlardı, değil mi. Belki de sizin benim ciddiye almamanız gibi, af isteyen başlıkların YALNIZlığına bakıp onlar (yetkililer) da af konusunu ciddiye almıyorlardır.

Ya çok cezalı memur yok... ki ses çıkmıyor.

Ya memurlara cezada haklılar, herkes cezasını alıp oturuyor.

Ya ceza alanlar, korkutulmuşlar, sindirilmişler.

Bunun için burada bilerek çelişkiler yaptım. Önderliğe, katillere, bilmem ne satıcılarına affı savundum, işe geç gelen memur için en ağır cezalar verilsin, dedim. (Bunların tamamı ironi idi. Haşa bunları savunmam.. Memur affına ses yok, buna da ses yok.

Yüzde 3.5'a 6 aylık için imza atan sendikaları savundum ses yok.

650 bin öğretmen, uzman ve başöğretmen oldular, tahminim 10 bin kadar kodem cezalı öğretmen bu unvanları almasınlar ki devlette para kalmayacak krizdeyiz, dedim. Ses yok. Bu ne biçim çelişki diyen olmadı. Yukarıda bile bile çelişkiler oluşturdum. Kriz yok her konuda dünya lideriyiz, işsizlik sıfır, okullarda disiplin bitti. Tek sorun cezalı memurlardır, falan dedim. Ciddiye alan ydk. Size göre saçmalık da ondan.

Peki her 6 ayda 1 olmak üzere yüz binlerce belki daha fazla katili, madde suçlusunu kaçakçıyı, vergi ödemeyeni affeden yetkililer işe geç gelme gibi basit suçlularda kendi memurunu cezalandırıyor ve bir arkadaşına salak diyen memuru kıdemle 10 yıl bunca ücretten mahrum edip bir türlt af getirmiyor.

Şu yukarıdaki saçmalık fikirlerim inanın bana ait değil. Sabahtan akşama kadar bunları dinlemiyor musunuz? Devletin müşfik yüzü kimlere bakıyor. Bu saçma mesajlarıma cevap yazmamak bir maharet mi? Nani nerede hak aramak? İşte bu aklımıza (ya da ürkekliklerimize) göre bizimle oynuyorlar.

Sizin beni ciddiye almamanızdan daha bülük ciddiye alınmama değil mi bunlar. Kim kimi ciddiye almıyon acep?

Neyse mesaj gönderenlere bunun için teşekkürler. Bu başlığım ironi idi. Daha da uzatıp ne kendi canımı sıkayım ne de kimsenin. Yalan da olsa bunları bavunmak ne zormuş. Oysa adamlar bu milleti dibine kadar algıyla her an güdebiliyorlar. Bunları sonu ne olacak acep?

Yazmayın da konu kapansın.

freef
Genel Müdür
02 Mart 2026 19:14

Buyurun denemesi bedava.

Bir konu açın. Bu site veya herhangi bir sitede, forumda, facebook duvarında.

Ben ceza aldım, kabul ediyorum, suçluyum, ama herkes affoldu. Beni de affedin, deyin. Size 1'e 10 çemkireceklerdir. Hatta b.başına bile umut var, bize neden acep yok, deseniz, yine kimsenin kalbi yumuşamayacaktır.

Ya da bir haberin, bir konunun, bir başlığın altına yorum yazın. Diyelim konu "Öğretmenlik ve unvan olsun." Diyelim konu "Memurların hakları" olsun. Buraya af ile ilgili mesaj yazın bakalım. Birden şu mesajları, insanların erinmeden yazdıklarını göreceksiniz: "Sen bir sus, suç işlemeseydin..." falan filan.

İşte bunun için adı memurlar olan sitenin bile normal forum sayfalarına değil de Disiplin bölümüne yazabiliyorsunuz. Hadi Öğretmenler bölümünde bir af başlığı açın da göreyim.

Hatta "Ben suçsuzum, yanlışlıkla ceza aldım, bana ceza veren amir, dediğine gelmediğim için verdirdi, zaten kendisi de fetöden atıldı, şundan meslekten çıkarıldı..." vs. vs. deyin, hiç kimsenin inanmamasını geçtim, kimsenin sizi dinlemediğini göreceksiniz. "Öyleyse neden ceza aldın, ceza aldın ki bir suç işlemişsindir..." ayaklarına girerler.

Sorsanız "Bu ülkede teftiş ve adalet mekanizması tam mıdır?" diye. Her karar hak ve hakikate uygun mudur?" diye. "Haşa", derler. "Hiçbir konuda bu ülkede adaletin tam olmadığını" iddia ederler. Üstelik bu aksini iddia edenler, sizin cezanızda ise adaletin eksiksiz ve zamanında tesis edildiğinden dem vurular. Üstelik ne yaşadığınıza dair zerre fikirleri olmamasına rağmen bu karara bir lahzada varırlar.

Peki nedeni nedir?

Maalesef Türk halkı (memurlar da bu halkın parçası olarak) "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın." cı olmuşlar. "Başkasının başına gelene güler." olmuşlar. "Düşenin dostu olmaz"cı olmuşlar. "Bize bir eğlence çıksın da gülelim.", ayaklarındalar. "Çamur at izi kalsın"ı geçtim, çamur atıldıysa sen bir pisliksin, demektir, kafasındalar.

Biliyorum, ceza alanların çoğu, en azından buraya af diye ceza alanların çoğu, kendilerini başkasını feda eden, bir yanlışlığa dur, diyen, kötü gidişatı değiştirmek için inisiyatif alma ihtiyacı duyan insanlardır. Bu ve bunun gibi düşünceleri ve duyguları; onları, ceza alacakları olaylar silsilesine sürüklemiştir.

Gerçekler yukarıda yazdığım gibidir. Mücadeleye devam edin, elbet faydası olacaktır. Hayatta her kazanım mücadelenin sonucudur.

Ama bunları bilerek mücadele edin. Arkanıza almak istedikleriniz ile bize yardım edin, diye gittikleriniz kişiler, dikkat edin, yukarıda anlattığım sizi yargısız insaf eden hödükler olmasın, sakın!

Ayrıca yukarıda anlattığım gariplikleri, tezatları, zorbalıkları bilmek, aynı hatalara düşmemeyi de sağlayabilir. Bir ceza varsa, iki ceza da, üç ceza vardır. Yine ayrıca "Bunlar için değmez." cümlesini öpün baş ucunuza koyun.

Benim derdim ne peki? İnanın ben şu durumdayım. Bir şeyi çalınmış ve onu bulmak için yola çıkmış, evden çok uzaklaşmış ve evden niye çıktığını da unutmuş biri, gibiyim.

freef
Genel Müdür
02 Mart 2026 19:27

Son cümlem olsun. Yazdıkça yazdım. Affedin.

Peki ben bu konuyu neden açtım.

İşte toplum (sesi çıkan , hüküm veren, iş yapan veya bunları ayakta tutan çoğunluk anlamında toplum), benim bu 13 mesajım boyunca dile getirdiğim ironileri gerçek bir hap diye yutmuş kişilerdir.

Onların kafasındakileri 13 mesaj boyunca ete kemiğe büründürdüğümü sanıyorum.

Benim ironilerim gibi belki "Sen bir cüzzamlısın, herkes affolunabilir ama sen olmazsın. Herkes suç işlememiş olabilir ama sen kesin işlemişsin." demiyorlar. Ama "Sus." diyorlar. "Cezanı çek, buraya yazma." diyorlar. "Bir de hem cezalısın hem de uzman öğretmen mi olmak istiyorsun, ne garip." diyorlar.

Ama b.başının umut hakkına lütfedip bir kelime yorum yazmıyorlar. Ama yüz binler her 6 ayda 1 sokağa salınırken "durun, bunların kaçı suçlu, kaçı suçsuz, bunlar o kadar yargı süreçlerinden geçmişler, neye göre bunları kader mahkumu olarak iddia ediyorsunuz, kurda merhamet kuzuya zulümdür..." vs. demiyorlar.

Bu konuyu açarak ve bu 13 mesajımdakileri yazarak gerçek ama flu olan şeyleri aşikar ettiğimi düşünüyorum.

Kızdığım, "Buraya yorum yazma. "diye çemkirdiğim (!) arkadaşlar, alınmasın lütfen. Hepsi ironi idi. Bize karşı etten duvar olanların (sadece ceza almış memurlara / öğretmenlere) karşı nasıl sert olduklarını göstermek istemiştim. Sürçü lisan ettimse affola.

freef, 6 gün önce

Buyurun denemesi bedava.

Bir konu açın. Bu site veya herhangi bir sitede, forumda, facebook duvarında.

Ben ceza aldım, kabul ediyorum, suçluyum, ama herkes affoldu. Beni de affedin, deyin. Size 1'e 10 çemkireceklerdir. Hatta b.başına bile umut var, bize neden acep yok, deseniz, yine kimsenin kalbi yumuşamayacaktır.

Ya da bir haberin, bir konunun, bir başlığın altına yorum yazın. Diyelim konu "Öğretmenlik ve unvan olsun." Diyelim konu "Memurların hakları" olsun. Buraya af ile ilgili mesaj yazın bakalım. Birden şu mesajları, insanların erinmeden yazdıklarını göreceksiniz: "Sen bir sus, suç işlemeseydin..." falan filan.

İşte bunun için adı memurlar olan sitenin bile normal forum sayfalarına değil de Disiplin bölümüne yazabiliyorsunuz. Hadi Öğretmenler bölümünde bir af başlığı açın da göreyim.

Hatta "Ben suçsuzum, yanlışlıkla ceza aldım, bana ceza veren amir, dediğine gelmediğim için verdirdi, zaten kendisi de fetöden atıldı, şundan meslekten çıkarıldı..." vs. vs. deyin, hiç kimsenin inanmamasını geçtim, kimsenin sizi dinlemediğini göreceksiniz. "Öyleyse neden ceza aldın, ceza aldın ki bir suç işlemişsindir..." ayaklarına girerler.

Sorsanız "Bu ülkede teftiş ve adalet mekanizması tam mıdır?" diye. Her karar hak ve hakikate uygun mudur?" diye. "Haşa", derler. "Hiçbir konuda bu ülkede adaletin tam olmadığını" iddia ederler. Üstelik bu aksini iddia edenler, sizin cezanızda ise adaletin eksiksiz ve zamanında tesis edildiğinden dem vurular. Üstelik ne yaşadığınıza dair zerre fikirleri olmamasına rağmen bu karara bir lahzada varırlar.

Peki nedeni nedir?

Maalesef Türk halkı (memurlar da bu halkın parçası olarak) "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın." cı olmuşlar. "Başkasının başına gelene güler." olmuşlar. "Düşenin dostu olmaz"cı olmuşlar. "Bize bir eğlence çıksın da gülelim.", ayaklarındalar. "Çamur at izi kalsın"ı geçtim, çamur atıldıysa sen bir pisliksin, demektir, kafasındalar.

Biliyorum, ceza alanların çoğu, en azından buraya af diye ceza alanların çoğu, kendilerini başkasını feda eden, bir yanlışlığa dur, diyen, kötü gidişatı değiştirmek için inisiyatif alma ihtiyacı duyan insanlardır. Bu ve bunun gibi düşünceleri ve duyguları; onları, ceza alacakları olaylar silsilesine sürüklemiştir.

Gerçekler yukarıda yazdığım gibidir. Mücadeleye devam edin, elbet faydası olacaktır. Hayatta her kazanım mücadelenin sonucudur.

Ama bunları bilerek mücadele edin. Arkanıza almak istedikleriniz ile bize yardım edin, diye gittikleriniz kişiler, dikkat edin, yukarıda anlattığım sizi yargısız insaf eden hödükler olmasın, sakın!

Ayrıca yukarıda anlattığım gariplikleri, tezatları, zorbalıkları bilmek, aynı hatalara düşmemeyi de sağlayabilir. Bir ceza varsa, iki ceza da, üç ceza vardır. Yine ayrıca "Bunlar için değmez." cümlesini öpün baş ucunuza koyun.

Benim derdim ne peki? İnanın ben şu durumdayım. Bir şeyi çalınmış ve onu bulmak için yola çıkmış, evden çok uzaklaşmış ve evden niye çıktığını da unutmuş biri, gibiyim.

Toplam 26 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi