Editörler : Pangaea
30 Ocak 2026 08:39

Yeni yönetici ataması ile artık okul öncesi okullara sınıf öğretmeni atanır mı?

Yeni yönetici ataması ile artık OKULÖNCESİ okullarına okul öncesi öğretmeni bulunmazsa sınıf öğretmeni atama şansı doğdu mu?

DenizDeniz2121
Aday Memur
30 Ocak 2026 08:41

Müdür olarak atanır mı?

davulcu61
Şef
30 Ocak 2026 08:49

Atanır

MKM38
Şef
30 Ocak 2026 11:29

Atanamaz çünkü normu yok

30 Ocak 2026 11:59

atanır yönetmelik çıkdı

MKM38
Şef
30 Ocak 2026 12:24

Genel şartlarda okula atanabilme şartı var o nasıl olcak peki.Sınıf öğretmeni Anaokuluna öğretmen ol

MKM38
Şef
30 Ocak 2026 12:27

Genel şartlarda okula atanabilme şartı var o nasıl olacak peki.Sınıf öğretmeni Anaokuluna öğretmen olarak atanabiliyor mu?

ömer42
Genel Müdür
30 Ocak 2026 15:47

Yönetmelik maddeleri çakışıyor sanki. Sınıf öğretmenleri anaokullarına atanamıyor. Okutacağı ders olmadığı için de müdür olarak da atanamaz. Ancak yönetmeliğe müdür olarak atanabilir maddesi eklendi.

kayserili380383
Aday Memur
30 Ocak 2026 21:18

Yıllardır bünyemizde 4 yaş 5 yaş grubu okul öncesi olur ilkokul Müdürüyüm, sınıf öğretmenliği branşı için okul öncesi eğitim kurumu yöneticiliği cok doğru bir uygulama
ömer42, 1 hafta önce

Yönetmelik maddeleri çakışıyor sanki. Sınıf öğretmenleri anaokullarına atanamıyor. Okutacağı ders olmadığı için de müdür olarak da atanamaz. Ancak yönetmeliğe müdür olarak atanabilir maddesi eklendi.

ömer42
Genel Müdür
31 Ocak 2026 00:35

Uygulamanın doğru veya yanlış olduğu yönünde görüş belirtmedim hocam. Yönetmelik maddeleri çelişiyor dedim. Ben ortaokuldayım. İlkokula veya anaokuluna branşım itibarıyla atanamam zaten. Bizim okulun bünyesinde de anasınıfı var bu arada.

kayserili380383, 1 hafta önce
Yıllardır bünyemizde 4 yaş 5 yaş grubu okul öncesi olur ilkokul Müdürüyüm, sınıf öğretmenliği branşı için okul öncesi eğitim kurumu yöneticiliği cok doğru bir uygulama

kayserili380383
Aday Memur
31 Ocak 2026 12:33

Hocam ben de okul öncesinin bizim bir parçamız gibi olduğunu anlatmaya çalıştım mevzuat engeli fiiliyatta böyle işlemiyor çoğu okul öncesi sınıfını branşı sınıf öğretmenliği olan okul yöneticileri müdürlüğünü yapıyor. Tümüyle ilkokuldan ayrılsa böyle bir talebimiz de olmaz ,böyle bir düzenleme de zaten olmaz.

235U
Genel Müdür
31 Ocak 2026 15:54

Peki okul öncesi öğretmeni hemen hemen her ilkokulda kadrosu olmasına rağmen müdür yardımcısı olarak ilkokullara atanabilmesine rağmen ilkokullara neden müdür olarak atanamıyor?

Sınıf öğretmeni ise öğretmen olarak bile anaokullarına atanamamasına rağmen neden müdür olabiliyor?

Ben nedenini söyleyeyim

Merkezler dolu olduğu için köylere gitmek istemeyen hatırı geçen sınıf öğretmenleri sendika ve taaa bakanlığa kadar etkide bulunmuş

Yoksa böyle bir tezat ortaya çıkamazdı

Ayrıca kulüp bulunan anaokullarında ek ders haricinde ödenen öğrenci sayısına göre yüksek miktarlara çıkabilen kulüp yönetici tazminatında da haberdarlar

Biz niyeti biliyoruz ama yapacak bişey yok

Okul öncecilerin zaten hep hakkı yenir kanıksanmış bir durum bu

Yeni sınav uygulamalarıyla Türkçe edebiyat ve dil öğretmenlerininde çok hakkı yeniyor ama takan veya tazmin etmek isteyen yok

Kim kimin hakkını yiyebilirse

Düzen böyle...

eagle34
Aday Memur
31 Ocak 2026 21:43

Bence şöyle olsa daha doğru olabilirdi; Bünyesinde anasınıfı bulunan ilkokullarda görev yapan, branşı sınıf öğretmeni olan okul müdürlerinden aynı kurumda dört veya sekiz yıllık görev süresini dolduranlar, anaokullarını tercih edebilir.

asminezaran
Şube Müdürü
31 Ocak 2026 23:30

gayet mantikli
eagle34, 1 hafta önce
Bence şöyle olsa daha doğru olabilirdi; Bünyesinde anasınıfı bulunan ilkokullarda görev yapan, branşı sınıf öğretmeni olan okul müdürlerinden aynı kurumda dört veya sekiz yıllık görev süresini dolduranlar, anaokullarını tercih edebilir.

eagle34
Aday Memur
31 Ocak 2026 23:38

Hem daha adil ve açıklanabilir olurdu. Hem de bu kadar tepki çekmezdi bence.
asminezaran, 1 hafta önce
gayet mantikli

asminezaran
Şube Müdürü
05 Şubat 2026 00:39

anaokuluna sınıf öğretmeni branşı müdür olması için anaokulunda sınıf öğretmeni normu olması gerekir. bunun için kişisel tahminim kayıt erteleme ile anasinifina giden (72-78 aylık) öğrenciler için anaokullarında sınıf öğretmeni normu verilir. bakanlık göz göre göre boyle bı yanlış yapmaz yönetmelikte. yakında norm yönetmeliği ve ilköğretim yönetmeliğinde değişiklik olacaktir.

235U
Genel Müdür
05 Şubat 2026 08:01

Bunu yaparsa buna binaen ilkokullara da okulöncesi öğretmenine müdür olma hakkı verilmesi ile ancak hakkaniyet oluşturulmuş olur.

asminezaran, 2 gün önce
anaokuluna sınıf öğretmeni branşı müdür olması için anaokulunda sınıf öğretmeni normu olması gerekir. bunun için kişisel tahminim kayıt erteleme ile anasinifina giden (72-78 aylık) öğrenciler için anaokullarında sınıf öğretmeni normu verilir. bakanlık göz göre göre boyle bı yanlış yapmaz yönetmelikte. yakında norm yönetmeliği ve ilköğretim yönetmeliğinde değişiklik olacaktir.
Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi