Editörler : StMngr

StMngr
Editor
16 Mart 2026 02:25

Doktor öğretim üyesi kadrosuna doçentler başvurabilir mi? https://www.memurlar.net/haber/934398/
MüallimNaci, 4 hafta önce
Arkadaşlar bir doçent doktor öğretim üyesi kadrosuna başvurabilir mi?

spesi
Aday Memur
17 Mart 2026 03:19

atama kriterlerinde açıkça aksi ("Doçent ünvanına sahip olanlar Dr. Öğr. Üyesi kadrosuna başvuramazlar" gibi) yazılmadıkça başvurabilir.

MüallimNaci, 4 hafta önce
Arkadaşlar bir doçent doktor öğretim üyesi kadrosuna başvurabilir mi?

argisti04
Aday Memur
17 Mart 2026 23:05

Yök henüz kadro sayılarını belirleyip üniversitelere göndermemiş, ne zaman gönderecek acaba?

Beste_33
Şube Müdürü
19 Mart 2026 10:51

Kadrolar gönderilmeye başladı ve bazı üniversiteler fakültelerden kadro taleplerini alarak çalışmaları başlattı. Kadrolar üniversitelere kademeli olarak gönderiliyor olabilir ya da gönderildi ama üniversiteler tarafından bekletiliyor olabilir.

argisti04, 3 hafta önce

Yök henüz kadro sayılarını belirleyip üniversitelere göndermemiş, ne zaman gönderecek acaba?

Sovtao
Aday Memur
23 Mart 2026 11:29

Merhabalar, en son gunlerde yayinlanan resmi gazetelere gore iki devlet universitesi ogretim uyesi alim ilanlarina cikmis. Anlasilan kadrolarin dagitimi yapilmis bile. Bakalim kurtlar sofrasinda kimlerin payina neler dusecek? Acaba hangi Rektor ve yoneticiler Liyakat kelimesinin anlamini gercekten kullanabilecek?

argisti04
Aday Memur
23 Mart 2026 17:30

Cuma günü personel daire başkanlığına sorduğumda Yök?ün henüz üniversiteye sayıları göndermediğini söylediler. Ancak bugün bir üniversitemizde ilana çıkılmış. Anlamadığım şey şu acaba kadro sayıları tüm ünilere aynı zamanda gönderilmiyor mu?

StMngr
Editor
23 Mart 2026 22:53

Devlet üniversitesi mi ilana çıkan?
argisti04, 3 hafta önce

Cuma günü personel daire başkanlığına sorduğumda Yök?ün henüz üniversiteye sayıları göndermediğini söylediler. Ancak bugün bir üniversitemizde ilana çıkılmış. Anlamadığım şey şu acaba kadro sayıları tüm ünilere aynı zamanda gönderilmiyor mu?

Beste_33
Şube Müdürü
24 Mart 2026 09:59

Devlet üniversitelerinin ilanları yayınlanmaya başladı hayırlı olsun. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ilanı yayınlandı.

https://ilan.memurlar.net/ilan/84302/suleyman-demirel-universitesi-ogretim-uyesi-alim-ilani.html

Sesliseda
Aday Memur
26 Mart 2026 18:17

Bugün Btü üniv bir bölüm başkanıyla görüştüm. Kadrolar dolu 3 yıl boyunca ihtiyacımız olmayacak dedi. Yukarıdan gelen talepleri de geri çevireceğiz dedi. CV bile almadı. Ne oluyor bu akademiye

Fredericdie
Aday Memur
27 Mart 2026 02:03

YÖK'ün doktora mezunu sayısını arttırmak üzerine almış olduğu karar meyvelerini veriyor. Lisans ve y. lisanstan sonra doktorayı da ele ayağa düşürdü. YÖK saçmalama da rakip tanımıyor.

Sesliseda, 2 hafta önce

Bugün Btü üniv bir bölüm başkanıyla görüştüm. Kadrolar dolu 3 yıl boyunca ihtiyacımız olmayacak dedi. Yukarıdan gelen talepleri de geri çevireceğiz dedi. CV bile almadı. Ne oluyor bu akademiye

StMngr
Editor
27 Mart 2026 16:20

Yalan dolan. Rektör ya da daha yukarıdan (Bakan ya da daha üstü) talimat versin de onlara da söylesin bakalım aynısını. Kendi bile inanmıyordur bu dediğine.
Sesliseda, 2 hafta önce

Sesliseda
Aday Memur
27 Mart 2026 19:36

Daha önce 2 defa bölüme istekte bulunulmuş rektörlük tarafından bölüm izni olmaksızın 2 defa YÖK reddetmiş asistan söyledi. Artık yönetimden de gelen istekleri geri çevirmez dedi. Anadolu?ya git şansını orda dene dedi bir de.

StMngr, 2 hafta önce
Yalan dolan. Rektör ya da daha yukarıdan (Bakan ya da daha üstü) talimat versin de onlara da söylesin bakalım aynısını. Kendi bile inanmıyordur bu dediğine.

shqiptar22
Aday Memur
28 Mart 2026 00:08

bölümün talebi olmadan rektörlük isterse bölüm dekanlık kararı olmadan da yöke kadro talebi gönderip çıkartabiliyor mu?

Sesliseda
Aday Memur
28 Mart 2026 00:19

Evet 2 defa böyle olmuş. Yazan asistan kim olduğunu da bilmiyoruz dedi. Kim olduğunu asistan da bölüm başkanı da bilmiyor.

shqiptar22, 2 hafta önce
bölümün talebi olmadan rektörlük isterse bölüm dekanlık kararı olmadan da yöke kadro talebi gönderip çıkartabiliyor mu?

Alidevran65
Aday Memur
30 Mart 2026 00:53

doktora alımları bir merkezi sınav sistemiyle oransal (ALES gno yabancı dil)yuzdeliklerle nihai puana göre olacak ama bakalım üniversiteler nasıl reaksiyon gösterecek???

spesi
Aday Memur
30 Mart 2026 23:23

tüm bölümler değil hocam sadece belirledikleri öncelikli alanlarda olacak bu sistem

Alidevran65, 2 hafta önce
doktora alımları bir merkezi sınav sistemiyle oransal (ALES gno yabancı dil)yuzdeliklerle nihai puana göre olacak ama bakalım üniversiteler nasıl reaksiyon gösterecek???

spesi
Aday Memur
30 Mart 2026 23:24

bildiğimiz üzere yılbaşındaki dıştan alım kadroların çoğu yökten onay alamamıştı. yökün bu yıl dıştan kadrolara karşı tavrı ile ilgili bilgisi olan bizi haberdar edebilir mi?

Alidevran65
Aday Memur
31 Mart 2026 14:32

öncelikli alanlarda alımlarda bir kurnazlık yaparlar kanımca

StMngr
Editor
31 Mart 2026 20:47

Bu konu çok yazıldı ama bir kez daha yazalım. İlanın içerisi dışarısı olmaz. Resmi Gazetede yayınlanır, şartları uyan herkese açıktır. Hiçbir ilanda içeriden dışarıdan yazmaz. Fiili durum şahsa özel olarak devam etse de, yükselme ilanlarına birden çok başvuru yapıp da atanan çok kişi mevcuttur. Danıştay da bu yönde bir karar aldı yakın geçmişte.
spesi, 2 hafta önce

bildiğimiz üzere yılbaşındaki dıştan alım kadroların çoğu yökten onay alamamıştı. yökün bu yıl dıştan kadrolara karşı tavrı ile ilgili bilgisi olan bizi haberdar edebilir mi?

Toplam 39 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi