Editörler : Pangaea
31 Ocak 2026 14:52

Uzmanlık 5 yıl Başöğretmenlik 10 yıl olacak sözü unutuldu.

Seçimden önce eski milli eğitim bakanımız Mahmut Özer canlı yayında bu sözü vermişti. Seçimden sonra ne bakanlık sözünü tuttu ne de sendikalar bu konu hakkında gerektiği gibi bir ses cikardi. Hükümet yanlısı sendikanin şirin gözükmek gibi bir kaygisi var onu anladik. Diğer sendikalarımiz neden suskunlar?

Sedattoprak
Aday Memur
31 Ocak 2026 15:42

Sendikalar bu konuda ortak hareket etmiyor malesef. Bazıları karşı çıkıyor bu tarz unvanlara ama ilk fırsatta gidip başvurdular bu unvanları almak için.

servet kınacı
Aday Memur
31 Ocak 2026 15:44

ÖMK da yapılacak düzenleme ile 657 tabi geçmiş yıllar dahil edilerek, Uzman ögr. 5 yıla, Başöğr

servet kınacı
Aday Memur
31 Ocak 2026 15:47

Mağdur öğremenlerin sorunlarına kulak tıkamamak gerekir. ÖMK mağduriyetine.

31 Ocak 2026 15:49

kesinlikle uzmanlık 5 yıl başörğetmenlik 10 yıl. ayrıca 1 kademe daha olmalı 15 yıl üzerine

fatihcan34
Aday Memur
31 Ocak 2026 16:02

Katılıyorum kesinlikle bu sorun çözülmeli. Teşekkürler

mıcheal owen
Daire Başkanı
31 Ocak 2026 16:22

Uzmanlık, başöğretmenlik gibi unvanların kalkması gerekiyor. Büyük çoğunluğumuz sırf maddi açıdan bakıyor olaya yoksa başında uzman olmuş astsubay olmuş çok da önemli değil. Kıdeme göre artışı destekliyorum fakat bu böyle olmamalıydı. Yıldan yıla artışlar olmalı her yıl 1000 TL artış gibi mesela. Ben de uzmanlığı aldım fakat arkadaşlar maaş işi çok karman çorman hal aldı. Uzman öğretmen baş öğretmen tazminatları, seyyanen zam vs maaş ve ek ders dengesini alt üst etti. Yüzdelik olarak verilmesi gereken zamların yan kalemler olarak verilmesi hem memur emeklilerini, hem prime esas kazancı hem de ek dersi olumsuz etkiledi.

kenan2767
Memur
31 Ocak 2026 18:32

Sayın hocam söylediklerinizde haklılık payı yok değil. Yalnız bu unvanlarin kazanımları olmasaydı emeklilikte ve ek derste zaten bir iyileştirme olmayacaktı. En azından bu vesile ile öğretmenlerimiz belirli bir ücret alabildi. Şimdi verilen sözlerin takipçisi olmak lazım.

mıcheal owen, 1 hafta önce

Uzmanlık, başöğretmenlik gibi unvanların kalkması gerekiyor. Büyük çoğunluğumuz sırf maddi açıdan bakıyor olaya yoksa başında uzman olmuş astsubay olmuş çok da önemli değil. Kıdeme göre artışı destekliyorum fakat bu böyle olmamalıydı. Yıldan yıla artışlar olmalı her yıl 1000 TL artış gibi mesela. Ben de uzmanlığı aldım fakat arkadaşlar maaş işi çok karman çorman hal aldı. Uzman öğretmen baş öğretmen tazminatları, seyyanen zam vs maaş ve ek ders dengesini alt üst etti. Yüzdelik olarak verilmesi gereken zamların yan kalemler olarak verilmesi hem memur emeklilerini, hem prime esas kazancı hem de ek dersi olumsuz etkiledi.

an_atua
Daire Başkanı
31 Ocak 2026 20:08

Gönül ister ki öğretmenleri bölüp parçalayan, eşit işe farklı maaşlar veren bu sistem olmasa. Fakat maalesef var. Eğer olacaksa da uzmanlık süresi ve baş öğretmenlik süreleri daha kısa olmalıdır. Seçim öncesi verilen uzman öğretmenlik için 5 yıllık süre ve başöğretmenlik için 10 süre vaadi yerine getirilmelidir.

Daha önce kamu görevi yapmış olan öğretmenlerin ise bu çalışmaları uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için sayılmalıdır. Ülkesi için çalışma yapmış bu öğretmenlerin diğer kamu çalışmaları yok sayılmamalıdır.

an_atua
Daire Başkanı
01 Şubat 2026 17:10

Aynı işi yapan insanların farklı ücret almaları haksızlıktır. Öğretmenin uzmanı yada başı olmaz. Lisans eğitimini tamamlayıp öğretmen olmuş kişi zaten uzmandır. Bu nedenle ya Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik uygulamasından vazgeçilip herkese eşit maaş verilmeli yada bu konuda ısrarcı olunacaksa Verilen sözler tutulup uzman öğretmenlik 5 yıla, başöğretmenlik 10 yıla düşürülmelidir.

MSYO4801
Aday Memur
01 Şubat 2026 17:36

kesinlikle bu sorun çözülmeli

efecık
Aday Memur
01 Şubat 2026 18:07

Uzman/başöğretmenlik süreleri 5/10 yıla düşsün. ÖMK kariyer sistemi öğretmeni mağdur ediyor. Devleti

an_atua
Daire Başkanı
01 Şubat 2026 18:33

Verilen sözler tutulmalıdır.

servet kınacı
Aday Memur
01 Şubat 2026 18:53

657 tabi yıllarca ülkesine hizmet veren, zamanın 28 şubat ve 2001 krizi mağduru atanamayan öğretmenleri yıllar sonra kavuşmuş olduğu ögretmenlik mesleğinde şimdi ÖMK nın çalışmış olduğu geçmiş yıllarının yok sayılmasıyla mağdur ediliyor. Binlerce öğretmen 10 larca yılı bonboşmu geçirdi.

servet kınacı
Aday Memur
01 Şubat 2026 18:58

Ayrıca bu durum daki öğretmenler eski bakan Mahmut Özer in uzmanlık süresi 5 yıl, başöğretmenlik süresi 10 yıla düşürülecek, çalışmaları tamamlandı, açıklaması ile bir nebze şu serpilmiş, ancak son süprizi yine ÖMK yaparak uzman öğretmenliği 10, başöğretmenligi ise 20 yıla çıkardı.

Böylelikle kariyer mağduru öğretmenler için mezarda kariyer yolu gözüktü.

muss123
Aday Memur
01 Şubat 2026 19:27

Ömk da derece kademe dikkate alınmamıştır, bazılarımız 60-65 başında başöğretmen olabilecek. Haızlık

kenan2767
Memur
01 Şubat 2026 20:33

Eninde sonunda bunu bu süreleri düşürecek ve geçmiş memuriyetleri sayacaklar bundan eminim. İnşallah bizi daha fazla mağdur etmeden bunu yaparlar.

01 Şubat 2026 20:42

verilen sözler tutulmalıdır

kenan2767
Memur
01 Şubat 2026 20:46

Bakanin değişmesi verilen sözü geçersiz kılmaz.

sanatogretmeni, 6 gün önce

verilen sözler tutulmalıdır

yüzümcü
Aday Memur
01 Şubat 2026 21:16

MEB'e öğretmen olarak atanmadan önce devletimize 657 ile yaptığımız hizmetler öğretmenlik kariyer basamaklarında geçerli olmalı. 10 yıl 15 yıl 20 yıl veya daha fazla hizmet lerimiz var aynı devlete hizmet ettik. Devletimize olan hizmetlerimiz değersiz mi?

yüzümcü
Aday Memur
01 Şubat 2026 21:21

Uzman öğretmenlik süresi 5 yıl; başöğretmenlik süresi 10 yıl olmalı. Devletimize önceden yaptığımız hizmetler geçerli sayılsın.
Toplam 35 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi