Editörler : Pangaea

ackenbenbendegilim
Daire Başkanı
21 Şubat 2026 22:50

burada tartışacağınıza sendikanıza baskı yapın ? durun cevabı söyleyim sendikanız sizi takmayacak :D

mavi_umut
Daire Başkanı
22 Şubat 2026 15:08

Bir dahaki seçime kaldı (vaad olarak)

an_atua
Daire Başkanı
22 Şubat 2026 17:33

Yaparlar hocam seçime kalmaz. Her zaman aynı politika, yapmayacağız de, milleti tepki göstersin, sonra bir gece ansızın yap ve millet sana sarılsın.

mavi_umut, 2 hafta önce

Bir dahaki seçime kaldı (vaad olarak)

an_atua
Daire Başkanı
23 Şubat 2026 21:52

Güncel

an_atua
Daire Başkanı
25 Şubat 2026 22:33

.

fatih ç., 2 hafta önce

5 yıl olmasın diyen trollüğüne diyordur, öğretmen değildir. Hangi aklı başında birisi maaş zammına hayır diyecek? Yarım akıllılık resmen.

9da sıradın da 10da mı uzman oldun? Sihirli değnek mi saplandı... aklına? Bu "ünvanların" fasa fiso olduğunun millet farkındadır herhalde. Herkese değil, bir kısma zam yapmak için uydurulmuş kavramlar.

Gerçek uzmanlık arayan tıbba baksın. Varsa babayiğit gidip uzman olsun. Millet ömrünü veriyor. 5 yıla düşmeli tabii ki. Hatta tümden ünvanlar kalkıp kademeli zamma geçilmeli de kanun manun deyip getirildi artık.

an_atua
Daire Başkanı
28 Şubat 2026 22:44

.

servet kınacı, 1 ay önce

Mağdur öğremenlerin sorunlarına kulak tıkamamak gerekir. ÖMK mağduriyetine.

an_atua
Daire Başkanı
01 Mart 2026 22:01

Zamanı geldiğinde hak yerini bulacaktır.

fatihcan34, 1 ay önce

Katılıyorum kesinlikle bu sorun çözülmeli. Teşekkürler

an_atua
Daire Başkanı
02 Mart 2026 23:42

Gel de bunu bazılarına anlat hocam.

mıcheal owen, 1 ay önce

Uzmanlık, başöğretmenlik gibi unvanların kalkması gerekiyor. Büyük çoğunluğumuz sırf maddi açıdan bakıyor olaya yoksa başında uzman olmuş astsubay olmuş çok da önemli değil. Kıdeme göre artışı destekliyorum fakat bu böyle olmamalıydı. Yıldan yıla artışlar olmalı her yıl 1000 TL artış gibi mesela. Ben de uzmanlığı aldım fakat arkadaşlar maaş işi çok karman çorman hal aldı. Uzman öğretmen baş öğretmen tazminatları, seyyanen zam vs maaş ve ek ders dengesini alt üst etti. Yüzdelik olarak verilmesi gereken zamların yan kalemler olarak verilmesi hem memur emeklilerini, hem prime esas kazancı hem de ek dersi olumsuz etkiledi.

an_atua
Daire Başkanı
04 Mart 2026 02:58

.

an_atua, 1 ay önce

Gönül ister ki öğretmenleri bölüp parçalayan, eşit işe farklı maaşlar veren bu sistem olmasa. Fakat maalesef var. Eğer olacaksa da uzmanlık süresi ve baş öğretmenlik süreleri daha kısa olmalıdır. Seçim öncesi verilen uzman öğretmenlik için 5 yıllık süre ve başöğretmenlik için 10 süre vaadi yerine getirilmelidir.

Daha önce kamu görevi yapmış olan öğretmenlerin ise bu çalışmaları uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için sayılmalıdır. Ülkesi için çalışma yapmış bu öğretmenlerin diğer kamu çalışmaları yok sayılmamalıdır.

okuryazar3
Müsteşar
04 Mart 2026 03:47

2006 da yapılan sınavla uzmanlığı,2022 de adını yaz çık sınavıyla başöğretmenlik sertifikasını ve gelirini aldım.2006 da her yıl yapılması öngörülen sınav yıllarca yapılmadı. Binlerce meslektaşımız hak kaybına uğradı. Sözüm ona bu haksızlığı telafi için yıla dayalı video izleme ve tamamlama ile bir sakal altından geçildi.

Hak, hukuk hakkaniyete riayet edilecekse stajyerliği kalkmış her öğretmen sınava girip başarırsa almalı.

Yorumlarda bazı meslektaşlarımın birlik beraberlik olmalı, keşke hiç kimse sınava girmeseydi gibisinden yazdıklarını okudum. Bir nevi maaş iyileştirme imkanını neden bizim meslek mensuplarına çok görüyorsunuz dersem eksi butonuna yüklenirler. Canları sağ olsun.

Hak ,hukuk, hakkaniyetin birilerinin keyfine bırakıldığı sistemsizliği dayatanlara halen sandık desteği verilmesini cılız beynim almıyor...

Lewo124, 2 hafta önce
hocam herkesle aynı maaşı aldılar dediğiniz insanlar 17 yıl sınav bekledi. 1 ayla 1 yılla kaçıranlar oldu. Mesleğinin 25 yılında uzman öğretmen olanlar oldu. Burda şu az alsın bu çok alsın, birileri bekledi şunlarda beklesin derdinde değilim. Haklı olarak bir talebiniz var.Ekonomi ve maaşlar ortada. Bu kadar yıl bekleyenlerin ekonomik hak kayıpları ne olacak? Misal siz mesleğinizin 19 yılındasınız ben 9. yılındayım. Sürede dediğiniz gibi düzenlendi. siz 20.yılda başöğretmen oldunuz ben 10. yılda. Siz aradaki 10 yılın hesabını sormayacakmısınız?

Mavigökyüzü28
Genel Müdür
05 Mart 2026 00:50

Asaletli bir yapı için, Uzmanlık 1 yıl ===>> Başöğretmenlik 2 yıl olsun.

mühendis0007
Aday Memur
05 Mart 2026 02:52

Linç yiyeceğim belki ama 5-10 yılın çok kısa olduğunu düşünüyorum.Bu şekilde 10-20 en ideali (10 yılı yeni doldurup uzman olmuş biri )

an_atua
Daire Başkanı
05 Mart 2026 22:44

Linç yemezsiniz hocam ama aynı işi yapan insanlar neden farklı maaş alsın. Öğretmenliğin uzmanı olmaz öğretmen öğretmendir.

Hatta bazen aynı işi yapan bile değil bazen Uzman olmayan bir öğretmen 30 saat derse girerken başöğretmen olmuş bir öğretmen 21 satlat derse girerek uzman olmayan öğretmenden fazla alıyor. Hak mı hukuk mu?

Daha önce böyle birşey yoktu gündeme gelince mı herkes uzman olduğunu anladı.

Yapmayın etmeyin derim, birlik olalım her konuda birbirimizin hakkını savunalım. Bugün bana ne derseniz yarın siz hak aradığınızda size bana ne derler.

mühendis0007, 3 gün önce
Linç yiyeceğim belki ama 5-10 yılın çok kısa olduğunu düşünüyorum.Bu şekilde 10-20 en ideali (10 yılı yeni doldurup uzman olmuş biri )

okuryazar3
Müsteşar
06 Mart 2026 01:30

Etme be sayın mühendisim,çalışana sunulması gereken emeğin karşılığını bir nebze de olsa iyileştirecek bir uygulamayı neden yıl prangasına vurmaktasın ki? İnsan gibi insanca yaşam için ücret takdir etmemekte direnenlerin aldıkları ücretleri,maaşları bir göz önüne al hele bence fikrin değişecek:))

mühendis0007, 3 gün önce

an_atua
Daire Başkanı
07 Mart 2026 23:29

.

kenan2767, 1 ay önce

Bakan Bey canlı yayında söz verdi hocam. Taslaklarimiz hazır dedi üstüne bir de tweet attı. Bu işten geri dönüş olmamalı.

Toplam 95 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi