Editörler : gül-feşan
31 Ocak 2026 15:35

Kurumlar arası tayin için uğraşan tüm arkadaşlar buraya

Esasında uzun ve detaylı bir yazı ile bir başlık açmak istiyordum ama malum forumda bilen de konuşuyor bilmeyende o yüzden kısa ve öz yazıyorum. Bilindiği üzere kurum içi yer değişikliklerinde DMK 72 madde ve Ek-3. madde olduğundan dolayı bu konunun çözümü idare mahkemesine iptal davası açmakla çözümlenebiliyor. Kurumlar arası nakil durumları da esasında aynı mantıkla çözülebilir ama çoğu arkadaşın hukuk konusunda kendisini özel olarak yetiştirme ihtiyacı hissetmemesinden dolayı yapılan başvurulara ret cevabı gelince bu işin çözülemeyeceği yanılgısına düşmekte ve mücadeleden kaçınmaktadır. Mevzunun hukuki açıklaması çok çetrefilli ve bir rapor şeklinde yazmayı gerektirdiği için yazmak yerine özel olarak bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlarla birebir irtibat sağlayıp konuşmanın daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Kimler bu konularda sıkıntı yaşıyorsa başlık altında durumunu açıklayıcı bir yazı ile durumunu açıklasın gerekirse telefon numaramı paylaşırım o arkadaşa yardımcı olurum. Diğer türlü her aramaya cevap vermem zor olabilir. Aslında bir anlamda başıma dert alıyorum ama yapacak bir şey yok. Bilgi ve tecrübe paylaşılmadığında sahibine yükten başka bir şey değil. Lütfen gerçekten "kurumlar arasında nakil (tayin)" konusunda sıkıntı yaşayan veya bilgi almak isteyen arkadaşlar yazsın.

gnlcan
Aday Memur
04 Şubat 2026 10:40

mebde memurum ama maaş anlamında çok düşük geçebileceğim maaş anlamında iyi olan bir yer var mı ?

madencimustafa
Aday Memur
04 Şubat 2026 17:45

Bak ben ne yazmışım adamın yazdığı şeye bak. Ne kadar saygısızca bir hareket. İşte böyle saygısız insanlar yüzünden bazen boşver ya herkes kendi işini görsün kimsenin derdiyle uğraşma diyorum bazen kendi kendime. Maaşı azmışta geçilecek bir yer varmıymış. Saygısız insan !

mcskun
Aday Memur
07 Şubat 2026 23:45

Merhaba, 2026/1 ekpss ile istanbul göç idaresine atandım, Ankara'da yaşıyorum. Buraya geçmek istiyorum. Şuan evrakları teslim etme süreci. Dediğiniz gibi bilgi kirliliği çok. Kimisi daha İstanbula gitmeden Ankara'da evrak tesliminde dilekçe vererek tayinimi aldırabileceğimi, kimisi atama işlemi bittikten sonra İstanbulda dilekçe vererek bu işin olacağını söylüyor. Bende ankarada dilekçe vermeyi olmazsa istanbulda da vermeyi düşündüm artık. Bu işin doğrusu nedir?

madencimustafa
Aday Memur
08 Şubat 2026 00:34

yazıyı okuyunca instagram reelslere eklenen birkaç sn lik bi video canlandı gözümde "yok ebenin ...." diyodu videoda :) Kardeş eksik bilgi ile nasıl bilgi verelim sana ? İlk defa mı atanıyorsun ? daha önce memurdun kendi alanında mı atandın ? vs vs yorumu değiştirecek birçok parametre eksik. ha dersen ki sen her türlü ihtimali düşünerek değişik senaryolara göre değişen yorumlarıon hepsini yaz o da bana zulüm olur :)

mcskun, 1 ay önce

Merhaba, 2026/1 ekpss ile istanbul göç idaresine atandım, Ankara'da yaşıyorum. Buraya geçmek istiyorum. Şuan evrakları teslim etme süreci. Dediğiniz gibi bilgi kirliliği çok. Kimisi daha İstanbula gitmeden Ankara'da evrak tesliminde dilekçe vererek tayinimi aldırabileceğimi, kimisi atama işlemi bittikten sonra İstanbulda dilekçe vererek bu işin olacağını söylüyor. Bende ankarada dilekçe vermeyi olmazsa istanbulda da vermeyi düşündüm artık. Bu işin doğrusu nedir?

mcskun
Aday Memur
08 Şubat 2026 07:54

Bu durumun birçok nedene bağlı değiştiğini bilsem, gelip buraya soru sormazdım. Sizden Yardım istemezdim. 4 ay önce böbrek nakli oldum ve ilk defa ekpss ile atandım. İnsanlara yardım etmek amacım dermişsiniz ama hakaret etmekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Ben normalde özel sektörde öğretmenim ve çok sabırlıyım. Öğrencim anlamazsa isterse 10 kere hatta daha fazlada aynı soruyu anlatırım. Ben anlatmaktan bıkmam ama artık öğrencim kendini bana mahcup hissetmeye başlar. Siz buraya insanlara yardım etmek için değil egonuzu tatmin etmek için konu açmışsınız

madencimustafa, 1 ay önce

yazıyı okuyunca instagram reelslere eklenen birkaç sn lik bi video canlandı gözümde "yok ebenin ...." diyodu videoda :) Kardeş eksik bilgi ile nasıl bilgi verelim sana ? İlk defa mı atanıyorsun ? daha önce memurdun kendi alanında mı atandın ? vs vs yorumu değiştirecek birçok parametre eksik. ha dersen ki sen her türlü ihtimali düşünerek değişik senaryolara göre değişen yorumlarıon hepsini yaz o da bana zulüm olur :)

madencimustafa
Aday Memur
08 Şubat 2026 13:54

maşallah söylediğini kendin çok güzel bir şekilde yapmışsın. Ben orda ilk defa atandığını düşünerek bi espri yaptım. şansıma doğru da bilmişim ilk defa atandığını. Yalnız epey suçlamışsın ego filan. Doğru haklısın başımda uğraşmak zorunda olduğum onca iş varken işi gücü bıraktım ego tatminine yöneldim ne güzel tespit ya :) 1. si ilk defa atanmış olmana ve daha atandığın yere gidip başlamadan geri dönmeyi düşünüyorsun. Daha önce memur olsa idin sorun olmazdı ama sen daha asil memur bile değilsin. Ha birileri işini torpille yapıyor olabilir. Ben torpille işi olmayan insanlara yardımcı olmaya çalışıyorm. özelden bu mevzuyu tartışmak yerine genele yazarak bunu gereksiz yere kanalda yazdığın içinde teşekkür ederim. Ama sıkıntı değil senin gibi de arkadaşlar mevcut malesef forumda. neyse. diyeceğim şudur. asaletin tastik olmamış olması yer değişikliği talebinde bulunmana engel değil ama insanların sana bakış açısı adına hoş olmayan tavırları görmene sebep olabilir. Ben bile espri yaparken bu yüzden espri yaptım. senin bahsettiğin gibi aşağılama dalga geçme niyetimde yoktu. örnek veriyorum asalet tastik olduktan sonra bu işe girişsen kimse anormal görmez bu durumu ama idareciler açısından daha asalet tastik olmadan istanbul göç idaresinden ankara göç idaresine geçmek istemen insanlarda daha dur bismillah yeni başladın derler adama. Hukuken bu talebinde sıkıntı yok ama idare mahkemesinde iptal ettiremesende bölge idare mahkemesinde veya danıştayda haklı görülürsün. Ama torpilin yoksa kuruma vereceğin dilekçe ile bu durumu çözmen ciddi manada zor. Özelden yazsa idin veya beni arayıp dinleseydin bunu egomu tatmin için değil samimi manada insanlara yardım etmek için yaptığımı anlardın. biraz karışık yazdım ama özetleyim sana. 1. si kuruma dmk 72. madde ve ek-3 maddeye istinaden talepte bulunacaksın. muhtemelen idare bunu kabul etmeyecek. idare mahkemesine gidip bu ret işleminin iptali için dava açacaksın. mahkeme de personel ihtiyacı, kendi kararınla tercihte bulundun gibi gerekçelerle reddederler muhtemelen. Sonrasında kararı istinafa götürürsün. Muhtemelen istinaf kararı düzeltir ve senin lehine karar verir diye düşünüyorum ama olaki orasıda kabul etmedi danıştay veya anayasa mahkemesi eninde sonunda seni haklı bulacak karar verirler.

mcskun, 1 ay önce

Bu durumun birçok nedene bağlı değiştiğini bilsem, gelip buraya soru sormazdım. Sizden Yardım istemezdim. 4 ay önce böbrek nakli oldum ve ilk defa ekpss ile atandım. İnsanlara yardım etmek amacım dermişsiniz ama hakaret etmekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Ben normalde özel sektörde öğretmenim ve çok sabırlıyım. Öğrencim anlamazsa isterse 10 kere hatta daha fazlada aynı soruyu anlatırım. Ben anlatmaktan bıkmam ama artık öğrencim kendini bana mahcup hissetmeye başlar. Siz buraya insanlara yardım etmek için değil egonuzu tatmin etmek için konu açmışsınız

süleyman aba
Aday Memur
09 Şubat 2026 01:10

senin işin çok zor bende göçte çalışıyorum ama ne tayin var ne bir şey gidip İstanbul'da başlayacaksın sonra tayin için bekle babam bekle
mcskun, 1 ay önce

gnlcan
Aday Memur
10 Şubat 2026 14:26

Pişman etti seni dimi soru sorduğuna kardeşim :) arkadaşımız çok yardımcı oluyor sağolsun :)))

mcskun, 1 ay önce

madencimustafa
Aday Memur
10 Şubat 2026 14:30

Ya arkadaş bırakın bağcıyı dövmeyi üzüm yemeye odaklanın. Hatta özelden yazsanız veya arasanız size daha fazla yardımı olur.

gnlcan, 1 ay önce

Pişman etti seni dimi soru sorduğuna kardeşim :) arkadaşımız çok yardımcı oluyor sağolsun :)))

gnlcan
Aday Memur
10 Şubat 2026 14:41

tm özelden yazdım üstad

madencimustafa, 1 ay önce

Ya arkadaş bırakın bağcıyı dövmeyi üzüm yemeye odaklanın. Hatta özelden yazsanız veya arasanız size daha fazla yardımı olur.

alimemet61
Şef
14 Şubat 2026 08:02

ya bırak Allah aşkına. Sen kalk böbrek nakilliyken, sıkıntılı olacağını bilerekten İstanbul'u yaz hem de tayin işi zor olan yeri yaz sonra yok ailem yok zor yok zart yok zort. Tabii İstanbul'un alımı çok du değil mi.
Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi