Editörler : Pangaea
01 Şubat 2026 18:30

Emeklilikte yandık

Uzmandı baştı sondu derken güzel idare ediyorlar koyun gibi güdüyorlar bizi.

70.000 lira öğretmen maaşının ancak 15-20 bin lirası emekliliğie etki ediyor. Bütün o ıvır zıvır tazminatlar ancak çalışırken var.

Şu uzman öğretmenlik meselesine daha o ilk sınav varken karşı çıkamadık ya ben ona yanıyorum.

kimuni
Genel Müdür
01 Şubat 2026 18:33

uzmanlık daha görüşülürken/konuşulurken ben bunu söyledim sanıyorum ama kimse destek çıkmadı.

spock
Genel Müdür
01 Şubat 2026 18:37

Doktorların yaptığını yapamadık.

"Bütün öğretmenlere zam yapılmalı. Tazminat olmaz" diyemedik.

kimuni, 6 gün önce

uzmanlık daha görüşülürken/konuşulurken ben bunu söyledim sanıyorum ama kimse destek çıkmadı.

kimuni
Genel Müdür
01 Şubat 2026 18:42

kendi adıma söyliyim gocunmuyorum hocam. bağışlayın. ama durum bu. bazı yazılarınızı beğenerek okuyorum çünkü olan şey bu aslında bazı yazılarınızda. şunun gibi.

"aslında bu konu muhtevası gibi biçok şeyi söyledim söylüyorum bu forumda ama kimse dinlemiyor galiba. dersteki gibi yani. ha forumda söyledim ha duvara anlattım kimsenin dinlediği yok. ha buraya anlattım ha öğrencilere ders anlattım. sadece konular farklı. derste ders işliyorum sadece ama anlatıyorujm dersimi netice itibariyle. fakat hedef kitlenin yaptığı şey aynı ve aynen şu: sizi dinlemiyoruz hocam/efendim. "

tamam yani hocayı dinlemeyin, sustum. :)

spock, 6 gün önce

Doktorların yaptığını yapamadık.

"Bütün öğretmenlere zam yapılmalı. Tazminat olmaz" diyemedik.

spock
Genel Müdür
01 Şubat 2026 19:24

Evet. Belki bir yerlerde bir kıvılcım yakar diye söylüyorum ve yazıyorum.

berkaydal
Genel Müdür
01 Şubat 2026 19:38

Afedersin ama bir kesim olarak kıçımızı yırttık. Ulaşabildiğimiz her yerde sesimizi çıkardık, tavrımızı koyduk. Öğretmenler için mücadele ederken yine öğretmenlerin yoğun eleştirilerine maruz kaldık. Yok bunu almazsak bir daha vermezler. ne güzel işte seyyanen zam geliyor. sırası gelen alır ne tatava yapıyorsunuz vs. sağlıkçılar yan ödemeler emekliliğe sayılsın diye eylem yaparken öğretmenler cılız bir sesle 10 yıl ılmısın sıkız yıl ılsın diyebildi.

Ne halleri varsa görsünler. En son bir eyleme katıldık arkadaşlarla. dımdızlak kaldık ortada. bu saatten sonra sadece benim lafıma kalsa vermeyin bunlara derim. zerre hak etmiyorlar.

kimuni
Genel Müdür
01 Şubat 2026 19:43

aslında birlik olabiliriz. nasıl ?

şu şekilde : toplumda herkes çocuklarına ama eğitim mevzuu olunca sadece çocuklarına düşkün oluyorlar. malesef işi pek bilmediklerinden diğer her şeyi es geçiyorlar.

yani topluma biz, eğitim süreci içerisinde çocuklar kadar eğitimi veren eğitim personelinin de kıymetli ve önemli bir aktör olduğunu öğretmeliyiz.

benim aklıma şuan yapılması gereken bakımından gelenler bunlar.

okuryazar3
Müsteşar
01 Şubat 2026 20:29

Az sabır, hali hazırdaki sabret, şükret vaizleri ile reva görülene tahammül etmeye çalışan emekliler ordusu sandığa kadar açlıktan ölmezlerse birilerine çaresiz büyük rotasyonu dayatacaklar. Ha bana kim gelecekse gelsin fark etmez, kimse gelmese de olur sonuçta gitsinler oyu kullanan biriyim:))

okuryazar3
Müsteşar
01 Şubat 2026 20:35

14 Ağustos 1996 da bayrağımızı indirmeye çalışan Rum askerini indiren Mehmetçiği hatırladım nedense?Galiba yarın okul açılışında ilk dersimiz bayrak konulu işlenecek talimatı yüzünden. Tarih niye tekerrür etmedi acaba diye düşünmekteyken ule çayım soğumuş masada:)))

albatros52
Memur
01 Şubat 2026 21:23

Her memur ben vergi veriyorum. Emeklilik için şu kadar prim ödedim diyor. Aldığı maaştan bir miktar BESe yatırsın. Emeklilikte rahat etsin.

berkaydal
Genel Müdür
01 Şubat 2026 21:43

ne birliği?

şu küçücük forumda bile mücadele ettiğimiz konuları sayayım ben.

Meslektaşından daha fazla para almak isteyen ondan daha fazla çalıştığını iddia eden sınavcı grup.

sınıfçı idareci derse girmiyor bende dgirmeyeceğim diyen grup.

merkezdekileri rotasyonla göndereyim ben onların yerine geçeyim diyenler.

Biz de uzman olalım diyenlere çemkiren sıranı bekle diyen utanmazlar. ben bekledim sen de bekle diyor. sanki cebinden veriyor.

eylem yapalım diyince karşı çıkan tipler.

yandaşlıktan ölmek üzere son nefesinde her şeyi alkışlayan şakşakçılar.

daha sayayım mı? bunlar birlik mi olacak. çingeneye beylik vermişler ilk babasını asmış misali ilk iş kendi meslektaşlarına saldırmaktan asla geri durmayan bir guruh. bunca haset, bunca riya.

kimuni, 6 gün önce

aslında birlik olabiliriz. nasıl ?

şu şekilde : toplumda herkes çocuklarına ama eğitim mevzuu olunca sadece çocuklarına düşkün oluyorlar. malesef işi pek bilmediklerinden diğer her şeyi es geçiyorlar.

yani topluma biz, eğitim süreci içerisinde çocuklar kadar eğitimi veren eğitim personelinin de kıymetli ve önemli bir aktör olduğunu öğretmeliyiz.

benim aklıma şuan yapılması gereken bakımından gelenler bunlar.

kimuni
Genel Müdür
01 Şubat 2026 21:55

nedense sanki birisi bana, hocam çok safsın ve temiz düşünüyorsun dedi gibi.

Allah hayretsin inşalah...

berkaydal, 6 gün önce

ne birliği?

Meslektaşından daha fazla para almak isteyen ondan daha fazla çalıştığını iddia eden sınavcı grup.

Biz de uzman olalım diyenlere çemkiren sıranı bekle diyen utanmazlar. ben bekledim sen de bekle diyor. sanki cebinden veriyor.

daha sayayım mı? bunlar birlik mi olacak. çingeneye beylik vermişler ilk babasını asmış misali ilk iş kendi meslektaşlarına saldırmaktan asla geri durmayan bir guruh. bunca haset, bunca riya.

okuryazar3
Müsteşar
01 Şubat 2026 22:36

Buna eksi veren babayiğit, Ülkemin orta yerinde Bayrağımıza uzanan hain elleri indiremeyenlerin avukatlığını üslenip iki kelime yazaydın ya!?Klavyende mürekkep mi bitti?

Bayrak sevgisi şovmenlikle olmuyor içinden gelecek, icraat olacak!

Neyin merhametiydi o çapulculara ne yapıldı anlatın da öğrenelim?

okuryazar3, 6 gün önce

14 Ağustos 1996 da bayrağımızı indirmeye çalışan Rum askerini indiren Mehmetçiği hatırladım nedense?Galiba yarın okul açılışında ilk dersimiz bayrak konulu işlenecek talimatı yüzünden. Tarih niye tekerrür etmedi acaba diye düşünmekteyken ule çayım soğumuş masada:)))

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
01 Şubat 2026 22:44

Bayrak ve manası hakiki yönüyle anlatılmalı.

Siyaset değil mana ne ise o.

Ayrıca bkz. Çözüm sürecinde asker ve polisin içine düştüğü durum.

okuryazar3, 6 gün önce

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
01 Şubat 2026 22:45

Haydi hamiyeti milliyesi yok anladık da mantıklı bir açıklaması da yok. Olsa eksiyle beraber yazardı.

okuryazar3, 6 gün önce

Buna eksi veren babayiğit, Ülkemin orta yerinde Bayrağımıza uzanan hain elleri indiremeyenlerin avukatlığını üslenip iki kelime yazaydın ya!?Klavyende mürekkep mi bitti?

Bayrak sevgisi şovmenlikle olmuyor içinden gelecek, icraat olacak!

Neyin merhametiydi o çapulculara ne yapıldı anlatın da öğrenelim?

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
01 Şubat 2026 22:46

Doğru yazanı eksileyenlerin hangi işlerine güvenilir ki...

Ben eksiyi nötr hale getirdim.

berkaydal, 6 gün önce

ne birliği?

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
01 Şubat 2026 22:49

Bir hesap yapın. Olmadı yapay zekadan yardım alın. Sonra daha önce ilksan, bes vb. uygulamadan memur ne kazanmış sorun. Eğer memurun faydasına olsa zorunlu olmazdı. Sıcak paraya ihtiyaç bunları doğruyor. Sonra da kuşa dönüyor.

albatros52, 6 gün önce
Her memur ben vergi veriyorum. Emeklilik için şu kadar prim ödedim diyor. Aldığı maaştan bir miktar BESe yatırsın. Emeklilikte rahat etsin.

okuryazar3
Müsteşar
01 Şubat 2026 22:51

Aman hocam onların eksileri değil eksiklikleri* henüz evrim aşamasındaki halleri canımızı sıkan:))

Gerçi tapınıp tepindiklerinin reva gördüğü yaşam tarzından dolayı dengesiz beslenmekten veya beslenememekten şekilsiz gelişmekte veya hiç gelişmemekteler.

Beyne enerji sağlayamıyorsa işkembe sıkıntı orada başlıyor..

atahoca, 6 gün önce

Doğru yazanı eksileyenlerin hangi işlerine güvenilir ki...

Ben eksiyi nötr hale getirdim.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
01 Şubat 2026 22:53

Bayrak yazıp onun izzeti şanını koruyana da eksi verilmez ya. Cidden ayıp. Ya bayrak karşıtlığı ya çocukluk. Yok başka şeyi savunuyorlarsa her neyse...

okuryazar3, 6 gün önce

Aman hocam onların eksileri değil eksiklikleri* henüz evrim aşamasındaki halleri canımızı sıkan:))

Gerçi tapınıp tepindiklerinin reva gördüğü yaşam tarzından dolayı dengesiz beslenmekten veya beslenememekten şekilsiz gelişmekte veya hiç gelişmemekteler.

Beyne enerji sağlayamıyorsa işkembe sıkıntı orada başlıyor..

BanuAlkan
Yasaklı
02 Şubat 2026 09:18

50 yaş üstü olup da uyduruk uzman/baş öğretmenlik ünvanlarını almayan ablalar abiler gördüm, bu onurlu duruşu gösteren meslektaşlar da var, gurur duydum. ama bi doktorlar kadar elbette olamıyor meslektaşlar, zamanında güvercine benzetenler haksız değilmiş, çözmüşler

spock
Genel Müdür
02 Şubat 2026 17:55

Şu ilk sınavı baştan protesto etseydik ve kimse katılmasaydı...

BanuAlkan, 5 gün önce
50 yaş üstü olup da uyduruk uzman/baş öğretmenlik ünvanlarını almayan ablalar abiler gördüm, bu onurlu duruşu gösteren meslektaşlar da var, gurur duydum. ama bi doktorlar kadar elbette olamıyor meslektaşlar, zamanında güvercine benzetenler haksız değilmiş, çözmüşler
Toplam 24 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi