Editörler : Pangaea
02 Şubat 2026 13:10

Yöneticilere %7 artırımlı ek ders uygulamaya başladı mı?

Merhaba arkadaşlar bugün ek dersleri yapıyoruz yöneticiler ek dersi %7 artırımlı aldığı için 207 tl gibi bir rakamdan alması gerekiyor ama icmale göre ortalama 200?e geliyor, nöbet sadece 6 saat var hesaba katılmayan, acaba bu ay %7 artırım yansımadı mı ek derse 88 saat gündüz 6 saat nöbet toplam 18808 tl gözüküyor

yerlikarizma
Aday Memur
02 Şubat 2026 13:14

KBSde personel listesine gelip ilgili kişiyi tıklayıp sağ tarafta açılan bölümde mezuniyet kısmını 4 yıldan yüksel lisansa çevirip kaydet demeniz gerekiyor. sonra yeniden hesaplama yapın

02 Şubat 2026 13:53

Onlar güncel hocam, güncell duruma göre böyle hesaplıyor

yerlikarizma, 5 gün önce

KBSde personel listesine gelip ilgili kişiyi tıklayıp sağ tarafta açılan bölümde mezuniyet kısmını 4 yıldan yüksel lisansa çevirip kaydet demeniz gerekiyor. sonra yeniden hesaplama yapın

yerlikarizma
Aday Memur
02 Şubat 2026 14:28

Valla bilemedim hocam, artırımlı 207 tl normali 194 tl, sizin 200 tl olması çok ilginç, mutemedinizle görüşün derim

Lalo Salamanca, 5 gün önce

Onlar güncel hocam, güncell duruma göre böyle hesaplıyor

kimuni
Genel Müdür
02 Şubat 2026 15:13

o şekilde değil hocam benim bildiğim %7 ücfret üzerinden değil , ders sayısı üzerinden işliyor.

tabi bu konuda bir prosedür okumadım sadece geçen yıl böyle olduğuna tanık oldum.

02 Şubat 2026 17:45

Zorunlu girilen 6 saatlik ders sayısı üzerinden mi hocam öyle hesaplayınca da fazla yatmış gibi çıkıyor, çözemedik galiba artırımlı ek ders üzerinden vergi kesiliyor ekstradan aklıma başka bir durum gelmedi

kimuni, 5 gün önce

o şekilde değil hocam benim bildiğim %7 ücfret üzerinden değil , ders sayısı üzerinden işliyor.

tabi bu konuda bir prosedür okumadım sadece geçen yıl böyle olduğuna tanık oldum.

kimuni
Genel Müdür
02 Şubat 2026 18:22

onu bilmiyorum hocam lakin benim tanıklık ettiğim olay şu şekşlde idi : misal arkadaşın tezli yl diploması vardı. Hanımefendi nin zaten haftada 3 gün programı vardı. kaç saat tabi bilmiyorum ama bir gün de yarım geliyordu mesela onu da hatırlıyorum. e baktım rapor da almış bir ay içinde birkaç günden fazla. Ben se tam zamanlı ya 28 sa . yada 30 sa gidiyordum ama buna rağmen bi şekilde ya bana yetişiyordu (ders sayısı) yada fazla alıyordu. gördüğüm olay buydu.

ben bu arada sorumlu olduğum konular haricinde genellikle ya bilmiyırumdur yada biliyor olsam bile belki hobi amaçlı veya birine yardıum etmek niyyetiyle okumuş olabilirim ki hobby niyyeti ile amirimin yapması gereken ve amiri ilgilendiren bir prosedürü okumak bana ne kazandırır ondan emin değilim. ve zaten bu soruyla alakalı bir prosedür de okumadım . Ama işte böyle bir olaya tanık oldum herhangi bir durumda hatalı isem hakkınızı helal ediniz. Allah affetsin. Amin.

Lalo Salamanca, 5 gün önce

Zorunlu girilen 6 saatlik ders sayısı üzerinden mi hocam öyle hesaplayınca da fazla yatmış gibi çıkıyor, çözemedik galiba artırımlı ek ders üzerinden vergi kesiliyor ekstradan aklıma başka bir durum gelmedi

FATİH0606
Memur
02 Şubat 2026 20:36

kbs den gündüzden yazılması gerekiyor. mebbis de bulunan ek ders modülü de artık idarecilerin ekdersini gündüz koduyla veriyor. gündüze çevirirseniz artırımlı verir
02 Şubat 2026 22:00

kbs ye YL işlendi mi ?

ysff.76
Memur
03 Şubat 2026 09:59

"Lisansüstü öğrenim görmüş yönetici ve öğretmenlerin ek ders ücreti

MADDE 8- (1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında

görev yapan yönetici ve öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara, fiilen

girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri ile 2006/11350 sayılı Kararın 10 uncu maddesi

uyarınca ders niteliğinde yönetim görevi karşılığı ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla %7 ve

%20 artırımlı ödenir.

(2) Birinci fikra hükmü, işletmelerde meslek eğitimi veve staj kapsamındaki görevler ile

hazırlık ve planlama, planlama ve bakım-onarım, öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri, sınav,

nöbet ve belleticilik gibi fiilen derse girilmeksizin yürütülen görevler için ödenecek ek ders

ücretleri ile anılan Kararın 10 uncu maddesinde sayılmayan yönetim görevleri kapsamında

ödenecek ek ders ücretleri için uygulanmaz."

Madde hükmüne göre nöbet ekdersi artırımlı ödenmez hocam. Buna göre gündüz saatleriniz brüt 207,90 TL, nöbet tutarlarınız brüt 194,30 TL üzerinden hesaplanmaktadır. Diğer kesintileriniz göremediğimiz için bu kadar yardımcı olabildim.

04 Şubat 2026 09:55

Evet hocam öyleymiş bizim Ocak ayının bir kısmını eygg atmış , o yüzden sıkıntı oluşmuştu düzelttik

FATİH0606, 5 gün önce
kbs den gündüzden yazılması gerekiyor. mebbis de bulunan ek ders modülü de artık idarecilerin ekdersini gündüz koduyla veriyor. gündüze çevirirseniz artırımlı verir
Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi