Editörler : E.Kayı Han
02 Şubat 2026 14:34

Kpss A Grubu 35 Yaş Şartı

Herkese merhaba arkadaşlar. Bilmiyorum benim gibi bu durumdan muzdarip kaç kişiyiz ama ben 36 yaşındayım ve İİBF mezunuyum. Kpss A grubunda olan yaş şartı sınırlaması gerçekten de çok olumsuz bir durum değil mi? Ben çalışma hayatına çocuk sebebiyle ara vermiş biriyim. Bir bankada çalışıyordum. Ama şuan ara verdiğimden dolayı tekrar iş hayatına kaldığım yerden dönemiyorum malesef. En son Guy kurum sınavını 2 puanla kaçırmış biri olarak, devlet personeli olarak çalışma hakkımızın yaş şartı sebebi ile elimizden alınması çok çok üzücü bir durum. Ben emek verip ders çalıştım yeterli puanı da aldım ama malesef hiç bir kuruma başvuramıyorum bu nedenle. Bu şartın kaldırılmasını bekleyen arkadaşlarımız var biliyorum ama sesimizi artık birilerinin duyması lazım. Burdan burayı okuyan yetkililere sesleniyorum. Lütfen yapabilen yapsın ve atansın. Zaten sınavları verebilecek kabiliyette olanlar elbette her işin üstesinden gelebilirler. Yaş buna engel değildir.

eskidenberiburdayim
Daire Başkanı
06 Şubat 2026 10:58

a grubunda mesela şu şekilde yaş şartı kalkabilir şahsi önerim hali hazırda kamu personeli olarak b grubu bir kadroda çalışan personel için yaşı kaç olursa olsun kazanırsa geçmeli

kaanufuk25
Daire Başkanı
08 Şubat 2026 23:34

Tüm A Grubu kadrolar için mantıklı, bazıları için tartışılabilir de;

Ama özellikle Kaymakamlık için uygulama bence de bu şekilde olmalı, hatta min. 5 yıl kamu hizmeti şartı, hele bi de taşrayı da görmüş/bilen biri ise daha da yerinde/uygun olur!

eskidenberiburdayim, 1 hafta önce

a grubunda mesela şu şekilde yaş şartı kalkabilir şahsi önerim hali hazırda kamu personeli olarak b grubu bir kadroda çalışan personel için yaşı kaç olursa olsun kazanırsa geçmeli

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi