Editörler : E.Kayı Han
02 Şubat 2026 16:10

Şırnak İdare Mahkemesi
9 aydır Mardin 3. İdare mahkemesinde olan davam yetkisizlikle 02.01.2026 tarihinde kurulan şırnak idare mahkemesine gönderilmesi kararı verilmiş 21.01.2026 tarihinde, süreç nasıl olacak? baştan mı başlayacak bilgisi olan, aynı durumda olan var mı?

drbayram
Aday Memur
06 Mart 2026 21:49

Hocam, devamı gibi düşünün; ancak mutlaka peşinden gitmeniz gerekiyor. UYAP?tan kontrol edin, esas numarası alınmış mı? Şu anda süreç çok yavaş ilerliyor.

skndl
Aday Memur
07 Mart 2026 00:12

hala uyapta gözükmüyor 1 ay oldu dosya Şırnak'a gönderileli. İletişim numarası dahi yok mahkemenin, beklemeye devam.

donurh
Daire Başkanı
07 Mart 2026 11:46

Ben de aynısı yaşadım ama küçük bir farkla: benim dosyam Mardin'de "4 YIL" hiç bir işlem yapılmadan bekletildikten sonra Şırnak'ta idare mahkemesi açıldı denerek oraya yollandı. 1 ay kadar önce Şırnak İdare mah. hizmete başilamış ve bunu bekleyerek yıllarca işlem yapmadan bekletilen bir çok dosya oraya devredilmiş. Benim de uyapta görünmüyor, sanırım Şırnak henüz Uyap üzerinden işlem yapmıyor.

skndl, 1 ay önce
hala uyapta gözükmüyor 1 ay oldu dosya Şırnak'a gönderileli. İletişim numarası dahi yok mahkemenin, beklemeye devam.

skndl
Aday Memur
07 Mart 2026 14:31

Dava konusu neydi?
donurh, 1 ay önce

Ben de aynısı yaşadım ama küçük bir farkla: benim dosyam Mardin'de "4 YIL" hiç bir işlem yapılmadan bekletildikten sonra Şırnak'ta idare mahkemesi açıldı denerek oraya yollandı. 1 ay kadar önce Şırnak İdare mah. hizmete başilamış ve bunu bekleyerek yıllarca işlem yapmadan bekletilen bir çok dosya oraya devredilmiş. Benim de uyapta görünmüyor, sanırım Şırnak henüz Uyap üzerinden işlem yapmıyor.

donurh
Daire Başkanı
07 Mart 2026 14:47

Akademik kadro

skndl, 1 ay önce
Dava konusu neydi?

drbayram
Aday Memur
07 Mart 2026 19:12

Öncelikle evet şuanda iletişim num yok , İmkânınız varsa gidin; gitmekten çekinmeyin, korkmayın. Dört yıl uzun bir süre. Ek beyan vermekten ya da gidip yüz yüze görüşmekten neden çekiniyorsunuz?

Zaten hak sahibi sizsiniz. Siz talep etmediğiniz sürece kimsenin bu durumu sahiplenmesi beklenmez. Bu durumun ters tepeceğini de düşünmeyin; zaten neden ters tepsin? Hâkim dosyaya bakar ve kararını verir. Ayrıca mahkemeler herkese açıktır.

Dosyayı en iyi bilen kişi siz olduğunuz için durumu en doğru şekilde siz anlatabilirsiniz. Beklemeye devam ederseniz belki iki ay daha beklersiniz; ancak gidip talep ettiğinizde dosyanızın işleme alınma ihtimali artar.

Eğer burada bir hata olduğunu düşünüyorsanız, bu durumu HSK?ya şikâyet edebilir ve ayrıca itiraz dilekçesi de verebilirsiniz. Korkmayın, gidip fiilen başvurun.

donurh, 1 ay önce

drbayram
Aday Memur
07 Mart 2026 19:15

İmkânınız varsa gidin; gitmekten çekinmeyin, korkmayın.

Dosyayı en iyi bilen kişi siz olduğunuz için durumu en doğru şekilde siz anlatabilirsiniz. Beklemeye devam ederseniz belki iki ay daha beklersiniz; ancak gidip talep ettiğinizde dosyanızın işleme alınma ihtimali artar.

skndl, 1 ay önce

drbayram
Aday Memur
07 Mart 2026 19:29

Şu anda Adalet Bakanlığı, hâkimlere dosyaların neden geciktiği konusunda hesap sorabiliyor. Bu sürecin takibi de aslında dosya sahibi, yani davacı tarafından yapılan başvurular ve şikâyetlerle mümkün oluyor. Bu şekilde denetim sağlanıyor; aksi hâlde hâkimler terfi süreçlerinde de sorun yaşayabiliyor.

Neden çekiniyorsunuz? İdare mahkemelerinde bir davanın normal şartlarda en fazla 12 ay içinde sonuçlanması gerekir. Ben sizin üzerinizden bir davayı usulden kazandım; şu anda da esas aşamasındayım.

Avukatlar çoğu zaman dilekçeyi yazarlar, ancak sürecin aktif takibini çoğu zaman dosya sahibi yapar. Hak aramak ayıp ya da yanlış bir şey değildir. Bunun ters tepecek bir tarafı da yoktur.

Diğer arkadaşlar da iki yıl içinde iki kez kazandılar. Eğer ?boş verelim, gitsin? derseniz o zaman ne kimseyi ne de sistemi suçlayabilirsiniz; çünkü sistem, sizin başvurularınız ve hak arayışınız Şu anda Adalet Bakanlığı, hâkimlere dosyaların neden geciktiği konusunda hesap sorabiliyor. Bu sürecin takibi de aslında dosya sahibi, yani davacı tarafından yapılan başvurular ve şikâyetlerle mümkün oluyor. Bu şekilde denetim sağlanıyor; aksi hâlde hâkimler terfi süreçlerinde de sorun yaşayabiliyor.

Neden çekiniyorsunuz? İdare mahkemelerinde bir davanın normal şartlarda en fazla 12 ay içinde sonuçlanması gerekir. Ben sizin üzerinizden bir davayı usulden kazandım; şu anda da esas aşamasındayım.

Avukatlar çoğu zaman dilekçeyi yazarlar, ancak sürecin aktif takibini çoğu zaman dosya sahibi yapar. Hak aramak ayıp ya da yanlış bir şey değildir. Bunun ters tepecek bir tarafı da yoktur.

Diğer arkadaşlar da iki yıl içinde iki kez kazandılar. Eğer ?boş verelim, gitsin? derseniz o zaman ne kimseyi ne de sistemi suçlayabilirsiniz; çünkü sistem, sizin başvurularınız ve hak arayışınız sayesinde denetlenir.

Bu arada Şırnak İdare Mahkemesi şu anda Özel İdare?nin olduğu binada hizmet veriyor.

donurh, 1 ay önce

Akademik kadro

drbayram
Aday Memur
07 Mart 2026 19:30

Bu arada Şırnak İdare Mahkemesi şu anda Özel İdare?nin olduğu binada hizmet veriyor.

skndl, 1 ay önce

drbayram
Aday Memur
07 Mart 2026 19:42

Lütfen unutmayın Mahkemeler kamu kurumudur;

duruşmalar ve kalem işlemleri açıktır,

tarafların dosyayı takip etmesi tamamen normaldir,

İdare mahkemelerinde insanlar sık sık:

kaleme gider,

dosya sorar,

ek dilekçe verir,

hakime kısa bilgi verir.

Bu hukuken yasak veya ayıp bir şey değildir. Sadece Önemli olan dengeli ve saygılı olması.

donurh
Daire Başkanı
08 Mart 2026 12:03

Arkadaş sen yapay zeka mısın gerçek insan mı, anlayamadım. Aynı mesnetsiz cümleleri tekrar tekrar yazıp kendi kendine cevaplar verip burayı doldurmuşsun. Yoksa sitede aktivite artsın diye yazan bir çalışan falan mısın? Kim nerede korktuğunu, çekindiğini vs söyledi? Ben 8 yıldır sayısız davayla uğraşıyorum ve çoğunu da kazandım ama sonuçlanmadı henüz. Senin ülkedeki hukuki atmosferden haberin mi yok, hayal dünyasında mı yaşıyorsun? Buradan kalkıp Şırnağa gidip danışmaya mı soralım benim dosyam ne oldu diye?Cevap alamayacağım bir soru sormak için 5-6 bin TL harcayacak birininin zaten iş sorunu yoktur. Benim avukatımın benle aynı durumda olup 7 yıldır süren davaları var. Bizi bırak, 10 yıldan fazladır davalar sonuçlanmadı diye hapiste yatan onca insanı mı da mı duymadın. Senin gerçeklilk algında ciddi bir sorun var. dava gecikince dilekçe yazıyorsun ve hemen işler hızlanıyor öyle mi? :)))

drbayram
Aday Memur
08 Mart 2026 13:20

Hocam, en az üç farklı konu başlığında sizin yazılarınızı gördüm; takdir elbette sizindir. Daha önce başka bir başlık altında ?Avukatım ters teper demişti? şeklinde bir ifade kullanmıştınız. İdari davalar ortalama 12?14 ay sürebiliyor.

Bir konunun mesnetsiz sayılabilmesi için ortada saygısızlık ya da dayanaksız bir iddia olması gerekir. Burası tamamen bilgi alışverişi yapılan bir platform ve burada yazılanları pek çok kişi okuyor; dolayısıyla buradan bilgi edinenler de oluyor. Bu nedenle ben de elimden geldiğince kibar ve usulüne uygun bir dil kullanmaya özen gösteriyorum. Ayrıca "danışman " değil mahkeme kalemi :)))))))

Ben de ?imkânınız varsa gidin hocam? şeklinde bir öneride bulunmuştum. :))))))))

Saygılarımla.

donurh, 1 ay önce

Arkadaş sen yapay zeka mısın gerçek insan mı, anlayamadım. Aynı mesnetsiz cümleleri tekrar tekrar yazıp kendi kendine cevaplar verip burayı doldurmuşsun. Yoksa sitede aktivite artsın diye yazan bir çalışan falan mısın? Kim nerede korktuğunu, çekindiğini vs söyledi? Ben 8 yıldır sayısız davayla uğraşıyorum ve çoğunu da kazandım ama sonuçlanmadı henüz. Senin ülkedeki hukuki atmosferden haberin mi yok, hayal dünyasında mı yaşıyorsun? Buradan kalkıp Şırnağa gidip danışmaya mı soralım benim dosyam ne oldu diye?Cevap alamayacağım bir soru sormak için 5-6 bin TL harcayacak birininin zaten iş sorunu yoktur. Benim avukatımın benle aynı durumda olup 7 yıldır süren davaları var. Bizi bırak, 10 yıldan fazladır davalar sonuçlanmadı diye hapiste yatan onca insanı mı da mı duymadın. Senin gerçeklilk algında ciddi bir sorun var. dava gecikince dilekçe yazıyorsun ve hemen işler hızlanıyor öyle mi? :)))

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi