Editörler : StMngr
02 Şubat 2026 18:37

Doktor Öğretim Üyesi Kadrosu Başvurusunun Reddi

Merhaba hocalarım, bir doktor öğretim üyesi kadrosuna başvurdum. Kadro, başka biri için açılmış. Dosyası çok zayıf biri. İlanda yer alan özel şartta, kadronun sahibi olduğu düşünülen talihlinin doktorasını yaptığı bölümün adı ile tezinin adı yer alıyor. Buna rağmen özel şartı karşılıyorum. Çalışmalarım onun yayınlarının altı katı kadar. Geçen perşembe telefonda başvurumun, özel şartı sağlamadığım gerekçesiyle reddedildiğini öğrendim. Reddi belirten jüri raporunun bana iletilmesini talep ettim ama umursamadılar. Mahkemeye vermeyi düşünüyorum. Fakat sonuç yazısını nasıl alacağım? Bu konuya vakıf olan hocalarım ne derler?

Specialforcess
Aday Memur
02 Şubat 2026 20:27

Hocam ilgili üniversitenin rektörlüğüne bir dilekçe ile başvurup jüri raporlarını talep edin. Cevap vermek için 15 iş günü süreleri var. Cevap gelmezse dava açmak için tebliğ tarihinden itibaren 60 gün süreniz olacak. Dava açtığınızda mahkeme resen jüri raporlarını temin edip gerekli kararı verecek.

StMngr
Editor
02 Şubat 2026 21:15

Mutlaka hukuki süreç başlatın.

tunccaner
Aday Memur
02 Şubat 2026 21:57

Hocam, yazıyı verecek gibi görünmüyorlar. Yani bana bir tebliğ yapılması söz konusu değil. Bu durumda tebliğ tarihi, geçen haftaki telefonda öğrendiğim tarihten itibaren mi işlemeye başlar? Bunu mahkemede nasıl kanıtlarım?

Specialforcess, 2 hafta önce

Hocam ilgili üniversitenin rektörlüğüne bir dilekçe ile başvurup jüri raporlarını talep edin. Cevap vermek için 15 iş günü süreleri var. Cevap gelmezse dava açmak için tebliğ tarihinden itibaren 60 gün süreniz olacak. Dava açtığınızda mahkeme resen jüri raporlarını temin edip gerekli kararı verecek.

Specialforcess
Aday Memur
03 Şubat 2026 17:24

Dediğim gibi dilekçe ile basvurduktan sonra cevap için 15 gün süreleri olacak. Cevap gelmezse 60 günlük süre zaten devam ettiği için dava açabilirsiniz. Mahkeme üniversiteden belgeleri talep ettiğinde hepsi ortaya çıkar.

tunccaner, 2 hafta önce

Hocam, yazıyı verecek gibi görünmüyorlar. Yani bana bir tebliğ yapılması söz konusu değil. Bu durumda tebliğ tarihi, geçen haftaki telefonda öğrendiğim tarihten itibaren mi işlemeye başlar? Bunu mahkemede nasıl kanıtlarım?

Specialforcess
Aday Memur
03 Şubat 2026 17:27

Ben de sizinle benzer bir süreci yaşıyorum maalesef. Bana henüz olumsuz tebliğ yapılmadı, süreç devam ediyor, fakat müsbet bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Daha önceki başvurularda peşini bırakmıştık, ama artık bu böyle olmayacak, konuyu mecbur mahkemeye taşıyacağız.

tunccaner
Aday Memur
03 Şubat 2026 18:20

Üniversiteler hoşlarına gitmeyen başvuru sahiplerinin 2 aylık süreci kaçırmasını sağlamak için başvurunun sonucunu söylemiyorlar. Daha yakın zamanda aradım, akıbetini sordum. "Süreç devam ediyor" dediler. Geçen gün farklı bir memura denk geldim. "Başvurunuz hemen reddedildi" dedi. Yani ben peşini kovalamasam, 2 aylık süreyi kaçıracaktım. Size de tebliğ filan olmayacak. Şimdiden söyleyeyim.

Specialforcess, 2 hafta önce

Ben de sizinle benzer bir süreci yaşıyorum maalesef. Bana henüz olumsuz tebliğ yapılmadı, süreç devam ediyor, fakat müsbet bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Daha önceki başvurularda peşini bırakmıştık, ama artık bu böyle olmayacak, konuyu mecbur mahkemeye taşıyacağız.

Bleed
Daire Başkanı
13 Şubat 2026 20:18

Yök akademik ten bölümün ve rakibin kadrosuna bakın. Atama yükselme varsa yök akademikten günlük tak

Nejati
Aday Memur
13 Şubat 2026 21:10

Eminseniz bir avukat ile çalışın

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi