Editörler : Lanet
02 Şubat 2026 18:46

Hayattan iyice bezdimmm!!

Arkadaşlar 2 yıla yakındır unipolar depresyon ve anksiyete bozukluğu yaşıyorum kullanmadığım ilaç kalmadı hayattan nefret ediyorum yaşamak istemiyorum kendime zarar verecek kadar hamdolsun şuursuz değilim ama korkuyorum çaresiz hissediyorum nereye kadar gidecek böyle sanki hiç düzelmeyecek gibi hissediyorum yardım edin ne yapmalıyım

ustad288
Aday Memur
02 Şubat 2026 23:26

inancın neyse ibadetini yap.geçer bir iki ay içerisinde.

Yaholi
Aday Memur
03 Şubat 2026 08:06

Ahahha klasik cevap Kardeşim Elhamdülillah ibadet yönünden sıkıntım yok

ustad288, 5 gün önce
inancın neyse ibadetini yap.geçer bir iki ay içerisinde.

semre33
Aday Memur
03 Şubat 2026 09:39

öncelikle sizin gibi bir dönem bende sıkıntılı bir dönem yaşadım ve atlattım çok şükür.

Bana tavsiye edilen ve size de tavsiye edeceğim yegane şey öncelikle kesinlikle hayatınıza farklılık katın. (birazcık acacağım)

-İnsan herzaman inanmak ve sıgınmak ister. İnancınızın gereğini yerine getirin. Bu sizi kalben rahatlatacaktır. (Zaten yerine getirdiğinizi dile getirmişsiniz. okuyacak baska kısıler ıcın tekraren yazmak istedim.)

-Hayatınıza farklılık katın demek isterken yaptıgınız rutin seylerin dısına cıkın. (bay-bayan bilmediğim için kendimden örnek vereceğim.) Mesela ben doğa yürüyüsüne cıkmaya baslamıstım. Balık tutmaya gidiyordum (tutamasamda :))

-Kendinizi kısıtlamayayın. Bahaneler üreterek yada erinerek farklılıklardan kacınmayın. (bu psikolojideyken genelde bu sekilde hisseder insan) örneğin ekonomik bahaneler ile öteleme cok oluyordu bende, doğa yürüyüşü dediğim atlayın arabaya sehir dısında bıldıgınız bir yerde yürüyüs yapın. Hiç imkanınız yoksa bir parkta yuruyus yapın.

-Kendinize simdiye kadar yapmadıgınız farklı 1-2 tane (abartmadan) ugraş edinin. size mutlaka katkı saglayacaktır.

*** Ekran sürenizi azaltın, evde veya kapalı alanda kalma sürenizi azaltın. Açık hava sürenizi artırın.

Umarım faydası olur. Selam ve Dua ile...

semre33
Aday Memur
03 Şubat 2026 09:43

Dip not: Birde size nacizane tavsiyem insanların sözleri ve davranışlarını eğer çok umursayan ve bunlardan etkilenen bir yapınız varsa kendinizle barışık bir hale gelene kadar etrafınızla iletişiminizi minimuma indirin. hayatınız hakkında çok fazla detay kimseyle paylaşmayın.

Zerengökçe
Aday Memur
03 Şubat 2026 11:58

Destek mutlaka işe yarar negatif insanları arındır hayatından,bu arada karadenizliler bezdum der:)

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi