Editörler : Pangaea
02 Şubat 2026 20:03

İl dışı yer değiştirmenin imkansız hale gelmesi.

Arkadaşlar merhaba, artık hizmet puanının çok da bir önemi kalmadı. Son 2 yıldır gitmek istediğim ilde veya komşularında yer açılmıyor. 10 yıldır 3/5'i bir okulda puan biriktiriyorum ama bazı arkadaşlarımız sefa sürecek diye bizi ilk atandığımız yere çaktılar resmen. Bekar olanlar, eşi çalışmayanlar veya aynı ilde görev yapanlar yer değiştiremez halde. Bu da motivasyonu ortadan kaldırıyor. Bakanlık bu konuda bir çalışma yapmalı, eşitlik ilkesinin yok sayıldığını görmekteyiz. Şu an 1000 puanım da olsa istediğim ile gidemiyorum, bu hangi meslekte var, bizler emekli olana kadar gurbette mi çalışacağız?

spock
Genel Müdür
02 Şubat 2026 20:09

Hayır olmaz. Aile birliği falan. Aile yılı filan. Sen otur orada.

Mazeret ataması sayesinde ben otuz puanla istediğim yere gideyim.

İlçe emri isterim. Okul emri bile isterim. Yetmez sınıf emri isterim. On beş saat derse girerim belki de girmem depo öğretmen olurum. Bedavadan maaş alırım.

Hayır rotasyon olmaz. Rotasyon istemem. Böyle iyi. Sen orada sürünmeye devam et.

BanuAlkan
Yasaklı
02 Şubat 2026 20:32

rotation şart

kimuni
Genel Müdür
02 Şubat 2026 20:39

hahaha yaaani hocam ne güldüm yaf. "rotayşın" ismi kelimesini bu şekilde yazmanıza

şu anda gülmekten kırılmaktayım :) :) :)

BanuAlkan, 5 gün önce
rotation şart

BanuAlkan
Yasaklı
02 Şubat 2026 20:43

neden ki

kimuni
Genel Müdür
02 Şubat 2026 20:47

"komik-i âla" olduğunu düşündüm biran yada espritüel gelmiş olabilir ..

neyse ben son zamanlar az çalışıyıorum galiba kötü hissettim valla.

gidip birazcık ders çalışsam iyi ederim

yakşamlar. :) :)

BanuAlkan, 5 gün önce
neden ki

BanuAlkan
Yasaklı
02 Şubat 2026 21:46

ne çalışıyorsun

dobradam
Aday Memur
02 Şubat 2026 23:32

Sistem falan kalmadı. İlk tercihinde zorunlu hizmet bölgesini yazanlar ve zorunlu hizmetini yapanlar enayi olmuş oldu. Öncelikle zorunlu hizmet affı iptal edilmeli.

tonya61
Memur
03 Şubat 2026 00:23

Ne il dışı ne de il içinde yer değiştirmek artık mucize.437 puanım var ama zerre ümidim yok.Zaten norm fazlasında resen atayarak boş yer bırakmadılar.

berkaydal
Genel Müdür
03 Şubat 2026 01:10

Rotasyon? Birisi ailesinin yanına gidemiyor diye başkası neden ailesinin yanından gitmek zorunda kalıyor? Bu nasıl bir çözüm oluyor?

spock, 5 gün önce

Hayır olmaz. Aile birliği falan. Aile yılı filan. Sen otur orada.

Mazeret ataması sayesinde ben otuz puanla istediğim yere gideyim.

İlçe emri isterim. Okul emri bile isterim. Yetmez sınıf emri isterim. On beş saat derse girerim belki de girmem depo öğretmen olurum. Bedavadan maaş alırım.

Hayır rotasyon olmaz. Rotasyon istemem. Böyle iyi. Sen orada sürünmeye devam et.

BanuAlkan
Yasaklı
03 Şubat 2026 09:17

rotation herkese hayırlı olsun

Türkçeci123456789
Aday Memur
03 Şubat 2026 14:18

Diğer bakanlıklarda tayin sorunu yok meb buna çözüm bulmalı artık bıktık

BanuAlkan
Yasaklı
03 Şubat 2026 14:36

asker polis iki yılda bir rotation, sağlık vb kurumlarda da açık çok memur alımı olmadığı için rahatlıkla tayin verebiliyorlar, aslında şöyle olmalı: il içi il dışı üç yıl şartı olmamalı, her yıl başvuru döneminde açık olan tüm okullar herseke açılmalı. sonuçta kişinin gitmek istediği yer açık değilse üç yıl ne beş yıl ne on onbeş yirmi otuz yıl ne, açılmadıkça/boşalmadıkça/yeri tutan kişi ölmedikçe zaten bi anlamı yok
Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi