02 Şubat 2026 20:23

Mukayidlik Kurs ?
idari bürocu personel olmadığı için mukayyetlik kursuna yazdı kursu aldık ama ben mukayitliği bilmiyorum ve yapmak istemiyorum bunalıyorum ne yapabilirim bundan sonra gittiğim yerlerde şarkda falan bu durum benim için sorun olur mu bilgi sahibi arkadaşların fikrini almak isterim Şimdiden teşekkür ederim

dxexmxixr
Aday Memur
02 Şubat 2026 21:00

şarka bile gitmediğine göre muhtemelen meslekte yenisin, ama benden sana tavsiye eğer bu mesleği uzun yıllar yapacaksan öğrenmen zararına değil faydanadır

tomanyon
Şef
02 Şubat 2026 22:59

yok be bro ne sorunu adamlar branşlı personeli bile alakası olmayan yerde çalıştırıyor. Bilmeyen adama zorla mukayyitlik yaptıramazlar hazırladığı fezlekeye karakol amiri imza atıyor baktı olmuyor senle mi uğraşacak :)

Memurhaps
Şube Müdürü
02 Şubat 2026 23:17

bence öğren çünkü evrak işlerini öğrenirsen her zaman yararına olur.tek işine evrak yapmak bence ol..torpil yoksak karakol ekip ve koruma şube arasında gider gelirsin

emir mehmet
Şube Müdürü
02 Şubat 2026 23:23

aynen ogrenmen tutanak tutman duzgun cok iyi kimse zorla mukayıtlık yaptıramaz, yavas ve özenli olursun hızlı mukayıt buluyorlarsa baskasını bulurlar,zaten yaptıkcada hızlanır ve uzmanlasırsın
Memurhaps, 1 hafta önce
bence öğren çünkü evrak işlerini öğrenirsen her zaman yararına olur.tek işine evrak yapmak bence ol..torpil yoksak karakol ekip ve koruma şube arasında gider gelirsin

Klav.ye
Şube Müdürü
02 Şubat 2026 23:44

aha da yandın. demek mukayit kursuna yazdılar. bürocu seni fena yaş tahtaya bastırmış... Bundan sonra gittiğin her yerde direk mukayitsin. ayrıca mukayit olmayan bile mukayitlerin yaptıgı hatalardan sen sorumlusun. kurslu personelsin çünkü.. nasıl düştün bu tuzaga kardeşim. hemen dilekçe yaz. mukayit kursumun iptal edilmesini istiyorum diye. yoksa işin zor..

adanax343
Memur
03 Şubat 2026 02:45

öncelikle mukayyit ol car curt aranan adam olursun masallarını geç istanbulda yıllarca mukayyrlik yaptım çocuk büroya mukayyit lazımdı 3 sene polis okulunda nöbet tutup 2 sene tdpde çalışan adamı aldılar yani toprilin yoksa uğraşma zıpçıktının biri gelir seni sürerler. eskiden devlette süreklilik esastı şimdi torpillilik esas

furki0890
Aday Memur
03 Şubat 2026 07:06

Torpilli mukayitlik mi yapar mesleğin en amelesi mukayit o yüzden ameleler mukayitlik yapacak ki torpilliler rahat etsin torpilli olan mukayit olmaz

adanax343, 1 hafta önce
öncelikle mukayyit ol car curt aranan adam olursun masallarını geç istanbulda yıllarca mukayyrlik yaptım çocuk büroya mukayyit lazımdı 3 sene polis okulunda nöbet tutup 2 sene tdpde çalışan adamı aldılar yani toprilin yoksa uğraşma zıpçıktının biri gelir seni sürerler. eskiden devlette süreklilik esastı şimdi torpillilik esas

reis__05
Aday Memur
03 Şubat 2026 10:25

Şu şekilde özetleyebiliriz, kimsen yoksa mukayyitliği öğren, yapmasan bile bilgin olsun. Adamın varsa zaten mukayyitlikle işin olmaz. Mukayyitliği sorduğunuza göre aramıza hoş geldin, hayırlı olsun.

memuraday-y
Daire Başkanı
03 Şubat 2026 10:52

Kursu aldık demiş ?

Klav.ye, 1 hafta önce

aha da yandın. demek mukayit kursuna yazdılar. bürocu seni fena yaş tahtaya bastırmış... Bundan sonra gittiğin her yerde direk mukayitsin. ayrıca mukayit olmayan bile mukayitlerin yaptıgı hatalardan sen sorumlusun. kurslu personelsin çünkü.. nasıl düştün bu tuzaga kardeşim. hemen dilekçe yaz. mukayit kursumun iptal edilmesini istiyorum diye. yoksa işin zor..

Deli-Kurt2017
Şube Müdürü
03 Şubat 2026 10:59

Batida mukayitken cok zorlanmistim. Ancak severek yapiyordum. Simdi Dogudayim Burada millet ek gorevden goreve kosarken mukayidlere gorev yazilmiyor. Torpilin yoksa ve sube merakin da varsa mukayidsen alirlar yoksa kimse almaz. Suan subede calisiyorum torpilim yok mukayyid oldugum icin aldilar. Ayrica bu is sevilmeden yapilmaz. Son olarak kursun bir onemi yok ben mukayyidlik kursu almadim. Bilmiyorsanda kimse seni oraya zorla oturtamaz. Ama ogrenmem senin isine yarar hele yeni memursan onunde cok yillar var.

KalpYorgun
Aday Memur
03 Şubat 2026 11:19

20.yılım.. 12 yıl mukayyitlik yaptım.. Şu anda da yapıyorum.. İlçelerde yaptım ve şu anda da ilçedeyim.. Klavye seviyorsan bu işi yap.. Ama sıkılırsan işkence olur sana.. Meslekte yeniysen öğren, iyi yazdıktan sonra sana kimse karışmaz.. Denetleme esnasında bile seni müdür rahatsız etmez.. Sıcak soğuk görmezsin.. İt kopuk senin yanında süt liman olur.. Komiserinden izni kolay alırsın, tabiiki sevgi-saygı çerçevesinde.

Yandın-bittin..soruşturma ile korkutanlara bakma. Kedi- ciğer misali yaklaşıyorlar onlar.. bence Mukayyit ol.. pişman olmazsın

adanax343
Memur
03 Şubat 2026 17:13

git bakalım yozgata şırnağa küçük şehirlere ilçelere mukayyit adam haftada ceraim verir sende soğukta kulübede ısınmaya çalılırsın. bizde biliyoruz büyükşehirde zor olduğunu anadoluds hiç bi mukayyitn bilgisayar geçmişi bile yoktur
furki0890, 1 hafta önce

Torpilli mukayitlik mi yapar mesleğin en amelesi mukayit o yüzden ameleler mukayitlik yapacak ki torpilliler rahat etsin torpilli olan mukayit olmaz

04 Şubat 2026 00:07

meslekte 10. yılımı doldurmak üzereyim. 8 yıldır bir fiil mukayyitlik yapıyorum ve uzun zamandır da ( çok uzun zamandır ) çakma 12.36 çalışıyordum. 1 ay önce başmukkayit oldum. bana da büyüklerim ol işin belli olur diyorlardı. her gittiğim yerde üstüme yapıştı. Ama olduk bir kere. Eğer gerçekten adli işi seviyorsan yap. Savcısı adliyesi hastanesi diğer birimleri şusu budu herşey ile muhatapsın. Not: Kadın polis olarak görev yapıyorum. Maaşını hak edenlerdenim yani :)

Pls0001
Aday Memur
04 Şubat 2026 07:11

hiç bulaşma bir yapıştımı çıkacam diye ağlarsın yalvarırsın, intaharın eşiğine getirir adamı, tutanak sız konu teslim eden ekip ekip mi dersin, sen onca evrakla boğuşurken arkadaşların yanında gırgır goygoy yapar, konu geldimi herkes sağa sola kaçar, kafayı yediririler, bu söylediklerime elbette şimdi itiraz edecek olanlar olacak ama geneli böyle bu işin malesef, hiç bulaşma derim, anlayan adam bile ben bilmem deyip. çıkıyor işin içinden

Memurhaps
Şube Müdürü
04 Şubat 2026 07:56

mukayitlik yapmasan üstünüze yapışmaz .Gittiğiniz yere mukayitlik yaptım derseniz tabiki yapışır .istemezseniz söylemezsiniz.Bence genç memurlar öğrenin kaçmak çözüm değil

gulyabani.10
Memur
04 Şubat 2026 11:55

iyide dostum işini düzgün yapmak için bi başkasına değil aynaya bakman lazım. sanane o öyle bu böyle yapıyor. 15 yılldır adlı birimlerde çalısıyorum 8 yıllık mukayitim işimi bilir işimi yaparım
Pls0001, 1 hafta önce
hiç bulaşma bir yapıştımı çıkacam diye ağlarsın yalvarırsın, intaharın eşiğine getirir adamı, tutanak sız konu teslim eden ekip ekip mi dersin, sen onca evrakla boğuşurken arkadaşların yanında gırgır goygoy yapar, konu geldimi herkes sağa sola kaçar, kafayı yediririler, bu söylediklerime elbette şimdi itiraz edecek olanlar olacak ama geneli böyle bu işin malesef, hiç bulaşma derim, anlayan adam bile ben bilmem deyip. çıkıyor işin içinden

Alfa26
Aday Memur
05 Şubat 2026 16:44

6 yıllık memurum meslekte tek sevmediğim istemediğim işkence gibi gelen şey mukayidlik severek yapan arkadaşlara saygı duyuyorum ama ben sevmiyorum kursuda aldık gittiğim her yerde üzerime yapışırmı diye merak ettim tecrübeli arkadaşların yorumlarını almak istedim konuyu ciddiye alıp cevap veren herkese teşekkür ederim dalga geçen birilerini aşağılayarak yüceldiğini sanan arkadaşlarada hassasda başarılar dilerim :)

gulyabani.10
Memur
05 Şubat 2026 17:00

nerde mukayit olacağına bağlı dostum sokak polisliği bitti adlı polislik yapacaksan mukayitlik iyidir idari Birimlerde çalısma durumun varsa zaten oraya geç.
Alfa26, 6 gün önce
6 yıllık memurum meslekte tek sevmediğim istemediğim işkence gibi gelen şey mukayidlik severek yapan arkadaşlara saygı duyuyorum ama ben sevmiyorum kursuda aldık gittiğim her yerde üzerime yapışırmı diye merak ettim tecrübeli arkadaşların yorumlarını almak istedim konuyu ciddiye alıp cevap veren herkese teşekkür ederim dalga geçen birilerini aşağılayarak yüceldiğini sanan arkadaşlarada hassasda başarılar dilerim :)

dxexmxixr
Aday Memur
05 Şubat 2026 20:33

senede 1000 ceraime kadar mukayyidlik iyidir, fazlası bünyeyi yormaya başlar ben 5000 ceraimli yerde de çalıştım 500 ceraimli yerde de. 500 ceraimli yerde mesela emekli olana kadar çalışırım

adanax343
Memur
07 Şubat 2026 02:42

15 yıllık polisim her yer torpil olduğu için korumadayım 3 yıldır istanbul gibi yerde mukayyit lik şube vs donanımsa donanım bilgiyse bilgi ama artık onlara bakan yok. geçenlerde komiser bozuk lamba için rapor yaz dedi bende dedim ben rapor yazmayo bilmiyom hiç anlamam evrak işlerinden dedim kaç yıllık polissin nasıl bilmiyon dedi bende kaç yıllık polissem korumada ne işim var dedim shsjs
Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi