Editörler : Pangaea
03 Şubat 2026 00:06

Fazla yatırılan sınav görev ücretinin iadesi

Aralık ayı açık öğretim sınav ücretleri ocakta yatırıldı.Bana fazla yatırılmış.Bir tane sınav görevi fazla yazılarak hesaplanmış.Fazla yatırıldığını düşündüğümden idareye sordum öyle anlaşıldı.İdare durumun ilçeye bildireceğini, ilçenin söyleyeceği ibana fazla parayı yatıracağımı söylediler.Bunun başka yolu yok mu?Kendilerin maaştan ya da ek dersten kesemiyorlar mı?

BanuAlkan
Yasaklı
03 Şubat 2026 01:00

iade edersin, yasal faiziyle, başka da bi yolu yok. bir daha başına gelirse de sesini çıkarma, sus otur.

berkaydal
Genel Müdür
03 Şubat 2026 01:07

İbana para yatmaz. Ödeme emri çıkaracaklar gidip mal müdürlüğünden vezneye yatıracaksın.

BanuAlkan
Yasaklı
03 Şubat 2026 01:15

faiziyle beraber hem de, böyle durumlarda hiç ses çıkarmamak lazım

yasaklı55
Aday Memur
03 Şubat 2026 18:41

Bugün müdür yardımcısına tekrar sordum.Mal müdürlüğüne gitmeye gerek olmadığını, milli eğitimin ilettiği ibana paranın yatırılacağını ve dekontu da kendilerine göndereceğimi söyledi.Sanırım uğraşmamak için bazı şeyleri görmezden gelip geçmişte yapılmayan ya da yatırılmayan yolluk, yevmiyelere saymak lazım.

Bugün e-devletten ilk kez maaş bordrosuna baktım.Maaş bilgilerinin doğru olduğunu ancak ek ders ücretlerinin farklı olduğunu gördüm.Ek ders ücretleri bordroda daha yüksek görünüyor.Müdür yardımcısına bunu sordum bilmediğini söyledi.Bunun neden farklı göründüğünü bilen var mı?

fatih ç.
Genel Müdür
03 Şubat 2026 18:48

"uğraşmamak için" derken, ibana para atmayı mı kastediyorsun? Gerçekten hesaba para atmak bu kadar zor mu ya? Bir yere gitmiyorsun. Taş atmıyorsun. Birkaç tıkla para gidiyor. Trollüğüne mi yazıyorsun?

Başka yolu yok mu..? Daha ne yolu olacak? İbana para atmaktan daha kolay ne var sanki.

yasaklı55, 2 hafta önce

Bugün müdür yardımcısına tekrar sordum.Mal müdürlüğüne gitmeye gerek olmadığını, milli eğitimin ilettiği ibana paranın yatırılacağını ve dekontu da kendilerine göndereceğimi söyledi.Sanırım uğraşmamak için bazı şeyleri görmezden gelip geçmişte yapılmayan ya da yatırılmayan yolluk, yevmiyelere saymak lazım.

Bugün e-devletten ilk kez maaş bordrosuna baktım.Maaş bilgilerinin doğru olduğunu ancak ek ders ücretlerinin farklı olduğunu gördüm.Ek ders ücretleri bordroda daha yüksek görünüyor.Müdür yardımcısına bunu sordum bilmediğini söyledi.Bunun neden farklı göründüğünü bilen var mı?

yasaklı55
Aday Memur
03 Şubat 2026 18:50

Hocam bir git ya yazının tamamını oku.

fatih ç., 2 hafta önce

"uğraşmamak için" derken, ibana para atmayı mı kastediyorsun? Gerçekten hesaba para atmak bu kadar zor mu ya? Bir yere gitmiyorsun. Taş atmıyorsun. Birkaç tıkla para gidiyor. Trollüğüne mi yazıyorsun?

Başka yolu yok mu..? Daha ne yolu olacak? İbana para atmaktan daha kolay ne var sanki.

fatih ç.
Genel Müdür
03 Şubat 2026 18:54

Okudum zaten. Foruma girip doğru yerde konu açıp yorumları cevaplamak, ibana para yollamaktan daha zahmetli.

yasaklı55, 2 hafta önce

Hocam bir git ya yazının tamamını oku.

yasaklı55
Aday Memur
03 Şubat 2026 18:56

Kendileri uğraşmamak için kul hakkına girip yolluk yevmiye yapmamayı biliyorlar.Yaptık deyip yapmamayı biliyorlar.Evet hata yapmışım.Böyle bir şey olduğunda yapmadıkları ve yatırılmayan yolluk yevmiyelere saymak lazım.

Ne cins insanlar var.Yazının tamamını okumayıp sırf laf olsun diye yazıyorlar.Yararın yoksa bilgi veremeyeceksen yazma.Sen burada bana ders verebilecek nitelikte biri değilsin.

fatih ç., 2 hafta önce

Okudum zaten. Foruma girip doğru yerde konu açıp yorumları cevaplamak, ibana para yollamaktan daha zahmetli.

fatih ç.
Genel Müdür
03 Şubat 2026 19:02

Ne anlatıyorsun ya ne zannediyorsun kendini ingiltere kraliçesi mi? İbana pra atmayı zor görmüşsün, sana herkes ders verir benle hiç alakası yok. Ağlayacaksan foruma sorma, memura sor. Yok mu başka yolu ağam ben ibana yollayamam de.

.

yasaklı55
Aday Memur
03 Şubat 2026 19:05

Bilgin yoksa yararın yoksa susarak daha faydalı bir eylem gerçekleştirebilirsin.

fatih ç., 2 hafta önce

Ne anlatıyorsun ya ne zannediyorsun kendini ingiltere kraliçesi mi? İbana pra atmayı zor görmüşsün, sana herkes ders verir benle hiç alakası yok. Ağlayacaksan foruma sorma, memura sor. Yok mu başka yolu ağam ben ibana yollayamam de.

.

BanuAlkan
Yasaklı
03 Şubat 2026 20:10

oh oh her geçen gün faiz biniyor, hazine kazanıyor, acaba bu da yeni bir yöntem mi
03 Şubat 2026 21:23

diyelim makbuz 1 lira. kişi 50 kuruşluk bağış yapmak istiyor makbuzunu kes yinede 50 kuruşunu al. çünkü 50 kuruş zarar dahi etsen onun sevabına engel olma. bu hocamızda ne güzel haram helale dikkat ediyor.

BanuAlkan, 2 hafta önce

BanuAlkan
Yasaklı
03 Şubat 2026 21:38

senin söylediğinle benim yazdıklarım arasında hiç bi alaka yok! hsrama helale de dikkat edecek pozisyonda olanlar işlemleri yapan gerçekleştiran kamu personelleri , ben değileö. ama uygulamayı nasıl olduğunu söylüyorum

spock
Genel Müdür
04 Şubat 2026 08:36

Peki "yatırılmayan" yolluk yoksa ne yapacağız? Ya da var olduğunu kim nasıl ispatlayacak?

"Kesin vardır" deyip geçmek kolay.

yasaklı55, 2 hafta önce

Kendileri uğraşmamak için kul hakkına girip yolluk yevmiye yapmamayı biliyorlar.Yaptık deyip yapmamayı biliyorlar.Evet hata yapmışım.Böyle bir şey olduğunda yapmadıkları ve yatırılmayan yolluk yevmiyelere saymak lazım.

Ne cins insanlar var.Yazının tamamını okumayıp sırf laf olsun diye yazıyorlar.Yararın yoksa bilgi veremeyeceksen yazma.Sen burada bana ders verebilecek nitelikte biri değilsin.

yasaklı55
Aday Memur
04 Şubat 2026 09:30

Bir şey biliyoruz da konuşuyoruz değil mi? Gittiğimiz seminer, kursları biliyoruz, bu kursların valilik onaylı yolluk, yevmiye verilmesi şeklindeki üst yazılarını bunların yapılmayışlarını, yatırılmayışlarını biliyoruz da konuşuyoruz değil mi?

Geçen sene gittiğim bir kursun yolluk yevmiyesinin yapılması için üzerine düşmüştüm.Bir arkadaştan yatırıldığını öğrendim benimki yatmayınca idareye sordum memura sor dediler.Memura sordum ben o yazıyı göndermedim ki dosyaya kalkacak sanıyordum dedi.Sonra gönderdiler ve yattı.İlk kez bu şekilde üzerine düşerek yolluk yevmiye almış oldum ya öncekiler?Hata kimin?Ben üzerime düşeni yaptım, müdür yardımcısına söyledim.Üstelik söylerken hala hata olduğunu anlamıyorlardu, ısrarım üzerine hata olduğunu anladılar.Ben nasıl görevimi yapıp söylüyorsam idarenin de görevine, kul hakkına dikkat etmesini beklerim.

spock, 1 hafta önce

Peki "yatırılmayan" yolluk yoksa ne yapacağız? Ya da var olduğunu kim nasıl ispatlayacak?

"Kesin vardır" deyip geçmek kolay.

Banu Akkan
Yasaklı
04 Şubat 2026 13:56

kanunlar suçluyu korur mağduru mağdur eder hakkını aradığı için, yönetmelikler üstü korur asta ceza keser ast her türlü mağdur olur
04 Şubat 2026 14:23

haram para...

BanuAlkan, 2 hafta önce

Banu Akkan
Yasaklı
04 Şubat 2026 15:54

öğretmenlik en fazla eve iş götürülen meslek, nesi haram?

spock
Genel Müdür
04 Şubat 2026 17:42

E isteyin o halde. Yazıda görev harcırahının ödenmesi diyorsa verirsiniz dilekçeyi alırsınız paranızı.

Öbür türlüsü dedikodudan öteye geçmez.

yasaklı55, 1 hafta önce

Bir şey biliyoruz da konuşuyoruz değil mi? Gittiğimiz seminer, kursları biliyoruz, bu kursların valilik onaylı yolluk, yevmiye verilmesi şeklindeki üst yazılarını bunların yapılmayışlarını, yatırılmayışlarını biliyoruz da konuşuyoruz değil mi?

Geçen sene gittiğim bir kursun yolluk yevmiyesinin yapılması için üzerine düşmüştüm.Bir arkadaştan yatırıldığını öğrendim benimki yatmayınca idareye sordum memura sor dediler.Memura sordum ben o yazıyı göndermedim ki dosyaya kalkacak sanıyordum dedi.Sonra gönderdiler ve yattı.İlk kez bu şekilde üzerine düşerek yolluk yevmiye almış oldum ya öncekiler?Hata kimin?Ben üzerime düşeni yaptım, müdür yardımcısına söyledim.Üstelik söylerken hala hata olduğunu anlamıyorlardu, ısrarım üzerine hata olduğunu anladılar.Ben nasıl görevimi yapıp söylüyorsam idarenin de görevine, kul hakkına dikkat etmesini beklerim.

yasaklı55
Aday Memur
04 Şubat 2026 18:15

Ne anlayışı kıt birisin.İdareci misin

spock, 1 hafta önce

E isteyin o halde. Yazıda görev harcırahının ödenmesi diyorsa verirsiniz dilekçeyi alırsınız paranızı.

Öbür türlüsü dedikodudan öteye geçmez.

Toplam 24 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi