Editörler : E.Kayı Han
04 Şubat 2026 11:11

Mazeretin Ortadan Kalkması Boşanma

Merhabalar Kadrolu Zabıt Katibiyim. Giresun Adliyesinde görev yaparken Adana Adliyesine eş durumu ile geldim ve 1 yıla yakındır halen çalışmaktayım. fakat boşanma kararı aldık boşanmam gerçekleşirse önceki görev yerime dönebilirmiyim ? Böyle bir hakkımızın olduğunu söylüyorlar, komisyon muvafakat vermezse sıkıntı olurmu? Bakanlığın bu durumlarda görüşü ne olur ? Lütfen bilgiye çok ihtiyacım var

Guardian-1982
Aday Memur
04 Şubat 2026 11:32

Siz dilekçenizi verin, uygun görüleceğini düşünüyorum.

04 Şubat 2026 13:31

Hakkınızda hayırlısı olsun. Duyduğumuz kadarıyla komisyon böyle durumlarda sıkıntı çıkarmıyor

BASKANN37
Aday Memur
04 Şubat 2026 14:08

boşanma tayin gerekçesi olarak görülüyor,olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum

Canimİstanbul
Aday Memur
04 Şubat 2026 16:13

boşandığınız herifle aynı binada çalışmak hoş bir durum değil, kabul edilir talebiniz

Edanur2023
Aday Memur
04 Şubat 2026 16:19

Aynı binada değiliz farklı kurumda memur

Canimİstanbul, 1 hafta önce

boşandığınız herifle aynı binada çalışmak hoş bir durum değil, kabul edilir talebiniz

Canimİstanbul
Aday Memur
04 Şubat 2026 16:36

eski yerinizde sizin aileniz var ise kabul olur o zaman, bir de ortada çocuk varsa hayli hayli kabul ederler

Edanur2023, 1 hafta önce

Aynı binada değiliz farklı kurumda memur

Edanur2023
Aday Memur
04 Şubat 2026 18:08

Ailem var ama çocuk yok

Canimİstanbul, 1 hafta önce

eski yerinizde sizin aileniz var ise kabul olur o zaman, bir de ortada çocuk varsa hayli hayli kabul ederler

E.Kayı Han
Editor
04 Şubat 2026 19:17

Bakanlık boşanma durumunda tayin taleplerini kabul ediyor. Kesinleşmiş mahkeme kararını dilekçenizin ekine eklemeniz yeterli.

Edanur2023
Aday Memur
05 Şubat 2026 08:19

teşekkür ediyorum fakat komisyon muvafakat vermezse bakanlık kabul etmiyor diyorlar bu dogrumu

E.Kayı Han, 1 hafta önce

Bakanlık boşanma durumunda tayin taleplerini kabul ediyor. Kesinleşmiş mahkeme kararını dilekçenizin ekine eklemeniz yeterli.

Yunus7878
Aday Memur
05 Şubat 2026 09:36

yönetmelikte mazeret biterse eski görev yerine dönebilir diyor yani karari idareye birakmis siz bence dilekcenizi vermeden önce komisyon baskaninizla durumunuzun zor oldugunu konusun isinizi garantiye almak icin komisyon onaylasin sonra zaten bakanlikta onaylar tayininizi
Edanur2023, 1 hafta önce

teşekkür ediyorum fakat komisyon muvafakat vermezse bakanlık kabul etmiyor diyorlar bu dogrumu

Edanur2023
Aday Memur
05 Şubat 2026 10:27

Teşekkür ederim

Yunus7878, 1 hafta önce
yönetmelikte mazeret biterse eski görev yerine dönebilir diyor yani karari idareye birakmis siz bence dilekcenizi vermeden önce komisyon baskaninizla durumunuzun zor oldugunu konusun isinizi garantiye almak icin komisyon onaylasin sonra zaten bakanlikta onaylar tayininizi
Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi