Editörler : Pangaea
04 Şubat 2026 11:51

Proje okulundaki öğretmenin dershanede çalışması

Proje okullarında öğretmenlerin dershanede çalıştığını öğrendim. Bu durum yasal değil ama nereye şikayet edeceğimi yada etmem gerektiği konusunda bilgim yok. Bir taraftan vicdan yapıyorum ama bir taraftan aç gözlü meslektaşlarımın bu okullar yerine enerjilerini ve emeklerini dershanelere aktarmaları canımı sıkıyor. Bu durumla karşılaşan ve bir şey yapan var mı?

04 Şubat 2026 12:37

Hocam hiç uğraşmayın. İspatlamak zor, ispatlasanız da ceza almaz, alsa da komik bir şey alır. Adınız ispiyoncuya çıktığı ile kalır, sanki siz kötüymüşsünüz gibi de adınız çıkar. Bırakın atanamayan ya da özelde ış bulamayan öğretmenler düşünsün.

Banu Akkan
Yasaklı
04 Şubat 2026 13:52

ispiyoncular olmadığı için zaten bu kadar hukuksuzluk var. gibi dilsiz şeytanlar yüzünden tüyü bitmemiş yetimin hakkı Çağlar boyunca yeniyor
04 Şubat 2026 14:59

müdür olsam ,2. dört yılına uzatmazdım özel okulda derse gire bilir ama dershanede çalışamaz

Banu Akkan
Yasaklı
04 Şubat 2026 15:52

onların hepsi bi şirket

mazıke
Şef
04 Şubat 2026 16:23

şikayet edin

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
04 Şubat 2026 17:19

Okulda işini yapıyorsa, okuldan dershaneye öğrenci çekmeye çalışmıyorsa bırakın, ne yapıyorsa yapsın.

İstanbul'da ev kiraları uçtu. Okuyan çocuğu, ev alma vb. durumları olanlar (o da olabilirse) tek maaşla ciddi manada zorluk çekerler. İstismar etmedikleri müddetçe kendi sektörlerinde kalmalarına şahsen ses çıkarmam. İstismar varsa ve okulda yatıyorsa idare ve veliler var.

Banu Akkan
Yasaklı
04 Şubat 2026 19:15

meslek etiği denen bişey var, ama maalesef adaylık eğitimlerinde verilmiyor, sonra da gelip burda ev kiracılarını, sanki bize güvenip yaptıkları çocukları, üstüne üstlük ev stokçuluğu yapma hırsları, . bunların da savunucuları var tabi içler acısı bir durum. git aynı şeyi bir ab ülkesinde bulamazsın. etik denen bişey var, ve bu başlığın sahibi çok haklı rahatsız olmakta, çünkü kendisinde etik var

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
04 Şubat 2026 19:44

Okulda işini yapma ve istismar ifadeleri zaten o etik yüzünden yazıldı.

Adaylık eğitiminde değil, tüm meslek hayatında değil, tüm hayatında o eğitim veriliyor.

Kişi işini yaptıktan ve kimsenin hakkına girmedikten sonra (mevzuat mahfuz) eleştirecek birşey yok. Enflasyon miktarı ve ev kiralarının birden bire ikiye üçe katlarken maaşlara beşte dörtte biri artış yapılıyorsa, hele vergisini ödemeyenlere af üstüne af gelirken ödeyenler enayi yerine konuluyorsa bir yerde sıkıntı var demektir.

MEB önce kendi okullarındaki kitap vd. ekonomik alandaki vurgunlarla başetsin. Sonra mevzuata koyduğu bu hususların üzerine gitsin.

Ben hayatım boyunca -MEB dahil- paralı kurs ve özel ders vermedim. İdare tarafından (o dönem oku müdürü, İlçe ve İl MEB müdürüne de yüzde onar pay giderdi) zorlanmama rağmen, velilerden istek gelmesine rağmen yapmadım. Kendi öğrencimize özel ders vermeyi zaten etik bulmuyorum ki başkalarına da vermiyorum. Okulumuzdan ayrılan öğrencilerimden isteyenlere de ben ayrıldıktan sonra eski öğrencilerimden isteyenlere de bilabedel rehberliğe devam ediyorum.

Mevzuatın yasakladığı meselede ise ilanları internette bile mevcut olan öğretmenleri ve denetlenen dershanelerde bulunan öğretmenleri MEB isterse yakalardı. Tıpkı istese yaklayacakları gibi...

Banu Akkan, 1 hafta önce
meslek etiği denen bişey var, ama maalesef adaylık eğitimlerinde verilmiyor, sonra da gelip burda ev kiracılarını, sanki bize güvenip yaptıkları çocukları, üstüne üstlük ev stokçuluğu yapma hırsları, . bunların da savunucuları var tabi içler acısı bir durum. git aynı şeyi bir ab ülkesinde bulamazsın. etik denen bişey var, ve bu başlığın sahibi çok haklı rahatsız olmakta, çünkü kendisinde etik var

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
04 Şubat 2026 21:10

Çıkarı olan şakşakçıdır. Ne öğrencilik hayatımda ne de öğretmenlik hayatımda kimsenin şakşakçısı olmadım. 28 Şubatta da, şimdi ilkelerimden taviz vermedim. Çoklarının peşinde koştukları yerleri elimin tersiyle ittim. Başladığım gibi bitirmenin eşiğinde de aynı olmak övünç yeter.

Size bir kere bile hakaretim olmadı. Siz yazdınız diye bir mesaja da eksi koymadım. Bir başlığınız da belki (nickinizin aksi bir haldeysiniz)ironiydi ki sonraki yazılarınız öyle gösteriyor. Orada bile ciddi cevap verdik.

Bir meselede de ciddi yazsanız. Gerekçeleri yazmışız. Siz de aksini argümanlarınızla yazın.

Banu Akkan
Yasaklı
04 Şubat 2026 21:20

30ündan sonra ç**ş yarışı yapanlara gel

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
04 Şubat 2026 21:35

30'a 20 ekle.

Cidden yazık.

Banu Akkan
Yasaklı
04 Şubat 2026 21:47