Editörler : E.Kayı Han
04 Şubat 2026 12:56

Vasi Maddi Kısıt

Merhaba arkadaşlar infaz koruma memuruyum para kontrol edemediğimden dolayı annemi vasi olarak tayin ettirmek istiyorum.daha önce böyle bir şey yapan oldumu ? Bizim mesleğe sıkıntısı var mı ? Lütfen bilen cevaplasın.

Canimİstanbul
Aday Memur
05 Şubat 2026 10:38

mesleğe sıkıntısı var tabii ki

maaş kartınızı annenize verin olsun bitsin bu iş

ne gereği var belgelemeye

mobydick21
Aday Memur
05 Şubat 2026 14:02

https://www.memurlar.net/haber/905183/kendisine-yasal-danisman-tayin-edilmis-kisi-memur-olabilir-mi.html

Bu haberi incelemeni öneririm.

Vasi tayin ettirmek yerine yapabileceği bir kaç şey var mesela banka kartını kredi kartını ailene ver.

Yine de ailen sıkı denetim istiyorsa her hafta 60-70 TL'ye findeks raporu ile tüm bankalardaki hesaplarını ve giderlerini takip edebilirler.

Banka hesaplarınızı ise ailenize vermeden önce yasal temsilciyle görüşmeniz faydalı olabilir. Çünkü Yasal mevzuatlar gereği senin hesabını 3. şahısların kullanması yasak. Ama yan yana geldiğinizde hesap hareketlerini tekrarlı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Ama memuriyetin genel şartlarından birisi medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmaktır. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak deyimi tam burası için uygun olur. O yüzden vasi tayin etmeyi tekrar düşünmenizi tavsiye ederim.

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
10 Şubat 2026 06:52

Yahu bunlara ne gerek var, bekarsan evlen eşin senin yerine gerekli kontrolü yapar :) Eşin savruk olursa karışmam :) Bu yazdıklarımı okuyanlar, sen eşine mi veriyorsun diyebilir. Evet ben hanıma veriyorum, kontrol edemediğim için değil, ne yapacağım parayı al sende dursun diyorum.

Canimİstanbul
Aday Memur
10 Şubat 2026 10:58

ağam paşam parasını kontrol edemeyen adam borç yükü altına girdiğinde sıkışınca rüşvet de yer imajı oluşur durduk yere hakkınızda

ne gereği var

kartınızı annenize verin ve bankalardan kredi çekmezseniz sıkıntı olmaz

kumar sitelerinin işleyişi nasıldır bilmiyorum ama para yatırmadan kumar oynanmaz bildiğim

sadece yeme içme masrafınızı verir anneniz geri kalanına altın alır mis

10 Şubat 2026 14:29

Bunu bana yüz yüze sorsan, "mal mısın la sen" derdim.

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi