Editörler : bilgisayartekniker
04 Şubat 2026 15:04

mühendis kadrosu hk
Arkadaşlar merhaba, Ege de x belediyede mühendis kadrosunda devlet memuruyum ancak yönetim ile yaşadığım bir sorun nedeniyle kendi alanımla ilgili olmayan uzak bir birime gönderildim. Sabahtan akşama kadar sahada kalcak şekilde tekniker ve işçi sınıfının yaptığı işler yaptırılıp, cumartesi günleri zorunlu geleceksin deniliyor. (Ek ödeme veya haftaiçi denk gelen izin verilmiyor) yasal olarak mümkün mü? Memurun haftalık saatin dışında zorunluluk durumu olmadığı sürece çalıştırılmadığını biliyorum. Cumartesi gelmiyorum dediğim takdirde bir yaptırım uygulayabilirler mi?

pekgozenes
Aday Memur
04 Şubat 2026 15:10

Özelden mesaj attım size bakabilir misiniz. Geçmiş olsun.

nermin72
Aday Memur
04 Şubat 2026 19:07

arkadaşlar hiç mi bilgisi olan yok aramızda memur arkadaş yok

Salasman
Aday Memur
04 Şubat 2026 21:22

sendikalı ol
nermin72, 1 hafta önce
arkadaşlar hiç mi bilgisi olan yok aramızda memur arkadaş yok

Salasman
Aday Memur
04 Şubat 2026 23:08

mühendis kadrosu ile girdiysen ve dalı da belliyse.mühendislik üniversite verilen bir diplomadır alanın dışında bir iş yaptırılamaz isteğin dışında hiçbir mesai yaptırılamaz. sendikana Danış.

nermin72
Aday Memur
05 Şubat 2026 09:23

sendika varda ne işe yarıyor ki; temsilcisi arazi tazminatı verilir cumartesi geleceksin dediğin halde gelmezsen müdürün kurula sevk hakkı var diyor nasıl olacak

Memurunn
Aday Memur
09 Şubat 2026 12:40

karşılığını verdiği sürece görev tanımına uyan her şeyi yaptırır

nermin72
Aday Memur
09 Şubat 2026 19:35

karşılığından kastınız nedir?
Memurunn, 2 gün önce

karşılığını verdiği sürece görev tanımına uyan her şeyi yaptırır

nermin72
Aday Memur
09 Şubat 2026 19:38

bir memur yol ve asfaltla ilgili tecrübesi yoksa ve görev tanımında da yazmıyor ise onu zorla sabahtan akşama kadar sahada bekleyeceksin işçileri sahaya götüreceksin öğlen yemeklerini halledeceksin akşamda geri getireceksin deme Hakkıda var mı bahsettiğiniz karşılığını veriyor dahi olsa?
nermin72, 2 gün önce
karşılığından kastınız nedir?

Memurunn
Aday Memur
10 Şubat 2026 09:49

ne mühendisi olarak görev yapıyorsunuz bilmiyorum ama görev tanımını kurumlar belirliyor. Yerel yönetimlerde işler keyfi ve siyasi yürüyor, arkanızda sendika yok amirinizi şikayet edeceğiniz bir yer yok kanunlar net değil istenilen yere çekilebiliyor. sonuç olarak kimi kime şikayet edeceksiniz? yerel yönetimlerde tek çare sıkıntı yaşıyorsanız nakil ile başka kuruma geçmek

nermin72, 2 gün önce
bir memur yol ve asfaltla ilgili tecrübesi yoksa ve görev tanımında da yazmıyor ise onu zorla sabahtan akşama kadar sahada bekleyeceksin işçileri sahaya götüreceksin öğlen yemeklerini halledeceksin akşamda geri getireceksin deme Hakkıda var mı bahsettiğiniz karşılığını veriyor dahi olsa?
Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi