Editörler : E.Kayı Han
05 Şubat 2026 14:34

UYAP Sorunu

Mahkemeleri ve bakanlığın diğer kurumlarını bilmiyorum ama icra dairelerinde UYAP yaklaşık 4 aydır çok sıkıntılı. İş çok ama UYAP yok. Çoğu işi süresinde yapamıyoruz. Günün yarısından çoğunda UYAP hiç yok, kalan kısmında da çok yavaş. Bu durum ne kadar sürecek acaba umarım yakın zamanda düzelir

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
06 Şubat 2026 17:29

Sanıyorum, sadece icra müdürlükleri değil, tüm birimlerde UYAP'a bağlantı sorunu yaşanıyor. Bağlantı sorunu yaşanmasının sebebinin de internet alt yapısının yetersiz olmasını, mevcut internetin kullanıcı sayısını karşılayamaması olduğunu düşünüyorum. Bu hususu, İnce bir su borusu var ve bu soru borusu bir kişinin ihtiyaçlarını karşılayama yeterliyken, on kişi o suyu kullanmak istediğinde suyun yetersiz gelmesine benzetiyorum.

Elin oğlu, uzaydan internet kullanımını deneyimliyorken biz yetersiz gelen internetin çalışmamızı olumsuz etki etmesini konuşuyoruz.

07 Şubat 2026 00:02

Sorun internet altyapısının yanı sıra sunucuların da yetersiz kalmasıdır. Bakanlık yeni donanımsal gelişmelere ayak uyduramıyor. Ayrıca bigm de şu an liyakatsiz kişilerin olduğunu düşünüyorum.

Birkaç sunucu ile bu iş yürümez. Bulut sistemi yapılması lazım. En yeni donanımlarla kursun bulut sistemini (Yüksek kapasite Gen5 M.2 SSD , DDR5 RAM , Son nesil Xeon işlemciler) ile 15-20 sunucuyu bir araya getirip cloud yapsın. Siber saldırılara karşı da app ağını cloudflare ağı üzerinden geçirsin ve güzel bir kural dizisi koysun. Bakın bakalım tek bir donma kasma oluyor mu. İntranet ağını sadece cloudflareye açıp web ve app ağlarını oradan filtre edecek zor bir iş değil ve riskte oluşturmaz. Dünyaca ünlü her şirket ve kurum cloudflareyi etkin şekilde kullanıyor

ÇOTANAK, 1 hafta önce

Sanıyorum, sadece icra müdürlükleri değil, tüm birimlerde UYAP'a bağlantı sorunu yaşanıyor. Bağlantı sorunu yaşanmasının sebebinin de internet alt yapısının yetersiz olmasını, mevcut internetin kullanıcı sayısını karşılayamaması olduğunu düşünüyorum. Bu hususu, İnce bir su borusu var ve bu soru borusu bir kişinin ihtiyaçlarını karşılayama yeterliyken, on kişi o suyu kullanmak istediğinde suyun yetersiz gelmesine benzetiyorum.

Elin oğlu, uzaydan internet kullanımını deneyimliyorken biz yetersiz gelen internetin çalışmamızı olumsuz etki etmesini konuşuyoruz.

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
08 Şubat 2026 12:22

Neredeyse bilindik sitelerin tümü cloudflareyi kullanıyor. Sunucuların yetersizliği başlı başına sorun. Mesai saatlerinde UYAP hantallaştığında, mesai saati sonrası ışık hızında çalışıyor. Bu durum bile sunucu yetersizliğini gösteriyor.

Bakanlıkta dünya kadar yazılım mühendisi var, başka mühendislerde var. Bizim bildiklerimizi onlar da biliyor olmalılar. Bir de bu SEGBİS ve e-duruşmaların da yavaşlama sebebi olabileceğini düşünüyorum. Biz her işi UYAP üzerinden halletmeye çalışıyoruz ama alt yapı, sunucu durumunun bu hususu kaldırıp kaldırmayacağını sanıyorum hesaba katmıyoruz.

Memur-adayi101, 1 hafta önce

Sorun internet altyapısının yanı sıra sunucuların da yetersiz kalmasıdır. Bakanlık yeni donanımsal gelişmelere ayak uyduramıyor. Ayrıca bigm de şu an liyakatsiz kişilerin olduğunu düşünüyorum.

Birkaç sunucu ile bu iş yürümez. Bulut sistemi yapılması lazım. En yeni donanımlarla kursun bulut sistemini (Yüksek kapasite Gen5 M.2 SSD , DDR5 RAM , Son nesil Xeon işlemciler) ile 15-20 sunucuyu bir araya getirip cloud yapsın. Siber saldırılara karşı da app ağını cloudflare ağı üzerinden geçirsin ve güzel bir kural dizisi koysun. Bakın bakalım tek bir donma kasma oluyor mu. İntranet ağını sadece cloudflareye açıp web ve app ağlarını oradan filtre edecek zor bir iş değil ve riskte oluşturmaz. Dünyaca ünlü her şirket ve kurum cloudflareyi etkin şekilde kullanıyor

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
10 Şubat 2026 10:32

Her gün UYAP'ta sorun yaşıyorsan bu sizin adliye kaynaklıdır. Başka adliyelerde her gün sorun yok.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi