Editörler : E.Kayı Han
06 Şubat 2026 23:43

85 Gündür Bakanlıktan Gelmeyen Cevap

Arkadaşlar 85 gün önce

Komisyon aracılığıyla Taşra Atamaya dilekce gönderdim

Harçsız ve yolluksuz olarak naklen tayin istedim. Normalde 15 20 günde red cevabı gelirdi genelde olumsuz olduğu zaman daha öncesinde bu konuda tecrübeliyim.

85 gündür cevap gelmemesi

Olumlu olacagı anlamına mı gelir?

Benzer süreci yaşayan varmı aranızda..

Bakanlıgı ne zaman arasam

Değerlendirme aşamasında başkanlık makamına arz edildi denilip geçiliyor.? Sizce olumlu olma ihtimali nedir?

vvatanseverr
Memur
07 Şubat 2026 17:16

sürekli dilekçe yazıp ret yediyseniz artık cevap verme gereği duyulmuyordur. zaten 60 gün sonra işlemden kalkar dilekçe, yeniden yazabılırsınız

07 Şubat 2026 22:23

85 gün mü. 2 yıldır cevap bekleyen meslektaşım var :]

yusuf132
Şef
08 Şubat 2026 00:11

Zımmı red süresi geçerli artık cevap vermesede olur

ulubatlihasan35
Aday Memur
09 Şubat 2026 08:44

sürekli dilekçe yazmadım. 1 kere dilekçe yazdım cevap yok. tekrar yazacağım olmadı

vvatanseverr, 4 hafta önce

sürekli dilekçe yazıp ret yediyseniz artık cevap verme gereği duyulmuyordur. zaten 60 gün sonra işlemden kalkar dilekçe, yeniden yazabılırsınız

ulubatlihasan35
Aday Memur
09 Şubat 2026 08:45

doğrudur yazık günah valla insanların dilekçesine cevap vermekten acizler

ölene kadar sözleşme, 4 hafta önce
85 gün mü. 2 yıldır cevap bekleyen meslektaşım var :]

ulubatlihasan35
Aday Memur
09 Şubat 2026 08:46

kafalarına göre cevap vermediler diyosun. 30 gün cevap verme süresi var kanunen. neyse olmadı bir daha göndericem

yusuf132, 4 hafta önce

Zımmı red süresi geçerli artık cevap vermesede olur

yusuf132
Şef
09 Şubat 2026 12:44

30 gün cevap verme süresinde cevap gelmezse talebini red ettim anlamına gelen zimmi red kavramı kullanılır idari hukukta onu diyorum

ulubatlihasan35, 4 hafta önce

kafalarına göre cevap vermediler diyosun. 30 gün cevap verme süresi var kanunen. neyse olmadı bir daha göndericem

ozkan52
Aday Memur
09 Şubat 2026 12:51

8 9 ay sonra tayin cevabı gelenler var, bakanlığı arayıp sormak en mantıklısı.

Furkiderki
Aday Memur
09 Şubat 2026 13:19

Benimde 4 ay 8 gün oldu bakanlığa ulaşalı daha cevap gelmedi, 6 ayda olumlu sonuç alanıda gördüm,3 yıl cevap verilmeyeni de yani her şey olabilir, olmayacakmış gibi takip etmek lazım

ulubatlihasan35
Aday Memur
09 Şubat 2026 17:10

anladım hocam genelde aradığımda değerlendirme aşamasında diyorlar . enteresan bir durum. teşekkürler

yusuf132, 4 hafta önce

30 gün cevap verme süresinde cevap gelmezse talebini red ettim anlamına gelen zimmi red kavramı kullanılır idari hukukta onu diyorum

ulubatlihasan35
Aday Memur
09 Şubat 2026 17:11

doğrudur ne zaman arasam değerlendirme aşamasında diyolar

ozkan52, 4 hafta önce

8 9 ay sonra tayin cevabı gelenler var, bakanlığı arayıp sormak en mantıklısı.

ulubatlihasan35
Aday Memur
09 Şubat 2026 17:13

haklısın hocam. bakanlığın yaptığı bu şekilde keyfi tutum sergilemek oluyor. Yasal süre içerisinde cevap vermemek sözde kanun nizam yönetmelik prosedür bilen kişiler

Furkiderki, 4 hafta önce

Benimde 4 ay 8 gün oldu bakanlığa ulaşalı daha cevap gelmedi, 6 ayda olumlu sonuç alanıda gördüm,3 yıl cevap verilmeyeni de yani her şey olabilir, olmayacakmış gibi takip etmek lazım

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
09 Şubat 2026 18:56

Sevgili meslektaşım, idare her işleme cevap vermek zorunda değildir, cevap verse daha iyi olur ama cevap vermemesi kişilerin hiç bir şey yapamayacağı anlamına gelmiyor. İşte bu yüzden İdari Yargılama Usulü Kanununa "zımnen ret" konusunu koymuşlar. Konuyla alakalı hukuki girişler tarafınıza ait olmak üzere, bu gibi durumlarda idare mahkemesine dava açma cihetine gidebilirsiniz. Yalnız süreye dikkat edin. HMK'da olduğu gibi, İYUK'ta da süreler hak düşürücü olmaktadır.

ulubatlihasan35, 4 hafta önce

haklısın hocam. bakanlığın yaptığı bu şekilde keyfi tutum sergilemek oluyor. Yasal süre içerisinde cevap vermemek sözde kanun nizam yönetmelik prosedür bilen kişiler

ulubatlihasan35
Aday Memur
10 Şubat 2026 13:44

teşekkür ederim bilgilendirici yorumun için değerli meslektaşım

ÇOTANAK, 4 hafta önce

Sevgili meslektaşım, idare her işleme cevap vermek zorunda değildir, cevap verse daha iyi olur ama cevap vermemesi kişilerin hiç bir şey yapamayacağı anlamına gelmiyor. İşte bu yüzden İdari Yargılama Usulü Kanununa "zımnen ret" konusunu koymuşlar. Konuyla alakalı hukuki girişler tarafınıza ait olmak üzere, bu gibi durumlarda idare mahkemesine dava açma cihetine gidebilirsiniz. Yalnız süreye dikkat edin. HMK'da olduğu gibi, İYUK'ta da süreler hak düşürücü olmaktadır.

yusuf132
Şef
10 Şubat 2026 19:02

bu daha açıklayıcı olmuş dostum beğendim yorumunu

ÇOTANAK, 4 hafta önce

Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi