Editörler : bilgisayartekniker
07 Şubat 2026 09:15

Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü, Yazısı ve Eş Durumu Hk.

Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü, yazısında Kadroya geçen kişiler bir yıl daha aynı kurumda görev yapmaya devam edecek olup, bu kişiler yalnızca can güvenliği ve sağlık sebebi halinde başka idarelere atanabilecektir. İbaresi var bu yazıdan önce 3 seneyi dolduranlar mevzuatta 4 seneyi doldurmadan tayin olamaz deseler bile +1 yılında eş durumu sebebiyle tayin olabiliyordu bu yazıda da bu madde ile herhangi bir yere geçiş olamayacağı vurgulanmış eş durumu tayini yine bu istisnalar arasında mı

Fatih2310
Aday Memur
07 Şubat 2026 13:00

++
07 Şubat 2026 14:57

Aynı durumu ben de merak ediyorum. Eş durumu için sözleşmeli personel 3 yıl çalışsa yeterli mi?

birbirikim
Aday Memur
08 Şubat 2026 06:31

bende merak ediyorum. eş durumu istisna mı?

Statistic4
Aday Memur
08 Şubat 2026 21:54

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü Devlet Memurları kadrolarına atananların aynı yerde 1 yıl daha görev yapması: 657 Sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasının dördüncü paragrafı kapsamındaki sözleşmeli personel pozisyonlarından memur kadrolarına atananlar, aynı yerde en az bir yıl daha görev yapmaya devam edecektir. Bunların bu süre içerisinde can güvenliği ve sağlık sebepleri halinde başka yere atamaları yapılabilecektir.

Arkadaşlar cuma günü bu yazı kurum ve kuruluşlara dağıtılmış bu maddeye göre eş durumu yapabilmemiz için 3 yılı tamamlayıp kadroya geçtikten sonra 1 yıl daha bulunduğumuz yerde görev yapmamız gerekiyormuş. Fiili olarak 4 yıl eş durumu tayini kaldırılmış. Konu hakkında bilgisi olan veya konuya hakim olan var mı?

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi