Editörler : E.Kayı Han
07 Şubat 2026 16:48

Haklı Bir İsyan - İthal Katip

İstanbulda ıslık çalsan en az 1 milyon kişi adliyenin kapısına yığılır katip olacağım diye adam gidip Erzurumdan katip ithal etmiş. Şaka gibi. Tamam torpil referans vs ama bu iş cidden böyle olmaz. Adliyenin çökmesine neden olan en büyük sebeplerden biri. Malumunuz yeni personel alımı yapıldı, gelenleri görseniz daha koltuğa oturmadan 'ben ne zaman tayin olup memleketime geri dönerim' diye soruyorlar. Adam bulamamış gibi gitmiş Erzurumdan, Mardinden memur alımı yapmışlar hayret bir iş. Benim babamın işi değil ama gerçekten devletimiz için üzülüyorum. Adliye neden çöküyor, işler neden yavaş deniyor hep. İşte bu yüzden. Yıllarca eksik personel çalış, sonra git ithal memur getir. O da max 2 sene sonra tayin olup gitsin. Olacak iş değil.

https://imgur.com/a/0jiYDL1

07 Şubat 2026 17:53

peki yeni gelenlerin yeterliliği nasıl ? işlerin altından kalkabilecek kapasiteye sahipler mi

vvatanseverr
Memur
07 Şubat 2026 18:01

bu konuda bişey söylemem hatsizlik olur ama ben seçseydim aldığım kişilere en az 20 de şınav çektirirdim. o kadar çok aday var, içerinden en çeviğini, en zekisini, en yeteneklisini alırdım.

neyapsamnereyegitsem, 4 hafta önce

peki yeni gelenlerin yeterliliği nasıl ? işlerin altından kalkabilecek kapasiteye sahipler mi

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
10 Şubat 2026 10:38

Güzel bir konuya değinmişsin. Çoğu zaman torpille tayin alıp gidiyorlar. Kadro boş kalıyor.

Canimİstanbul
Aday Memur
10 Şubat 2026 14:23

ithal katip nedir

Afgan mı?

10 Şubat 2026 14:28

Boş bir dayanak,

çağlayan adliyesinde defalarca sınava girdim. pek çok kez de şahit oldum sınava girenlerin yarıdan fazlasının şehir dışından gelenler olduğuna. hatta birden fazla kez mülakatların ertesi güne kalması durumu yüzünden şehir dışından gelenlere öncelik tanınma durumu oluştu, gelenlerin büyük çoğunluğu şehir dışından geldiği için öncelik tanınmasından vazgeçilmişti.

bunun sebebi de malum yüksek alım sayısı, işe girmek için daha fazla şans demek.

velhasıl, bunun çözümü böyle saçma tedbirler değil de insanları büyük şehirde yaşamaları halini katlanılır kılmak için bir şeyler yapılması lazım. büyük şehir tazminatı, kira yardımı, ulaşım yardımının artırılması, vs

cevherdudayev1
Genel Müdür
18 Şubat 2026 10:14

abi sen kira yardımıda versen bilmemne yardımıda versen ailesinin yanından ayrılmayacak bi ton adam var ya bizde bir yanlış var yada atalarımızda adam yeni evlenmiş hanımı çalışmıyor diyorki benim hanım benim yanıma gelmiyor memleketten ayrılmak istemiyor he erkek yokmu oda var ben anamın yanında ayrılamam vs vs biz babamız nereye giderse oraya gidiyorduk bursa tunceli ankara şırnak eskişehir van kırşehir boyna tayin görmüşüz onların zamanında kira yardımımı vardı veya başka bir yardım 80 li yıllar nasıldı çok şımardık

farelikoyunnincası, 4 hafta önce

Boş bir dayanak,

çağlayan adliyesinde defalarca sınava girdim. pek çok kez de şahit oldum sınava girenlerin yarıdan fazlasının şehir dışından gelenler olduğuna. hatta birden fazla kez mülakatların ertesi güne kalması durumu yüzünden şehir dışından gelenlere öncelik tanınma durumu oluştu, gelenlerin büyük çoğunluğu şehir dışından geldiği için öncelik tanınmasından vazgeçilmişti.

bunun sebebi de malum yüksek alım sayısı, işe girmek için daha fazla şans demek.

velhasıl, bunun çözümü böyle saçma tedbirler değil de insanları büyük şehirde yaşamaları halini katlanılır kılmak için bir şeyler yapılması lazım. büyük şehir tazminatı, kira yardımı, ulaşım yardımının artırılması, vs

abozkurtb
Aday Memur
04 Mart 2026 16:49

BU ZAMANA KADAR AÇILMIŞ EN İYİ BAŞLIK :d

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi