Editörler : gül-feşan
08 Şubat 2026 17:13

Engelli durumu tayini

merhabalar babamdan ötürü engelli durumu tayini vereceğim. il dışı tayin gerceklestiginde hangi hastaneye gideceğim vs süreç nasıl işliyor acaba ? neye göre hangi hastaneye veriyolar ? veya tercih hakkı tanınıyor mu ?

Karizmaunl
Müsteşar Yardımcısı
09 Şubat 2026 13:24

Verilen bilgiler yetersiz. Engelli yakını nedeniyle yapılan tayinlerde süreç genelde yüzeysel anlatılıyor, asıl belirleyici unsurlar belirtilmiyor. İl dışı tayin onaylandıktan sonra personelin hangi hastanede görevlendirileceği kâğıt üzerinde idarenin takdirinde görünse de uygulamada engelli yakınının fiilen tedavi gördüğü hastane esas alınmaktadır. Engel durumunun niteliği, sürekliliği ve düzenli tedavi ihtiyacı bu aşamada belirleyicidir.

Mevzuatta açık bir tercih hakkı yer almaması, personelin hiçbir söz hakkı olmadığı anlamına gelmez. Gerekçeli bir dilekçe ile engelli yakınının tedavi gördüğü hastanenin belirtilmesi, engelli sağlık kurulu raporu ile birlikte epikriz ve tedavi kayıtlarının sunulması halinde personel birimleri bu talebi çoğu durumda dikkate almaktadır. Bu nedenle sürecin pasif şekilde beklenmesi yerine tayin onayıyla birlikte ilgili personel birimiyle iletişime geçilmesi gerekir.

Hastane dağılımı merkezi olarak değil, il düzeyinde yapılmaktadır. İl sağlık müdürlüğü veya kurumun ildeki personel birimi, hem hizmet ihtiyacını hem de engelli yakının durumunu birlikte değerlendirerek görevlendirme yapar. Belgeli, gerekçeli ve zamanında yapılan başvurular, engelli yakınının tedavi gördüğü hastaneye ya da en yakın uygun sağlık kuruluşuna verilme ihtimalini ciddi şekilde artırmaktadır.

09 Şubat 2026 13:30

çok teşekkür ederim o halde gideceğim yerin il sağlık müdürlüğü personel birimiyle iletisime geçmem gerekecek. çok teşekkürler

memory9495
Şef
09 Şubat 2026 14:40

ben engelli raporuna istinaden 2 kez tayin yaptırdım. istediğinizi sorabilirsiniz. tayin sonrası sosyalleştirmeye düşüyorsunuz yani il sağlık bünyesine. düştükten sonra mevcut hastanenizden ayrılışınız olduktan sonra fazla vakit kaybetmeden tayin olduğunuz il sağlık ile görüşün. pdc sorun olmadıkça sizin istediğiniz yere tayin vereceklerdir sizi
09 Şubat 2026 14:58

kardeşim çok sağol. dilekçeyi bugün verdim. tam bağımlı %96 süresiz kronik engelli babam için İstanbul'dan Ankara'ya tayin istedim. gerekli süremi tüm şartları taşıyorum. süreçte sizden yardım almam gerekebilir. çok teşekkür ediyorum. buradan size danışacagim işiniz rast gitsin
memory9495, 1 ay önce
ben engelli raporuna istinaden 2 kez tayin yaptırdım. istediğinizi sorabilirsiniz. tayin sonrası sosyalleştirmeye düşüyorsunuz yani il sağlık bünyesine. düştükten sonra mevcut hastanenizden ayrılışınız olduktan sonra fazla vakit kaybetmeden tayin olduğunuz il sağlık ile görüşün. pdc sorun olmadıkça sizin istediğiniz yere tayin vereceklerdir sizi
28 Şubat 2026 08:00

merhabalar dilekcem onayladı. 6 Mart'ta ayrılış yapacağım. ve 15 günlük mehil müddeti verilecek. istediğim hastaneye verirler mi beni, ? istediğim hastane olması için ne yapmalıyım şimdi ? mehil muddetinde il sagliga gitnve dilekçe ver dediler bana
memory9495, 1 ay önce
Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi