Editörler : gül-feşan
08 Şubat 2026 21:13

Ankara'da çalışılabilecek en iyi hastaneler nereler bilgisi olan aydınlatırsa çok sevinirim

Ankara'da çalışılabilecek hastaneler teşvik fazla mesai çalışma saatleri yoğunluk yemek vs genel bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim teşekkürler

Karizmaunl
Müsteşar Yardımcısı
09 Şubat 2026 14:40

Ankara?da hastane hastane saymaktan ziyade asıl belirleyici olan konu teşvik ya da fazla mesai değil, ulaşımdır. Burası büyükşehir ve diğer illerle kıyaslanamaz. Bir hastanenin ?iyi? olması tek başına yeterli değildir; eve gidiş geliş süresi doğrudan yaşam kalitesini etkiler. Büyük devlet hastanelerinin ve şehir hastanelerinin çoğu merkezin dışında yer alır. Bu hastanelere tek vasıta ile ulaşılabilen semtlerde kiralar genellikle 40?50 bin TL bandındadır. Daha düşük kira için merkeze uzak, aktarmalı ulaşım gerektiren bölgeler tercih edilmek zorunda kalınır. Bu da günlük 2?3 saat yol anlamına gelir. Yoğun ve nöbetli çalışılan bir düzende bu yol süresi zamanla ciddi bir yıpranmaya dönüşür. Bu nedenle teşvik alınsa bile ulaşım zor ve kira yüksekse, ay sonunda elde edilen avantaj büyük ölçüde ortadan kalkar. Ankara?da hastane tercihi yapılırken hastanenin kendisi kadar ulaşım imkânları ve çevresindeki kira düzeyi birlikte değerlendirilmelidir. Sadece hastanenin adı ya da teşvik durumu üzerinden karar vermek uzun vadede doğru sonuç vermez. Özellikle merak ettiğin hastaneler varsa yardımcı olabilirim.

Selimysr
Aday Memur
09 Şubat 2026 15:13

Pursaklar gaziler ftr buralar için iyi yorumlar duydum çubuk halil şıvgan ve Akyurt devlet hastanesi buralar hakkında bilginiz var mı peki

Karizmaunl
Müsteşar Yardımcısı
09 Şubat 2026 16:11

Bak şimdi, Çubuk Halil Şıvgın Devlet Hastanesi ile Akyurt Devlet Hastanesi?ni düşünüyorsan önce şunu bilmek lazım: bunlar Ankara?daki büyük hastaneler gibi değil, ilçe hastanesi mantığında çalışıyor. Hasta yoğunluğu daha düşük, tempo daha sakin. Vaka çeşitliliği sınırlı olduğu için ileri tetkik gerektiren hastalar genelde büyük merkezlere sevk ediliyor.

Ankara?da asıl mesele teşvikten önce ulaşım. Bu hastaneler merkeze uzak ama bu aslında doğru planlanırsa avantaj. Hastaneye yakın bir yerde oturursan tek vasıta, hatta kısa mesafe oluyor. Çubuk ve Akyurt tarafında kiralar merkezle kıyaslanmayacak kadar daha uygun. Büyük hastanelerde çalışıp her gün saatlerce yol çekmektense burada yol yorgunluğu ciddi anlamda azalıyor. Tabii merkeze gitmek istersen ulaşım aktarmalı ve zaman alıyor, bunu bilerek tercih etmek lazım.

Teşvik konusuna gelince; şehir hastaneleriyle ya da büyük EAH?lerle kıyaslanacak bir teşvik yok. Hasta sayısı ve işlem hacmi düşük olduğu için teşvikler de doğal olarak sınırlı. Yüksek teşvik beklentisiyle gidilecek yerler değil. Ama bunun karşılığında iş yükü de daha dengeli oluyor. Sürekli performans baskısı, bitmeyen yoğunluk burada pek yok.

Ankara şartlarında bakarsan Çubuk ve Akyurt yüksek teşvikten çok, daha sakin bir tempo, daha az yıpranma ve kira?ulaşım dengesini önemseyenler için mantıklı yerler. Büyük hastanelerin kaosu, yol stresi ve kira yüküyle uğraşmak istemeyenler için ciddi bir alternatif.

Selimysr, 1 ay önce
Pursaklar gaziler ftr buralar için iyi yorumlar duydum çubuk halil şıvgan ve Akyurt devlet hastanesi buralar hakkında bilginiz var mı peki

Selimysr
Aday Memur
09 Şubat 2026 16:15

Anladım teşekkür ederim

Selimysr
Aday Memur
09 Şubat 2026 16:16

Siz de Sağlıkçısınız sanırım Ankara da mı çalışıyorsunuz

Karizmaunl
Müsteşar Yardımcısı
09 Şubat 2026 16:34

Sağlıkçı değilim. Ankara?da çalışıyorum ve hastaneleri sadece sağlık hizmetinin içinden değil; ulaşım, kira, çalışma düzeni ve çevre koşulları açısından yakından biliyorum. Ankara gibi bir şehirde bu başlıklar en az hastanenin kendisi kadar belirleyici oluyor. Ayrıca sağlıkçıların maaş ödemeleri ile sağlık kurumlarının gider ödemelerinin yapıldığı bir yerde görev yapıyorum. Bu nedenle sağlık çalışanlarıyla sürekli iletişim halindeyim; tayin, çalışma koşulları ve hastanelerin fiili durumu hakkında bilgiler de bu temaslar sayesinde netleşiyor.

Selimysr, 1 ay önce
Siz de Sağlıkçısınız sanırım Ankara da mı çalışıyorsunuz

Selimysr
Aday Memur
09 Şubat 2026 18:07

Anladım çok teşekkür ederim bilgiler için

klibera
Aday Memur
23 Şubat 2026 02:26

Ankara bilmiyorum iyi değil sanırım geri dönmeyi düşünüyorm nasıl bir yol bulucam bilmiyorum

Selimysr
Aday Memur
23 Şubat 2026 02:27

Neden ki hangi hastanede çalışıyorsunuz sakıncası yoksa tabi
klibera, 3 hafta önce
Ankara bilmiyorum iyi değil sanırım geri dönmeyi düşünüyorm nasıl bir yol bulucam bilmiyorum
Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi