Editörler : bilgisayartekniker
08 Şubat 2026 23:46

4B sözleşmeli personel başka bir bakanlıkta geçici görevlendirilebilir mi

Merhaba Değerli Memurlar.Net Üyeleri

Ben şuanda İstanbul'da Adalet Bakanlığı'nda 4/b sözleşmeli zabıt katibi olarak görev yapıyorum. İçişleri Bakanlığı'na geçmek istiyorum orası da bana bu durumun ancak geçici görevlendirme ile mümkün olacağını söyledi. Ben kendi kurumumla konuştum, onlar da bana hem 4/b sözleşmeli kamu personelinin geçici görevlendirme hakkının bulunmadığını, hem de o hususun valilik kanalıyla olacağını, adliyenin ise valiliğe bağlı olmadığını söyledi. Sizce 4/b sözleşmeli kamu personeli olmama rağmen valilik kanalıyla yada bakanlıklar arası istişare ile adalet bakanlığından İçişleri bakanlığına geçici görevlendirme ile gidebilir miyim, bu mümkün müdür, eğer ki mümkün ise de görevlendirme talebini şuan görev yaptığım kurum olan Adalet Bakanlığı mı yoksa İçişleri bakanlığı mı bulunmalıdır, yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla

Midyatlı1
Aday Memur
09 Şubat 2026 08:50

375 sayılı khk ek 25. maddesine göre mümkün görevlendirme talebini gitmek istediğin kuruma vermelisin onlar uygun görüyorsa 3 adet geçici görevlendirme formu doldurup senin kurumuna gönderecek 1 ayda tamamlanacak işlemler bunlar kendi kurumundan sözlü onay almadan başlama derim çünkü kurumun onay vermedikten sonra gideceğin yer seni istese bile bir önemi yok

missile
Aday Memur
09 Şubat 2026 09:36

Hocam bu konuyla alakalı başka bilgisi olan var mı, bu İstanbul bazı il müdürlüğü ile mi alakalııklı

alonewolf89
Aday Memur
09 Şubat 2026 15:30

Kardeşim senin istediğin çok zor ihtimal imkansıza yakın diyebilirim 4b personel kurumlar arası geçici görevlendirme yapılamaz.

missile
Aday Memur
09 Şubat 2026 16:58

4/b sözleşmeli personel yapılıyor kardeşim emsali bizim kurumda var, yok öyle birşey

alonewolf89, 1 ay önce

Kardeşim senin istediğin çok zor ihtimal imkansıza yakın diyebilirim 4b personel kurumlar arası geçici görevlendirme yapılamaz.

missile
Aday Memur
09 Şubat 2026 17:00

alonewolf89, 1 ay önce

missile
Aday Memur
10 Şubat 2026 01:54

Daha önceden bu şekilde görevlendirilen arkadaşımız var mıydı

alonewolf89
Aday Memur
10 Şubat 2026 08:05

Ben direk aile bakanlığında 4b liyim 2.senem dolacak kendi kurumumuzun bursa şubesine bile göndermiy

missile
Aday Memur
10 Şubat 2026 15:02

Kurum istemiyor yada bilmiyordur o zaman evvela kendi kurumunda giden bir sürü arkadaşım var.

alonewolf89, 1 ay önce

Ben direk aile bakanlığında 4b liyim 2.senem dolacak kendi kurumumuzun bursa şubesine bile göndermiy

01 Mart 2026 13:09

hocam mazeretlemi gidiyorlar yoksa isteğe bağlı yapabilirlermi
missile, 1 ay önce

Kurum istemiyor yada bilmiyordur o zaman evvela kendi kurumunda giden bir sürü arkadaşım var.

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi