Editörler : bilgisayartekniker
09 Şubat 2026 15:04

Belediye makine teknikeri
Makine teknikeri ne iş yapar arkadaşlar bizi neler bekliyor bilgisi olan varsa yazabilir mi

theruzh
Aday Memur
09 Şubat 2026 15:14

ben makine teknisyeniyim personel işlerine bakıyorum idari islerdeyim sahaya vermediler

SauronOz
Aday Memur
09 Şubat 2026 15:15

sahada çalışan teknik personel ne iş ile uğraşır?
theruzh, 4 hafta önce
ben makine teknisyeniyim personel işlerine bakıyorum idari islerdeyim sahaya vermediler

theruzh
Aday Memur
09 Şubat 2026 15:16

saha da çalışanlar bizde saha da denetleme yapıyor yüklenici firmanın işlerini takip edip mühendise ve müdür yrd bilgi veriyorlar sürekli sahadalar

SauronOz
Aday Memur
09 Şubat 2026 15:17

arazi tazminatı alıyorlar mı sahada çalışan teknik memur ayrıca haftasonu çalışıyorlar mı pis işler yapıyorlar mı
theruzh, 4 hafta önce
saha da çalışanlar bizde saha da denetleme yapıyor yüklenici firmanın işlerini takip edip mühendise ve müdür yrd bilgi veriyorlar sürekli sahadalar

theruzh
Aday Memur
09 Şubat 2026 15:18

hayır pis yapılmıyor her kurum farklıdır tabi, evet aliyorlar 3 ayda bir

SauronOz
Aday Memur
09 Şubat 2026 15:19

haftasonu çalışma oluyor mu ve mesaiye kalınıyor mu peki hocam
theruzh, 4 hafta önce

theruzh
Aday Memur
09 Şubat 2026 15:20

bazen evet şantiye gezileri oluyo yöneticilerin sizi de cagirma durumları oluyor, bazi şantiyelerde giden arkadaşlar oluyo mesaiye beton vs olunca

SauronOz
Aday Memur
09 Şubat 2026 15:20

Bu işleri memur yapıyor öyle mi şaşırdım valla
theruzh, 4 hafta önce
bazen evet şantiye gezileri oluyo yöneticilerin sizi de cagirma durumları oluyor, bazi şantiyelerde giden arkadaşlar oluyo mesaiye beton vs olunca

SauronOz
Aday Memur
09 Şubat 2026 20:16

bilgisi olan arkadaş varsa yanıtlarsa çok makbule geçer gitmeden bilelim maksadım

ömer bey27
Aday Memur
09 Şubat 2026 22:13

Hafta sonu çalışma olmaz ,genelde inşaat yaparsa beledıye kontrol olursun,eğer işten anlıyorsan klima falan onlara bakarsın ,göreve gidersin diye arazıde alırsın .belediyede çakışmak güzel,maaşı da iyidir .

SauronOz, 4 hafta önce
haftasonu çalışma oluyor mu ve mesaiye kalınıyor mu peki hocam

SauronOz
Aday Memur
09 Şubat 2026 22:15

makine teknikerleri genel itibariyle ne yapar biraz detay verir misiniz Ömer Bey
ömer bey27, 4 hafta önce

Hafta sonu çalışma olmaz ,genelde inşaat yaparsa beledıye kontrol olursun,eğer işten anlıyorsan klima falan onlara bakarsın ,göreve gidersin diye arazıde alırsın .belediyede çakışmak güzel,maaşı da iyidir .

SauronOz
Aday Memur
10 Şubat 2026 18:15

merhaba bilgisi olan arkadaşları bilgi vermeye davet ediyorum

cyhn85
Memur
11 Şubat 2026 09:37

Nereye nasıl atandığına bağlı 2014 den tarihinden beri (12 yıl) teknik bir birimde çalışıyorum tüm mekanik tesisat proje çizimlerini ve hesaplarını yapıyorum (Sıhhi tesisat / Isıtma Tesisatı / iklimlendirme Tesisatı / Yangın Tesisatı / Otomatik Kontrol Tesisatı / Doğalgaz Tesisatı vs. vs. diye gidiyor bu ayrıca kurum ihalesinden sonra "kontrol teşkilatında" görev yapıyorum aktif sahada şantiyelerde proje zamanı ofiste oluyorum. "Makine Teknikeri" ne iş yapar sorusuna gelince tecrüben var mı bilmiyorum. Bazı tekniker pasiftir ordan oraya gönderirler tamir, ıvır zıvır işler yaptırırlar, bazısı aktif olur hem proje de hem de saha da aktif olur. işi biliyorsan sana kimse hop demez işi bilmiyorsan passivize kalır emir gelmesini bekler ne derlerse onu yaparsın. Buda seni mesleğinde kökertir. Arazi tazminatına gelince her dışarı çıkan adam arazi tazminatı alır (hakkediyor ise) hafta sonlarına gelelim çalıştığın birime bağlı ben proje ve kontrol kısmında olduğum için cumartesi pazar yok ama sahada işim var ise gitmem demem giderim kontrolümü yaparım ama başka birimde çalışırsın cumartesi çalış derler o başka mesele

SauronOz
Aday Memur
11 Şubat 2026 20:37

kıymetli bilgileriniz için minnettarım. teşekkürler
cyhn85, 4 hafta önce

Nereye nasıl atandığına bağlı 2014 den tarihinden beri (12 yıl) teknik bir birimde çalışıyorum tüm mekanik tesisat proje çizimlerini ve hesaplarını yapıyorum (Sıhhi tesisat / Isıtma Tesisatı / iklimlendirme Tesisatı / Yangın Tesisatı / Otomatik Kontrol Tesisatı / Doğalgaz Tesisatı vs. vs. diye gidiyor bu ayrıca kurum ihalesinden sonra "kontrol teşkilatında" görev yapıyorum aktif sahada şantiyelerde proje zamanı ofiste oluyorum. "Makine Teknikeri" ne iş yapar sorusuna gelince tecrüben var mı bilmiyorum. Bazı tekniker pasiftir ordan oraya gönderirler tamir, ıvır zıvır işler yaptırırlar, bazısı aktif olur hem proje de hem de saha da aktif olur. işi biliyorsan sana kimse hop demez işi bilmiyorsan passivize kalır emir gelmesini bekler ne derlerse onu yaparsın. Buda seni mesleğinde kökertir. Arazi tazminatına gelince her dışarı çıkan adam arazi tazminatı alır (hakkediyor ise) hafta sonlarına gelelim çalıştığın birime bağlı ben proje ve kontrol kısmında olduğum için cumartesi pazar yok ama sahada işim var ise gitmem demem giderim kontrolümü yaparım ama başka birimde çalışırsın cumartesi çalış derler o başka mesele

Yenimemuraday
Aday Memur
12 Şubat 2026 11:38

sözleşmeli personel arazi tazminatı alır mı
theruzh, 4 hafta önce
Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi