Editörler : bilgisayartekniker
09 Şubat 2026 23:38

Belediyede ünvan değişikliği

Herkese merhabalar. 2023 yılında sözleşmeli memurluktan bu ay asli memurluğa geçtim. Eğitmen kadrosunda yer almaktayım fakat mezuniyetim radyo ve televizyon programcılığı. Teknikerlik için şartları sağlamama rağmen eğitmen yaptılar(mezuniyetime bakmadım eğitmen yapmışlar) İK ile konuştuğum zaman en başında söylemen gerekiyordu artık değişmez dendi bunun için ne yapmam gerekiyor. Tekniker kadrosu daha avantajlı olduğu için geçmek istiyorum

ins.pire
Şef
10 Şubat 2026 08:40

belediyenin unvan değişikliği sınavı açmasını bekleyeceksiniz.. ik ile aranız iyi ise sınavda sizin mezuniyet alanınızla ilgili olarak tekniker kadrosu açmasını isteyeceksiniz.

cyhn85
Memur
11 Şubat 2026 10:01

demekki ilk girişte tekniker ünvanın yoktu, sözleşmeli personel iken teknik bir yüksek okulu bitirdiğini düşünüyorum yanlış ise düzeltebilirsin. muhtemelen de özlük dosyanda teknik bölüm diploman da yok o zaman normal yapılan bir sıkıntı görmüyorum eğitmen kadrosu GİH sınıfı kadro muhtemelen kuruma girerken teknik olmayan bir ön lisans veya lisans diplaması ile başladın.

ethemc26
Aday Memur
11 Şubat 2026 22:34

belediyeye başlamadan önce bitirmiştim okulu bölüm tekniker olarak mezun ediyor yök ün sitesinde de tekniker olarak geçiyor

cyhn85, 4 hafta önce

demekki ilk girişte tekniker ünvanın yoktu, sözleşmeli personel iken teknik bir yüksek okulu bitirdiğini düşünüyorum yanlış ise düzeltebilirsin. muhtemelen de özlük dosyanda teknik bölüm diploman da yok o zaman normal yapılan bir sıkıntı görmüyorum eğitmen kadrosu GİH sınıfı kadro muhtemelen kuruma girerken teknik olmayan bir ön lisans veya lisans diplaması ile başladın.

cyhn85
Memur
12 Şubat 2026 14:10

sen sözleşmeli iken maaş bondronda tekniker mi yazıyordu ? eğitmen mi ? senin girdiğin tarihte tekniker kadrosu dolu eğitmen kadrosundan maaş ödememiş olabilirler bu bahsettiğin olayda 2023 yılında kadro alan bir çoğu alakasız ünvanlardan kayıtları yapıldı örneğin eğitmen kadrosu gibi. Bu durumda kurumunun çevre şehircilik bakanlığından görüş almasını isteyebilirsin (Yerel Yönetimler genel müdürlüğü personel görüşleri) böylece daha sağlam olur

ethemc26, 4 hafta önce

belediyeye başlamadan önce bitirmiştim okulu bölüm tekniker olarak mezun ediyor yök ün sitesinde de tekniker olarak geçiyor

cyhn85
Memur
13 Şubat 2026 09:27

https://www.memurlar.net/haber/1159586/3-yilini-dolduran-4-b-li-personelin-atanacagi-memur-kadrolari

cyhn85
Memur
13 Şubat 2026 09:32

https://www.tbb.gov.tr/sites/default/files/attachments/2026-01/sozle%C5%9Fmelilerin_kadroya_gecmesi_

ethemc26
Aday Memur
17 Şubat 2026 23:15

sözleşmelideyken de eğitmen kadrosundaydım fakat bakmamıştım eğitmen kadrosu ne tekniker kadrosu ne benim hatam. insan kaynaklarıyla konuştuğumda anca 2 sene sonra ünvan değişikliği sınavına girersen değişir dediler. diplomam tutuyorken tekniker olmak isterim 8000tl maaş farkı var. ben kendim öğrenebilir miyim yerel yönetimlerden yoksa insan kaynaklarının mı sorması gerekiyor

cyhn85, 3 hafta önce

sen sözleşmeli iken maaş bondronda tekniker mi yazıyordu ? eğitmen mi ? senin girdiğin tarihte tekniker kadrosu dolu eğitmen kadrosundan maaş ödememiş olabilirler bu bahsettiğin olayda 2023 yılında kadro alan bir çoğu alakasız ünvanlardan kayıtları yapıldı örneğin eğitmen kadrosu gibi. Bu durumda kurumunun çevre şehircilik bakanlığından görüş almasını isteyebilirsin (Yerel Yönetimler genel müdürlüğü personel görüşleri) böylece daha sağlam olur

cyhn85
Memur
18 Şubat 2026 09:34

sözleşmeli iken de eğitmen unvanında tavan dan ödemedi ise yine teknikerle aranda maaş farkı olurdu ? dediğim gibi senin belirttiğin tarihte benimde kadroya geçen arkadaşlarım tekniker kadrosunda boş olmadığı için eğitmen kadrosundan kadroya geçtiler büyük bir kayıp aslında. Ayrıca sen direk yerel yönetimler müdürlüğünden görüş alamıyorsun. insan kaynaklarının başvuruda bulunması gerekiyor. Maaş farkı da senin GİH sınıfından olmandan dolayı kaynaklanıyor.

ethemc26, 3 hafta önce

sözleşmelideyken de eğitmen kadrosundaydım fakat bakmamıştım eğitmen kadrosu ne tekniker kadrosu ne benim hatam. insan kaynaklarıyla konuştuğumda anca 2 sene sonra ünvan değişikliği sınavına girersen değişir dediler. diplomam tutuyorken tekniker olmak isterim 8000tl maaş farkı var. ben kendim öğrenebilir miyim yerel yönetimlerden yoksa insan kaynaklarının mı sorması gerekiyor

ethemc26
Aday Memur
18 Şubat 2026 14:53

sözleşmeliyken herkese aynı maaş yatıyordu eğitmen tekniker mühendis fark etmedi. ünvanların önemini şimdi anladığım diplomamda teknikerliğe uygun olduğu için geçmek istiyorum(insan kaynakları benim diplamamın teknikerliğe uygun olduğunu bilmedikleri için eğitmen yapmışlar). o zaman insan kaynaklarıyla konuşup yerel yönetimlerden görüş almalarını isteyeceğim. umarım kayıpsız teknikerliğe geçiş yapabilirim

cyhn85, 3 hafta önce

sözleşmeli iken de eğitmen unvanında tavan dan ödemedi ise yine teknikerle aranda maaş farkı olurdu ? dediğim gibi senin belirttiğin tarihte benimde kadroya geçen arkadaşlarım tekniker kadrosunda boş olmadığı için eğitmen kadrosundan kadroya geçtiler büyük bir kayıp aslında. Ayrıca sen direk yerel yönetimler müdürlüğünden görüş alamıyorsun. insan kaynaklarının başvuruda bulunması gerekiyor. Maaş farkı da senin GİH sınıfından olmandan dolayı kaynaklanıyor.

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi