10 Şubat 2026 11:22

Şark hazırlık?

2. Şarkın kalkması şark hazırlık sırasını etkiler mi? Yani şark hazırlık daha az kişiye mi gelir?

nobody3465
Aday Memur
10 Şubat 2026 11:56

bir kaç tane ilin şarktan kalkması, sürelerin uzaması ve gönüllülerin çok olması nedeniyle oran değişmez hatta şarka giden sayısı azalabilir bu sene diye düşünüyorum. sonuçta geçen yılda 2. şarka nerdeyse kimse gitmedi

Alidmr58
Şef
10 Şubat 2026 11:57

Hiç şarkını yapmamışlara gelecek hazırlık. Misal şarka 100 personel gidecekse önceki yıllarda 70 kişi hiç şarkını yapmamış 30 kişi de 2.şarkını yapmış kişilerden oluşurdu liste. Şimdi 2026 yılı için 2.şark tebligatı yapılmayacağı için şarka gidecek tüm personel hiç şarkını yapmamışlardan oluşacak (Gönüllüler hariç).

Şarktan çıkan iller olduğu için geçen yıl giden personelden daha az kişiye şark hazırlığı geliceği için pek bir değişiklik olmaz sayılarda.

2.şarkta şu an için kalkmadı sadece 2026 yılı için tebligat alınmayacak.

Brse
Şube Müdürü
10 Şubat 2026 12:29

2. Şark tarih oldu. Herkese hayırlı olsun. Emeği geçenlerden. Allah razı olsun.

nobody3465, 4 hafta önce
bir kaç tane ilin şarktan kalkması, sürelerin uzaması ve gönüllülerin çok olması nedeniyle oran değişmez hatta şarka giden sayısı azalabilir bu sene diye düşünüyorum. sonuçta geçen yılda 2. şarka nerdeyse kimse gitmedi

Brse
Şube Müdürü
10 Şubat 2026 12:31

2. Şark kalktı kardeş . Uygulanmayacak. Bundan sonra ilk sarkcilar ve gönüllüler var. Doğu illerinde ipka verenler var çok sayıda . 2. Şark tarih oldu.adalet yerini buldu. Emeği geçenlerden Allah razı olsun

Alidmr58, 4 hafta önce

Hiç şarkını yapmamışlara gelecek hazırlık. Misal şarka 100 personel gidecekse önceki yıllarda 70 kişi hiç şarkını yapmamış 30 kişi de 2.şarkını yapmış kişilerden oluşurdu liste. Şimdi 2026 yılı için 2.şark tebligatı yapılmayacağı için şarka gidecek tüm personel hiç şarkını yapmamışlardan oluşacak (Gönüllüler hariç).

Şarktan çıkan iller olduğu için geçen yıl giden personelden daha az kişiye şark hazırlığı geliceği için pek bir değişiklik olmaz sayılarda.

2.şarkta şu an için kalkmadı sadece 2026 yılı için tebligat alınmayacak.

Alidmr58
Şef
10 Şubat 2026 12:46

Emniyetin yerinde olsam seni bulur psikiatriye sevk ederim.

Brse, 4 hafta önce

2. Şark kalktı kardeş . Uygulanmayacak. Bundan sonra ilk sarkcilar ve gönüllüler var. Doğu illerinde ipka verenler var çok sayıda . 2. Şark tarih oldu.adalet yerini buldu. Emeği geçenlerden Allah razı olsun

Brse
Şube Müdürü
10 Şubat 2026 13:02

Ne zoruna gitti senin

Alidmr58, 4 hafta önce

Osmangazii16
Aday Memur
10 Şubat 2026 13:26

Geçen sene sanırım 5 bin kişi civarına ilk şark geldi. Bu senede böyle olur mu

Redsf18
Memur
10 Şubat 2026 13:32

İpka verenler batı da kalır bu sene il sayısı az İstanbul Ankara korkusu puan biriktirme derken çoğu kişi doğu da ipka verdi

Klcknn
Aday Memur
10 Şubat 2026 14:21

:) şarka gideceğim diye ödü kopuyor

Alidmr58, 4 hafta önce

Pol3838
Aday Memur
10 Şubat 2026 15:39

Ya çok güldüm yemin ederim Allah da sizi güldürsün

Alidmr58, 4 hafta önce

polsserdal
Aday Memur
10 Şubat 2026 15:44

Keşke sen şarka GİTSEN teşkilat bir rahatlasa.

Brse, 4 hafta önce

2. Şark tarih oldu. Herkese hayırlı olsun. Emeği geçenlerden. Allah razı olsun.

under09
Şube Müdürü
10 Şubat 2026 22:42

işte hep aynı konuya dönüyor istanbul zorunlu tercih edilmesiyle sıkıntılar çoğaldı eskiden tercih dışı gidilrsi misal benim gibi ama şuan tercih edildiği için insanlar şarkta kalmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyor herkes bu konuyu ele asla belki çözülür şuan batının küçük ilinde çalışan adamla ben aynı alıyorum maaş düzenlemesi özellikle istanbul ve büyük şehirde çalışanlara gelse herkes rahat edecek belki de kimsemin korkulu rüyası olmayacak...

Redsf18, 4 hafta önce

İpka verenler batı da kalır bu sene il sayısı az İstanbul Ankara korkusu puan biriktirme derken çoğu kişi doğu da ipka verdi

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi