Editörler : cihan27E.Kayı Han
10 Şubat 2026 12:50

Yüksek Lisans Belgesi Sisteme Girme

merhaba arkadaslar,gecen yuksek lisans programini bitirdim ve devlet dairesinde sanayi bakanligi personeline biraktim..cocuk bana diyor ki isledik fakat yoksisten bilgilerinizi cekemiyoruz boş cikiyor falan

dolayisiyla bu belgemin yururluge konup konmadigini,herhangi hata olup olmadigini kontrol edecegim bir yer mevcut mu,edevlette falan vs

Karizmaunl
Müsteşar Yardımcısı
10 Şubat 2026 12:55

Selamlar, öncelikle hayırlı olsun. Bu durum genelde üniversite ve YÖKSİS arasındaki veri aktarımından kaynaklanıyor. Şu adımları izleyerek sorunu çözebilirsin.

Öncelikle e-Devlet üzerinden Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama kısmına gir. Eğer orada belgen görünmüyorsa, Bakanlıktaki personelin sisteminde de görünmesi imkansızdır. Çünkü tüm kamu kurumları veriyi oradan çeker.

Eğer e-Devlette mezuniyetin görünmüyorsa, hemen mezun olduğun üniversitenin öğrenci işlerini ara. Mezuniyet bilgilerinin YÖKSİS sistemine aktarılmasını talep et. Bazen yoğunluktan ya da sistemsel hatadan dolayı bu işlem gecikebilir. Onlar sisteme işlediği anda e-Devlette görünür hale gelir.

E-Devlette mezuniyetin göründüğü halde personel hala hata alıyorsa, bazen sistemlerdeki verileri güncelle butonuyla yenilemeleri gerekebilir. e-Devletten aldığın barkodlu mezuniyet belgesini kendilerine iletmen de işlerini kolaylaştıracaktır.

makinemuhendis
Aday Memur
10 Şubat 2026 14:03

edevlette gorunuyor da yoksisten cekince problem oluyormus

Karizmaunl, 4 hafta önce

Selamlar, öncelikle hayırlı olsun. Bu durum genelde üniversite ve YÖKSİS arasındaki veri aktarımından kaynaklanıyor. Şu adımları izleyerek sorunu çözebilirsin.

Öncelikle e-Devlet üzerinden Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama kısmına gir. Eğer orada belgen görünmüyorsa, Bakanlıktaki personelin sisteminde de görünmesi imkansızdır. Çünkü tüm kamu kurumları veriyi oradan çeker.

Eğer e-Devlette mezuniyetin görünmüyorsa, hemen mezun olduğun üniversitenin öğrenci işlerini ara. Mezuniyet bilgilerinin YÖKSİS sistemine aktarılmasını talep et. Bazen yoğunluktan ya da sistemsel hatadan dolayı bu işlem gecikebilir. Onlar sisteme işlediği anda e-Devlette görünür hale gelir.

E-Devlette mezuniyetin göründüğü halde personel hala hata alıyorsa, bazen sistemlerdeki verileri güncelle butonuyla yenilemeleri gerekebilir. e-Devletten aldığın barkodlu mezuniyet belgesini kendilerine iletmen de işlerini kolaylaştıracaktır.

santana10
Daire Başkanı
10 Şubat 2026 14:46

Makina Yüksek Mühendisi unvanı yazılımı diplomanızda ona da bakın

makinemuhendis
Aday Memur
10 Şubat 2026 15:50

diploma kısmi nerede edevlette mezuniyet belgeleri falan var

santana10, 4 hafta önce

Makina Yüksek Mühendisi unvanı yazılımı diplomanızda ona da bakın

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular