simdi aslinda olay şoyle isliyor ..normalde sana gelecek 4 haneli kod nasil BANA geliyor,bunun aciklamasi şu
exploit mi diyorlar tam emin degilim ,telefona ufak bir programcık atiliyor bu da siteyle baglanti saglayarak direk kodu siteye gonderiyor o da satin alana veriyor
dolayisiyla bu sitelerde genelde ortaklasma diye belirttikleri bir sozlesme var,ne kadar dogrulama atarsan site sana komisyon veriyor bir nevi iban kiralama
ikincisi de sikayetcinin haberi yoksa ondan once goturdugu telefoncu vs gorunmeden atiyor,odemeyi kendisi aliyor
BU durumda ne olursa olsun ,iki sekilde de BENİM bir dahiliyetim yok,ozellikle x in telefonunu alacagim diye bir durum yok...ve söyle ki BENİM bilgilerimi calacaklarindan kuskulanmam cok mantiksiz degil..yemeksepeti yakin bir zamanda tumunu caldirdi
Dolayisiyla en cins hakim bile denk gelse bana ceza vermesi icin kasit oldugunu kanitlamasi lazim,gecen ay mahkemesi vardi bilirkisiye nakledildi ve mayista olacak mahkeme
simdi aslinda olay şoyle isliyor ..normalde sana gelecek 4 haneli kod nasil BANA geliyor,bunun aciklamasi şu
exploit mi diyorlar tam emin degilim ,telefona ufak bir programcık atiliyor bu da siteyle baglanti saglayarak direk kodu siteye gonderiyor o da satin alana veriyor
dolayisiyla bu sitelerde genelde ortaklasma diye belirttikleri bir sozlesme var,ne kadar dogrulama atarsan site sana komisyon veriyor bir nevi iban kiralama
ikincisi de sikayetcinin haberi yoksa ondan once goturdugu telefoncu vs gorunmeden atiyor,odemeyi kendisi aliyor
BU durumda ne olursa olsun ,iki sekilde de BENİM bir dahiliyetim yok,ozellikle x in telefonunu alacagim diye bir durum yok...ve söyle ki BENİM bilgilerimi calacaklarindan kuskulanmam cok mantiksiz degil..yemeksepeti yakin bir zamanda tumunu caldirdi
Dolayisiyla en cins hakim bile denk gelse bana ceza vermesi icin kasit oldugunu kanitlamasi lazim,gecen ay mahkemesi vardi bilirkisiye nakledildi ve mayista olacak mahkeme
Karizmaunl , 1 ay önce
Benzer bir durum benim de başıma gelebilirdi çünkü bu sanal numara servislerinin işleyişi tam bir karadelik. Öncelikle bu tck 136 meselesinde en önemli konu senin kastın. Sen bir başkasının verisini ele geçirmek için özel bir çaba sarf etmemişsin, aksine parasını verip bir hizmet satın almışsın. Kendi kredi kartını kullanmış olman zaten senin niyetinin kötü olmadığını, bir suç işleme amacın olsa kendini bu kadar açık etmeyeceğini gösteren en büyük kanıt.
Sanal numara siteleri genelde aynı numarayı defalarca farklı kişilere kiralıyor ya da numara havuzundaki numaralar bir başkasının üzerine kayıtlı olabiliyor. Senin burada yaptığın işlem sadece sistemin sana verdiği numarayı ve yine sistemin sana ilettiği kodu girmekten ibaret. O numaranın gerçek bir sahibi olduğunu veya o numarayla daha önce bir hesap açıldığını bilmen imkansız. Mahkemede bu servislerin çalışma mantığını, ödeme makbuzlarını ve amacının sadece anonim kalmak olduğunu net bir şekilde anlatman lazım.
Sonuç ne olur dersen, bu suçun oluşması için bilerek ve isteyerek yapılmış olması şartı aranır. Senin durumunda teknik bir çakışma ve yanılgı söz konusu. Eğer hakim bu durumu senin anlattığın gibi bir hizmet kullanımı ve hata olarak değerlendirirse beraat alman çok muhtemel. Çünkü ortada bir hackleme veya veri hırsızlığı değil, ücretli bir servisin yanlış veya mükerrer numara tahsis etmesi var. Yine de bir avukattan bu teknik detayları hukuki dille ifade etmesi için yardım almanı öneririm.