Editörler : bilgisayartekniker
11 Şubat 2026 16:12

+1. yılda GYS/ÜDS
Herkese kolay gelsin! 3 yılını dolduran Sözleşmeli (4/B) personel +1'de GYS veya ÜDS sınavlarına girip yükselebiliyor mu? Kurumlara gönderilen son Cumhurbaşkanlığı yazısından öyle anladım ama sizlere de teyit ettirmek istedim.

Mustafa KoloAYlu
Aday Memur
12 Şubat 2026 01:08

Öyle idi zaten. 3 yılını dolduran atandığı kadronun memur kadrosuna atanması yapılıyor ve kadrolu memur un yararlandığı bütün haklardan yararlanıyor. Sadece olduğu kurumda 1 yıl daha çalış tiktan sonra tayin hakkı elde ediyor. Yani 3 yıl dolduktan sonra dilekçe verip memur kadrosuna atamaniz yapıldıktan sonra bütün haklar size veriliyor görevde yükselme ünvan değişikliği ve diğerleri...

livingforpeace
Aday Memur
12 Şubat 2026 10:38

Aslında anlamadığım nokta tam olarak orası hocam. Yükseldiğimiz halde +1 yıl daha aynı yerde eski pozisyonda çalıştıktan sonra mı görev değişikliği olacak? Ya da yükseldiğimiz pozisyonda da doldurabilir miyiz o +1 yılı?

rdo1907
Aday Memur
12 Şubat 2026 17:23

Çalıştığın kurumun GYS mevzuatına bakman lazım. Benim çalıştığım kurumda kadroya geçtikten sonra en az 2 yıl kadrolu çalışma şartı var bazı unvanlara yükselebilmek için.

12 Şubat 2026 21:00

Kadroya geçtikten sonra kurum müdürlük sınavı açtı. Başvuru yaptım kabul edilmedi. Sözleşmeli çalıştığımız süreleri saymadılar.
13 Şubat 2026 08:22

hizmet birleştirme yaptırdığınız haldemi saymadılar hocam

Hannibal Barca, 3 hafta önce
Kadroya geçtikten sonra kurum müdürlük sınavı açtı. Başvuru yaptım kabul edilmedi. Sözleşmeli çalıştığımız süreleri saymadılar.

livingforpeace
Aday Memur
13 Şubat 2026 10:27

Mevzuatı inceledim ve mevzuatta kadrolu/sözleşmeli belirtmemiş. Kurumda çalışılan süre üzerinden yazılmış maddeler.
rdo1907, 3 hafta önce

Çalıştığın kurumun GYS mevzuatına bakman lazım. Benim çalıştığım kurumda kadroya geçtikten sonra en az 2 yıl kadrolu çalışma şartı var bazı unvanlara yükselebilmek için.

mete657
Aday Memur
15 Şubat 2026 15:23

kadroya geçiş yaptıktan sonra ünvan değişikliği sınavına girebilirsiniz ancak yinede kurumunuzun ünvan değişikliği sınav ilanından çalışma yılı şartlarını teyit edin.
Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi