Editörler : Pangaea

Ehil3
Aday Memur
19 Şubat 2026 11:47

Adaletin terazisi kaydı

Ehil3
Aday Memur
19 Şubat 2026 12:05

Eskiden böyle degildi bu işler,15saate 50bin maas karşılığı alırdın,15 sast ek dersin varsa 50bin da

24 Şubat 2026 17:35

yani adamın aldığı 10k para gözünüze battı demi troller

Tlgaknc
Aday Memur
24 Şubat 2026 21:29

Sayın hocam iyi akşamlar. Öncelikle ilk mesajınızdan alıntı yapamadığım için bu mesajınıza alıntı yaparak ilk sorunuza yanıt verebiliyorum.

Öncelikle karşılaştırmanızda hatalar var. 85 bin TL lik maaş belirli bir yıl sonunda 1/4 kademe başöğretmen sınıfındaki öğretmenin maaşıdır. (sınıf branş farklılıkları olabilir ama üç aşağı beş yukarı bu rakam) 67 bin TL ise 2026 yılı yeni başlayan öğretmen maaşına denk gelir. Bu sebeple....aynı saat ek derse dahi girseniz aranızda maaş farkı olması normaldir. Bunun sizin az onun fazla çalışması ile ilgisi yoktur. Örneğin ben 20 saat derse girsem siz +10 saat ek derse girseniz de yine aynı maaşı almazsınız. Bunu adalet ile tanımlamak isterseniz...yıl ve tecrübe farklılığını da açıklamak durumundasınız. Ayrıca, branş yada meslek öğretmenleri yönetmelik gereği belirli ders saatleri karşılığı maaş almaktadırlar. Bunu doldurmamaları durumunda, idari görev yada maaş karşılığı ders tamamlamaya gönderilmek durumundadır. Bunun sorumluluğu okul ve ilçe idare amirinde olup, tüm Türkiye'de anlattığınız gibi bir sistem uygulanmamaktadır. Ayrıca 5 saat derse giren bir öğretmenin norm içerisinde olma olasılığı oldukça düşüktür. Norm fazlası bir öğretmenin ihtiyaç duyulan bir okula atanmasının sorumluluğu bakanlık bünyesindedir.

Öğretmenler sizde bildiğiniz ve yaşadığınız üzere sadece okul içerisinde çalışmaz. Onlarca branş ve dalda öğretmenin ders dışında da evlerinde yazılı kağıdı ödev değerlendirme etkinlik hazırlama, anlatacağı konulara hazırlanma gibi görev ve yürüttüğü eylemler mevcuttur. O yüzden, öğretmeni PDF formatındaki sayfaları öğrencilere okuyan bir görevli gibi görmek, ve ona göre ücretlendirmek, mesleğe adaletsiz bir pencereden bakmak demektir.

Ehil3, 2 hafta önce

Eskiden böyle degildi bu işler,15saate 50bin maas karşılığı alırdın,15 sast ek dersin varsa 50bin da

Lewo124
Şube Müdürü
25 Şubat 2026 00:19

hocam ek ders ücretleri hiç bir dönemde yüksek olmadı ki. sizin karşılaştırma yaptığınız dönemde maaşlar çok düşüktü.
Ehil3, 2 hafta önce

Ehil3
Aday Memur
25 Şubat 2026 08:04

Maasla ekdes birbiriyle bqgintiliydi şimdiki gibi değildi.simdi çalışmayan adam yata yata para kaza

bilinçlivatandas
Şube Müdürü
25 Şubat 2026 08:16

kes boş yapma ya
Ehil3, 2 hafta önce

Maasla ekdes birbiriyle bqgintiliydi şimdiki gibi değildi.simdi çalışmayan adam yata yata para kaza

Ehil3
Aday Memur
25 Şubat 2026 08:45

Yata yata para kazanıyorsun di mi?boğazında kalsin

bilinçlivatandas, 2 hafta önce
kes boş yapma ya

mıcheal owen
Daire Başkanı
25 Şubat 2026 10:48

sebep basit: seyyanen sadece maaşa verilen zam, yılı dolana verilen uzman ve baş öğretmenlik tazminatı ve maaşa göre düşük kalan ek ders ücreti.

FedericoValverde, 2 hafta önce

yani adamın aldığı 10k para gözünüze battı demi troller

Ehil3
Aday Memur
25 Şubat 2026 13:14

Maalesef

bilinçlivatandas
Şube Müdürü
25 Şubat 2026 20:26

29 saat dersim var 5 gün okuldayım ama böyle havadan boğazında kalsın diye beddua ediyorsunya misliyle sana dönsün kardeşim şu mübarek günlerde bu kin nedir hadsiz işe yaramaz adam
Ehil3, 2 hafta önce

Ehil3
Aday Memur
25 Şubat 2026 21:38

Helal hoş olsun o zaman,Allah daha fazlasını versin,daha fazlasını hak ediyorsun kardeşim.

bilinçlivatandas, 2 hafta önce
29 saat dersim var 5 gün okuldayım ama böyle havadan boğazında kalsın diye beddua ediyorsunya misliyle sana dönsün kardeşim şu mübarek günlerde bu kin nedir hadsiz işe yaramaz adam

atahoca
Müsteşar
25 Şubat 2026 22:42

Ortada bir mevzuat var. Burada maaş karşılığı bellidir. İdare tarafından en fazla verilecek ders bellidir. Onun haricinde alınabilecek dersler de bellidir. Mevzuat çevresinde haklarını alan kişilere (ki ne kadar alabildikleri şüpheli) laf söylemek yani burada en az yetki ve sorumluluğu olana laf söylemek kolay. Yetkililere laf söylemek ise cesaret işi.

Kişi kendine verilen hakkı alıyorsa ve sınıfında da hakkını veriyorsa (ki bunu siz denetleyemezsiniz ve bilemezseniz) bu sözleri söylemeye hakkınız yok. Haksız yere edilen beddualar ise zaten amel defterinde yeriniz almıştır. Arkadaşlardan helallik istemeniz gerekiyor.

Ehil3, 2 hafta önce

atahoca
Müsteşar
25 Şubat 2026 22:50

2000 öncesi görve başladım. Hiç böyle birşey hatırlamıyorum. Bu yanıltıcı bir bilgi. Düşük kaldığını söylemek başka. Bu şekilde oran vermek başka.

Ehil3, 2 hafta önce

atahoca
Müsteşar
25 Şubat 2026 22:51

Bir rakamı eksik okuma olsa da güzel mesaj.

Tlgaknc, 2 hafta önce

Sayın hocam iyi akşamlar. Öncelikle ilk mesajınızdan alıntı yapamadığım için bu mesajınıza alıntı yaparak ilk sorunuza yanıt verebiliyorum.

Öncelikle karşılaştırmanızda hatalar var. 85 bin TL lik maaş belirli bir yıl sonunda 1/4 kademe başöğretmen sınıfındaki öğretmenin maaşıdır. (sınıf branş farklılıkları olabilir ama üç aşağı beş yukarı bu rakam) 67 bin TL ise 2026 yılı yeni başlayan öğretmen maaşına denk gelir. Bu sebeple....aynı saat ek derse dahi girseniz aranızda maaş farkı olması normaldir. Bunun sizin az onun fazla çalışması ile ilgisi yoktur. Örneğin ben 20 saat derse girsem siz +10 saat ek derse girseniz de yine aynı maaşı almazsınız. Bunu adalet ile tanımlamak isterseniz...yıl ve tecrübe farklılığını da açıklamak durumundasınız. Ayrıca, branş yada meslek öğretmenleri yönetmelik gereği belirli ders saatleri karşılığı maaş almaktadırlar. Bunu doldurmamaları durumunda, idari görev yada maaş karşılığı ders tamamlamaya gönderilmek durumundadır. Bunun sorumluluğu okul ve ilçe idare amirinde olup, tüm Türkiye'de anlattığınız gibi bir sistem uygulanmamaktadır. Ayrıca 5 saat derse giren bir öğretmenin norm içerisinde olma olasılığı oldukça düşüktür. Norm fazlası bir öğretmenin ihtiyaç duyulan bir okula atanmasının sorumluluğu bakanlık bünyesindedir.

Öğretmenler sizde bildiğiniz ve yaşadığınız üzere sadece okul içerisinde çalışmaz. Onlarca branş ve dalda öğretmenin ders dışında da evlerinde yazılı kağıdı ödev değerlendirme etkinlik hazırlama, anlatacağı konulara hazırlanma gibi görev ve yürüttüğü eylemler mevcuttur. O yüzden, öğretmeni PDF formatındaki sayfaları öğrencilere okuyan bir görevli gibi görmek, ve ona göre ücretlendirmek, mesleğe adaletsiz bir pencereden bakmak demektir.

Ehil3
Aday Memur
26 Şubat 2026 10:56

Yoo sonra zaten doğu cevabı verdim helal olsun çalışıp kazanana

atahoca, 2 hafta önce

2000 öncesi görve başladım. Hiç böyle birşey hatırlamıyorum. Bu yanıltıcı bir bilgi. Düşük kaldığını söylemek başka. Bu şekilde oran vermek başka.

atahoca
Müsteşar
26 Şubat 2026 11:14

Yahu doğru filan değil. Sen duyum ya da tahmin üzerine abartılı bir ifadeyi dile getiriyor olabilirsin. Ben bizzat yaşadığım şeyleri dile getiriyorum. 25-30 senede böyle bir durum olmadı.

Ehil3, 1 hafta önce

Yoo sonra zaten doğu cevabı verdim helal olsun çalışıp kazanana

Ehil3
Aday Memur
27 Şubat 2026 08:43

Oldun yine de çalıştığının karşılığını alıyordu insan

Toplam 78 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi