Editörler : StMngr
12 Şubat 2026 10:10

50/d Doktora Sonrası Ek Süre

Merhabalar, 50/d statüsünde araştırma görevlisiyim. Kadromun bulunduğu üniversite ile doktora yaptığım üniversite farklı. Doktoramı, 35. madde görevlendirmesiyle görevlendirildiğim üniversitede yürütüyorum. Doktora bittikten sonra Ek 38 kapsamında verilen 1 yıl + 1 yıl uzatma süresini, görevlendirildiğim üniversitede geçirebilmek istiyorum. Bu durumda, kadronun bulunduğu üniversitenin mutlaka onayı mı gerekiyor yoksa görevlendirildiğim üniversitenin tek başına bu uzatmayı vermesi mümkün mü? Bu şekilde doktoradan sonra görevlendirildiği üniversitede kalabilen oldu mu? diye sormak istedim. Şimdiden çok teşekkürler.

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
12 Şubat 2026 11:54

Bildiğim kadarıyla olmuyor. Doktoranız bittiği zaman eğitim de biteceği için 35. madde görevlendirmeniz de biter (maddenin gereğinden ötürü) ve görevlendirme bittiğinden kadronuzun bulunduğu okula döner, bu uzatma sürelerini kadronuzun bulunduğu üniversitede tamamlarsınız.

Ha şöyle olabilir, doktora biter bitmez, doktorayı bitirdiğiniz okul size özel bir dr öğr üyesi kadrosu açar (bunu önceden konuşursunuz ve tabi okey demeleri lazım) dr bitince direkt dr öğr üyesi kadrosuna başvurursunuz, atama işlemleriniz hızlı sonuçlanır hiç uzatma süresi kullanmadan (ya da dönersiniz bir iki ay sonra) geri gelirsiniz, arş gör olduğunuz okuldan istifa eder (ya da muvafakatnameyle geçer), direkt o dr bitirdiğiniz okulun kadrolu hocası olursunuz, sorunda kökünden çözülür ama doktora bitirdiğiniz okul size dr öğr üyesi kadrosu vermezse arş gör kadronuzun bulunduğu okula dönmek durumundasınız.

Yine de hem kadronuzun bulunduğu okulla hem de doktorayı yaptığınız okulla bunları görüşün. ben dönmeniz gerekiyor diye biliyorum. zaten okullar normalde 35'i de çoooook zor veriyorlar sizin şu an alıp kullanıyor olmanız bile büyük bir nimet olmuş :D çoğu okul doktorana git gel yap beni ırgalamaz deyip kestirip atıyor. bizim kurumda kimseye 35 verilmiyor mesela kesinlikle.

akademik121
Aday Memur
12 Şubat 2026 23:16

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Epey cebelleşerek alabildim görevlendirmeyi de.. O nedenle kadromun olduğu üniversiteye dönme ihtimalim yok ne yazık ki. Başka yollar aramaya çalışıyorum o yüzden. Tekrar teşekkürler yanıtınız için.

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
13 Şubat 2026 09:33

Bir başka seçenek yine dr yaptığınız okul size özel bir arş gör (veya öğr gör) kadrosu açar şu anda. orayı kazanırsınız ve istifa edip geçersiniz. Bu durumda zorunlu hizmet yüklenebilir mi orayı bilmiyorum kefalet senedi imzaladıysanız istifa edeceğiniz için parayı da ister kadronuzun bulunduğu okul. zorunlu hizmetiniz yoksa böyle bir şey de düşünebilirsiniz.

ama dediğim gibi HER ŞEY dr yaptığınız okulun size özel kadro vermesiyle çözülüyor aksi durumda kalamazsınız. yaşadığınız sorunu yaşayan çok kişi oldu... doğuda bir ünide arş görmüş 35 alıp ankarada dr yaptığı için ankaraya taşınmış evlenmiş falan orada kalmış böyle bir tanıdığım bile var. dönmemek için gözü karartıp istifa etti mesleği bıraktı. o yüzden 35 alınca orada düzen kurmamaya çalışmak lazım tabi demesi kolay zorluğunu siz yaşıyorsunuz hakkınızda hayırlısı olsun.

akademik121, 4 hafta önce

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Epey cebelleşerek alabildim görevlendirmeyi de.. O nedenle kadromun olduğu üniversiteye dönme ihtimalim yok ne yazık ki. Başka yollar aramaya çalışıyorum o yüzden. Tekrar teşekkürler yanıtınız için.

akademik121
Aday Memur
13 Şubat 2026 23:07

çok teşekkürler.. hepimiz için umarım

arastirmagorevlisiii, 4 hafta önce

Bir başka seçenek yine dr yaptığınız okul size özel bir arş gör (veya öğr gör) kadrosu açar şu anda. orayı kazanırsınız ve istifa edip geçersiniz. Bu durumda zorunlu hizmet yüklenebilir mi orayı bilmiyorum kefalet senedi imzaladıysanız istifa edeceğiniz için parayı da ister kadronuzun bulunduğu okul. zorunlu hizmetiniz yoksa böyle bir şey de düşünebilirsiniz.

ama dediğim gibi HER ŞEY dr yaptığınız okulun size özel kadro vermesiyle çözülüyor aksi durumda kalamazsınız. yaşadığınız sorunu yaşayan çok kişi oldu... doğuda bir ünide arş görmüş 35 alıp ankarada dr yaptığı için ankaraya taşınmış evlenmiş falan orada kalmış böyle bir tanıdığım bile var. dönmemek için gözü karartıp istifa etti mesleği bıraktı. o yüzden 35 alınca orada düzen kurmamaya çalışmak lazım tabi demesi kolay zorluğunu siz yaşıyorsunuz hakkınızda hayırlısı olsun.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi