Editörler : Pangaea

Kapalı
12 Şubat 2026 22:36

Mazeret tayini ve iller arası dışında yer değiştirmek mümkün mü?

Ankara?dan Muğla?ya gitmek istiyorum MEB taşrada memurum eşim Muğla?da ailesiyle iş kuracak bebeğimiz var 3. Yılım doluyor bu ay ama 5 aylık ücretsiz iznim var bu konuda tecrübesi olan var mı nasıl bir yol izleyebiliriz mazeret tayini için veya normal tayin için

Banu Akkan
Yasaklı
12 Şubat 2026 23:05

hiç bişey anlaşılmıyor

Slaaaa
Kapalı
13 Şubat 2026 00:10

MEB?de memurum 3. Yılım doluyor bu ay . 5 ay ücretsiz iznim olduğundan normal tayine yetişemiyorum . Eşim ailesiyle iş kurmak için Muğla?ya gidecek bebeğimle birlikte . Muğla?da 360 gün sigortası olmadığından mazeret tayini isteyemiyorum başka türlü yol var mıdır

Banu Akkan, 3 hafta önce
hiç bişey anlaşılmıyor

Slaaaa
Kapalı
13 Şubat 2026 00:14

Aile birliğinden mazeret kullanabilir miyim ne kadar sürer olumlu olur mu

Slaaaa, 3 hafta önce

MEB?de memurum 3. Yılım doluyor bu ay . 5 ay ücretsiz iznim olduğundan normal tayine yetişemiyorum . Eşim ailesiyle iş kurmak için Muğla?ya gidecek bebeğimle birlikte . Muğla?da 360 gün sigortası olmadığından mazeret tayini isteyemiyorum başka türlü yol var mıdır

ysff.76
Memur
13 Şubat 2026 08:48

"d) Kamu personeli olmayan eşinin, talep edilen yerde başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde 360 gün sosyal

güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor

olması halinde bu durumda olan eşin bulunduğu yere,... atanması suretiyle yapılabilir."

eşiniz bu sigortalılık süresini doldurmuşsa olabilir. onun dışında olamıyor diye biliyorum.

Banu Akkan
Yasaklı
13 Şubat 2026 11:56

kıymetli bakanımız tayin dönemini yine 30 Aralık olarak yaparsa yetişirsiniz normal tayinine, içinizi ferah tutun
Slaaaa, 3 hafta önce

Slaaaa
Kapalı
13 Şubat 2026 18:45

Eş ve bebeğin ikametinin farklı yerde olması aile birliği için mazeret oluşturmuypr mu

ysff.76, 3 hafta önce

"d) Kamu personeli olmayan eşinin, talep edilen yerde başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde 360 gün sosyal

güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor

olması halinde bu durumda olan eşin bulunduğu yere,... atanması suretiyle yapılabilir."

eşiniz bu sigortalılık süresini doldurmuşsa olabilir. onun dışında olamıyor diye biliyorum.

Slaaaa
Kapalı
13 Şubat 2026 18:47

Her sene farklı tarihlerde mi oluyor hiç bakmamıştım pek bilgim yok o yüzden

Banu Akkan, 3 hafta önce
kıymetli bakanımız tayin dönemini yine 30 Aralık olarak yaparsa yetişirsiniz normal tayinine, içinizi ferah tutun

Banu Akkan
Yasaklı
13 Şubat 2026 19:04

hayır her sene farklı tarihlerde olmuyor, bir tek tarih var : o da yönetmelikte yazan 30 Eylül . fakat bakanımız iyi niyetli olduğu için klavuzda bu tarihi 30 Aralık olarak uzatıyor, yani süresi yetmeyen bir çok kişiyi böylelikle ailelerine kavuşturmuş oluyor. anladın?
13 Şubat 2026 20:25

eşiniz sigortası Muğla da 360 gün dolunca ve siz sözleşmeli süreniz 3 yılı geçince, ilk tayin döneminde istersiniz. Aslında mem de, memursunu bunlar bilinen şeyler....

Banu Akkan
Yasaklı
13 Şubat 2026 21:32

nasıl

Slaaaa
Kapalı
17 Şubat 2026 21:06

Sorun şurdaki eşim henüz gidip iş kurmadı ayrı kalıp 2 yerde kira ödeyip sıkıntı yaşamak istemiyoruz hep birlikte gitmenin yolu yok muydu diye sormuştum .

bahçesaray, 3 hafta önce
eşiniz sigortası Muğla da 360 gün dolunca ve siz sözleşmeli süreniz 3 yılı geçince, ilk tayin döneminde istersiniz. Aslında mem de, memursunu bunlar bilinen şeyler....

kimuni
Genel Müdür
17 Şubat 2026 22:49

merhaba,

iller arasını bilmiyorum durum ne yani ama mazeret ataması ile il içi imkansız hale geldi sanırım. Şöyle diyim en sonki atamada hiç ama hiçbiryer açılmadı.

kimuni
Genel Müdür
17 Şubat 2026 22:52

dediğim şey öğretmenler için belki normal memurlar farklı bir prsedüre tabiidir bilmiyorum. hayırlısı...

18 Şubat 2026 07:49

istifa etmek, net çözüm sizin için
Slaaaa, 3 hafta önce

Sorun şurdaki eşim henüz gidip iş kurmadı ayrı kalıp 2 yerde kira ödeyip sıkıntı yaşamak istemiyoruz hep birlikte gitmenin yolu yok muydu diye sormuştum .

ysff.76
Memur
18 Şubat 2026 09:16

Şimdi anladığım kadarıyla 2026 şubat ayında 3. yılınız doluyor ama arada 5 aylık ücretsiz izin aldınız. Bundan dolayı 3. yılınızın dolmasına +5 ay daha var. MEB'de EÖH dışı personelin il dışı tayinlerinde bulunduğu ilde 3 yıl görev yapmak şartı var ve bu tarihin belirlenmesinde 30 eylül tarihi baz alınır. Bu durumda siz verdiğiniz bilgilere göre zaten temmuz veya ağustos ayı baz alındığında 3 yılınızı doldurmuş oluyorsunuz. Bu nedenle il dışı tayin döneminde tayin isteği yapabilirsiniz. Mazeret tayini için ise şartların oluşmadığı anlaşılıyor.

Slaaaa
Kapalı
19 Şubat 2026 21:57

Teşekkür ederim

ysff.76, 3 hafta önce

Şimdi anladığım kadarıyla 2026 şubat ayında 3. yılınız doluyor ama arada 5 aylık ücretsiz izin aldınız. Bundan dolayı 3. yılınızın dolmasına +5 ay daha var. MEB'de EÖH dışı personelin il dışı tayinlerinde bulunduğu ilde 3 yıl görev yapmak şartı var ve bu tarihin belirlenmesinde 30 eylül tarihi baz alınır. Bu durumda siz verdiğiniz bilgilere göre zaten temmuz veya ağustos ayı baz alındığında 3 yılınızı doldurmuş oluyorsunuz. Bu nedenle il dışı tayin döneminde tayin isteği yapabilirsiniz. Mazeret tayini için ise şartların oluşmadığı anlaşılıyor.

Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi