Editörler : Pangaea
22 Şubat 2026 21:30

cidden cidden okuyorum, zaman ayırıp okuyorum hem de yazdıklarınızı ama demogojiden başka bir şey değil inanın ikinizin de yazıkları, ve aynı kişisiniz aynı hesaplar. Din samsarı dememden rahatsız olan din simsarıdır, din simsarlarının çocuk yurtlarında yaptıklarını biz ortaya çıkartmıyor muyuz, Psikolojik Danışmanlar olarak, medyadan da duyarsınız o haberleri 'Psikolojik Danışmanın suç duyurusu ile tacizler ortaya çıktı' diye haberlerde arayabilirsiniz. Sizler zamanında alan dışı atamalara yanımızda ses çıkarmadınız, ama şuan burda o ses çıkarmadıklarınızın yatışına laf ediyorsunuz, bu nasıl yaman çelişki ?

atahoca
Müsteşar
22 Şubat 2026 21:30

Teşekkür ederim, hocam. Gören görüyor.

berkaydal, 2 hafta önce

haksızsın soner. şöyle ikinizin de yazdıklarına bakıyorum. sen bir de psikoloji falan okumuşsun. hani diyorum bu kadar kötü olunmaz ama senin özelinde cidden çok kötüsün. hani derler yaz azıcık eline yakışsın. ı-ıh. insanın hiç mi eline yakışmaz misali sana pskikoloji ve rehberlik ile ilgili hiçbir şey yakışmıyor. Ayrıca şu nugget da ve bazı nickler de senin yan nicklerin gibi. psikologlar başka pskiloglara giidp terapi alıyorlarmış. senin terapi zamanın geçmiş. belki de son kullanma tarihin dolmuştur.

atahoca
Müsteşar
22 Şubat 2026 21:36

Aynı kişi değil, aynı öğretim kademesinde değil, -en azından uç kısımlarda- aynı dünya görüşünde bile değiliz. Ben aslında öyle zannediyordum ama ilkeli insanmış ve gerçekten eğitim için yazıyormuş. Kendisi ile çelişmiyor da. Bu tip insanları severim.

Bu arada birkez dahi fake hesabım olmadı. Üsluptan da anlaşılır. Dilerse editörler de bakabilir.

Soner Eraslan, 2 hafta önce
cidden cidden okuyorum, zaman ayırıp okuyorum hem de yazdıklarınızı ama demogojiden başka bir şey değil inanın ikinizin de yazıkları, ve aynı kişisiniz aynı hesaplar. Din samsarı dememden rahatsız olan din simsarıdır, din simsarlarının çocuk yurtlarında yaptıklarını biz ortaya çıkartmıyor muyuz, Psikolojik Danışmanlar olarak, medyadan da duyarsınız o haberleri 'Psikolojik Danışmanın suç duyurusu ile tacizler ortaya çıktı' diye haberlerde arayabilirsiniz. Sizler zamanında alan dışı atamalara yanımızda ses çıkarmadınız, ama şuan burda o ses çıkarmadıklarınızın yatışına laf ediyorsunuz, bu nasıl yaman çelişki ?

rocketrols
Aday Memur
22 Şubat 2026 23:06

şimdi millet bunlari konuşurken bizim rehberlikçi yine odasında oturmak , çocuklarla rehberlik yapmak , çocuklara randevu vermek yada sınıflara girip rehberlik yapmak yerine gevşek gevşek öğretmen odasına inecek önce bir kahvaltiaini orda yapacak karıya kıza yuruyecek sonra aşağıda sigara sonra lak lak sonra şaka Maka derken mesaisini bitirecek . bu okulda hiç bir iş yapmıyor , bunun varlığı bile fazlalık okula . şunun gibileri keşke atamasalar

rocketrols
Aday Memur
22 Şubat 2026 23:14

bu arada tekrar söylüyorum muhakkak güne mesaisine yoğun çalışan , çocuklarla görüşmeler yapan , odasında çocukları karşılayan psikolojik danismanlarim vardır . sözüm onlardan dışarı

berkaydal
Genel Müdür
22 Şubat 2026 23:41

hala aynı terane. siz kim kardeşim. bak biz burada bireysel insanlarız. hala siz diyerek saldırıyor. Ortada siz yok. Alan dışı atamalara ses çıkarmamışız. ne biliyorsun? yanımda mıydın? benimle beraber bot mu bağladın. hayal edip edip saldırıyor. git tedavi mi olacaksın ne olacaksan ol. ben bu konuda rehberlikçiler çalışmıyor bile dememişim. ben sana diyorum ki sen artık kendinde değilsin. mesele rehberlik değil mesele sensin. ne yorumların yorum ne elle tutulur tarafı var. kör gibi sağa sola saldırıyorsun.

23 Şubat 2026 00:35

bak işte demogoji dediğim tam bu, ortada bir saldırı varsa bu rehberlik alanına yapılan saldırıdır, sen ve diğer trol hesapların da buna dahil.
berkaydal, 2 hafta önce

hala aynı terane. siz kim kardeşim. bak biz burada bireysel insanlarız. hala siz diyerek saldırıyor. Ortada siz yok. Alan dışı atamalara ses çıkarmamışız. ne biliyorsun? yanımda mıydın? benimle beraber bot mu bağladın. hayal edip edip saldırıyor. git tedavi mi olacaksın ne olacaksan ol. ben bu konuda rehberlikçiler çalışmıyor bile dememişim. ben sana diyorum ki sen artık kendinde değilsin. mesele rehberlik değil mesele sensin. ne yorumların yorum ne elle tutulur tarafı var. kör gibi sağa sola saldırıyorsun.

jajacoelho
Genel Müdür
23 Şubat 2026 06:43

7 sayfalık konuda kendine güya psikolojik danışmanım diyen ''psikolojik danışmaya ihtiyacım var '' diye adeta bağırıyor..yazık hiçbir iş yapmıyor ..yapacağı tek işte de en büyük ihtiyaç sahibi kendisi...terlemeyen alın elbette psikolojiyi bozar..kul görmüyorsa yaradan da görmüyor mu (gerçi kul da görüyor 7 sayfa olmuş hepsine troll deyip savunduğunu zannediyor)

23 Şubat 2026 07:17

hadi haftaya okulda nasıl verimli olacağım konusu ile başlayın siz, saldırganlığı demogojiyi bir kenara bırakıp, benden size bir tavsiye.

berkaydal
Genel Müdür
23 Şubat 2026 09:17

Glt tedavi ol. Durumun çok vahim.

bak işte demogoji dediğim tam bu, ortada bir saldırı varsa bu rehberlik alanına yapılan saldırıdır, sen ve diğer trol hesapların da buna dahil.

Karizmaunl
Müsteşar Yardımcısı
23 Şubat 2026 11:24

Mevzuata göre rehberlik öğretmenleri (psikolojik danışmanlar), Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında görev yaparlar ve temel sorumlulukları öğrencilerin rehberlik hizmetlerine erişimini sağlamaktır. Bu hizmetler ders saatiyle sınırlı değildir; gün içinde öğrencilerin ihtiyaç duyduğu zamanlarda ulaşılabilir olmak, bireysel görüşmeler yapmak, gerekli durumlarda randevu planlamak ve öğrenciyi geri çevirmemek görev kapsamındadır. Rehberlik hizmetleri gönüllülük esasına dayanır; bu ilke öğrencinin zorla danışmaya alınamayacağı anlamına gelir, yoksa öğretmenin öğrenciyi kabul etmemesi anlamına gelmez. Öğrenci yönlendirildiğinde öğretmenin en azından ilk görüşmeyi yapması, uygun değilse randevu vermesi ve süreci planlaması gerekir. Sürekli öğretmenler odasında bulunup öğrencilerin erişimine açık olmamak, hizmetin fiilen yürütülmemesi şeklinde değerlendirilebilir. Ayrıca eğitim kurumlarının açık alanlarında sigara içilmesi 4207 sayılı Kanun gereği yasaktır ve disiplin yönünden ayrıca işlem konusu olabilir.

Bu tür bir durumda yapılabilecek başvuru yolları vardır. Öncelikle durum okul müdürlüğüne bildirilmelidir; çünkü rehberlik hizmetlerinin yürütülmesini denetleme sorumluluğu okul yönetimindedir. Ancak bu bildirimin sözlü yapılması çoğu zaman resmî işlem başlatılması için yeterli olmaz ve ispat açısından sorun çıkarabilir. Bu nedenle en sağlıklı yöntem yazılı başvuru yapmaktır. Yazılı başvuru resmî kayıt oluşturur, idarenin işlem yapma yükümlülüğünü doğurur ve dilekçe sahibine hukuki güvence sağlar. Dilekçede olayların tarih, saat ve somut örneklerle belirtilmesi gerekir. Sorun çözülmezse İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne yazılı başvuru yapılabilir veya elektronik başvuru yolları kullanılabilir. Somut ve belgelenebilir bilgilere dayanan yazılı başvurular idari inceleme başlatılması açısından en etkili yöntemdir.

23 Şubat 2026 12:24

hocam hayretler içerisinde okuyorum yazdıklarını, tek mantıklı yazın yok. Şimdi de akıl vermeye mi başladın ?
berkaydal, 2 hafta önce

Glt tedavi ol. Durumun çok vahim.

ilker484
Şef
23 Şubat 2026 12:46

Hocam gerekeni yazmışsınız. Herkes konuşur kimse resmiyete dökmez. Öğretmen camiasının genel problemi.

Karizmaunl, 2 hafta önce

Mevzuata göre rehberlik öğretmenleri (psikolojik danışmanlar), Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında görev yaparlar ve temel sorumlulukları öğrencilerin rehberlik hizmetlerine erişimini sağlamaktır. Bu hizmetler ders saatiyle sınırlı değildir; gün içinde öğrencilerin ihtiyaç duyduğu zamanlarda ulaşılabilir olmak, bireysel görüşmeler yapmak, gerekli durumlarda randevu planlamak ve öğrenciyi geri çevirmemek görev kapsamındadır. Rehberlik hizmetleri gönüllülük esasına dayanır; bu ilke öğrencinin zorla danışmaya alınamayacağı anlamına gelir, yoksa öğretmenin öğrenciyi kabul etmemesi anlamına gelmez. Öğrenci yönlendirildiğinde öğretmenin en azından ilk görüşmeyi yapması, uygun değilse randevu vermesi ve süreci planlaması gerekir. Sürekli öğretmenler odasında bulunup öğrencilerin erişimine açık olmamak, hizmetin fiilen yürütülmemesi şeklinde değerlendirilebilir. Ayrıca eğitim kurumlarının açık alanlarında sigara içilmesi 4207 sayılı Kanun gereği yasaktır ve disiplin yönünden ayrıca işlem konusu olabilir.

Bu tür bir durumda yapılabilecek başvuru yolları vardır. Öncelikle durum okul müdürlüğüne bildirilmelidir; çünkü rehberlik hizmetlerinin yürütülmesini denetleme sorumluluğu okul yönetimindedir. Ancak bu bildirimin sözlü yapılması çoğu zaman resmî işlem başlatılması için yeterli olmaz ve ispat açısından sorun çıkarabilir. Bu nedenle en sağlıklı yöntem yazılı başvuru yapmaktır. Yazılı başvuru resmî kayıt oluşturur, idarenin işlem yapma yükümlülüğünü doğurur ve dilekçe sahibine hukuki güvence sağlar. Dilekçede olayların tarih, saat ve somut örneklerle belirtilmesi gerekir. Sorun çözülmezse İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne yazılı başvuru yapılabilir veya elektronik başvuru yolları kullanılabilir. Somut ve belgelenebilir bilgilere dayanan yazılı başvurular idari inceleme başlatılması açısından en etkili yöntemdir.

tavuknugget
Aday Memur
23 Şubat 2026 17:25

Yazı ile şikeyet edemez çünkü anlattığı şeyler hayal ürünü. Bir okulda öğretmen veya pdr ci bomboş gezecek, okul müdürü buna meydan bırakacak öyle mi? zaten hiç olmasa öğrenciler direkt cimere şikayet eder. diğer öğretmenler eder. tutarsızlık burada zaten anlattıkları hayal ürünü ve hasatten kıskançlıktan ibaret.

Karizmaunl, 2 hafta önce

tavuknugget
Aday Memur
23 Şubat 2026 17:29

Çok güzel haberler gelmeye başladı artık öğretmenler haftada 15 saat okula gelip geri kalanında forum köşelerinde trollük yapamaycak :D okul okul gezeceksiniz 30 saati dolduracaksınız. Hadi bakalım. Bi tadına bakın mesai nedir.. Hatta yetmez sizi PDR gibi yazın da görevlendirmeleri lazım. Öğretmen değilmisiniz neden çocukların geleceği ile ilgilenmiyorsunuz? Okulda yazın sadece rehberlikçiler kalıyor. Kime yetecek. Her sene 5-10 öğretmen yazın da görevlendirilmeli

rocketrols
Aday Memur
24 Şubat 2026 08:43

adamı direkt cimere mi şikayet edeyim adamın kendini geliştirmesini istiyorum , okulumuz için iyi olmasını istiyorum . çocuklar faydalansın istiyorum , yararlansın istiyorum rehberlik hizmetinden . ne hayal ürünü ruh hastası misin sen ya ? abi ben rehberlikçi dediğin adamın böyle çok saygılı , empati yapabilen böyle farklı biri olmasını beklerim. yahu burada kendini rehberlikçi diye tanıtanlar kudurun yazıyor , öbürü diyor oh öğretmenlerin boş günü olmasın diyorlar . bunlara nasıl bir eğitim verildi ?bunlar nasılsın insanlar ya ?
tavuknugget, 2 hafta önce

Yazı ile şikeyet edemez çünkü anlattığı şeyler hayal ürünü. Bir okulda öğretmen veya pdr ci bomboş gezecek, okul müdürü buna meydan bırakacak öyle mi? zaten hiç olmasa öğrenciler direkt cimere şikayet eder. diğer öğretmenler eder. tutarsızlık burada zaten anlattıkları hayal ürünü ve hasatten kıskançlıktan ibaret.

M.Sandal67
Aday Memur
24 Şubat 2026 14:40

işinizi öğretmek haddimize değil ama, odalarınızdan çıkıp biraz zorbalıkla ilgili etkinlikler yapsanız. öğrenciler birbirlerine ciddi zararlar veriyorlar. zorbalıkla ilgili rehberlik dersleri, afişler, tiyatro oyunu vs.

24 Şubat 2026 16:21

bizim okulda 8. sınıfların dersine giren matematik öğretmeni defter tutturmuyormuş bu yıl çocuklara, ben de onun defter tutturmasını istiyorum
Toplam 138 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi