Editörler : Pangaea
14 Şubat 2026 10:24

İşyeri faaliyet bilgisi nereden alınır?

arkadaşlar merhaba bilgisi olanlar yarımcı olabilir mi. eşim esnaf eş tayini yazacaz ancak istenen belgelerde net bilgi alamadım. 360 gün sigorta uyuyor. iş yeri faaliyet belgesi diyorlar onu nasıl nereden alacaz bilgi verecek var mı teşekkürler

Banu Akkan
Yasaklı
14 Şubat 2026 11:36

onu zaten iş yerinde görünür biçimde çerçeve içinde duvarda asılı tutuyor olması lazım, sizin de bişeyden haberiniz yok pesss, eşinize sormak da aklımıza gelmemiş, esnaf adamın tek bir belgesi eksik olsun anında kapatırlar tükkanı

Bahtsızik
Aday Memur
14 Şubat 2026 11:46

sayın çok bilmiş sizin belirttiğiniz vergi levhası. onu biliyoruz zaten sorumda vergi levhasıyla alakalı soru gördünüz mü sayın çok bilmiş. benim sorduğum soru iş yeri faaliyet belgesi.onuda bilen varsa söylesin diye sordum. sizin gibi bilmeden herşeye atlayan söylesin demedim

Banu Akkan, 3 hafta önce
onu zaten iş yerinde görünür biçimde çerçeve içinde duvarda asılı tutuyor olması lazım, sizin de bişeyden haberiniz yok pesss, eşinize sormak da aklımıza gelmemiş, esnaf adamın tek bir belgesi eksik olsun anında kapatırlar tükkanı

Banu Akkan
Yasaklı
14 Şubat 2026 12:08

sayın çok bilmişten cevap: 5 adet belge çerçeve içerisinde işyeri duvarda görünür biçimde asılı olması gerekir. denetimlerde ceza gelince öğrenirsiniz hangi belgeler olduğunu

Bahtsızik
Aday Memur
14 Şubat 2026 12:45

sayın çokbilmişe cevap daha önce denetime geldiler. işyeri yeni açılmadı belgeleri kontrol ettiler tam dediler

Banu Akkan, 3 hafta önce
sayın çok bilmişten cevap: 5 adet belge çerçeve içerisinde işyeri duvarda görünür biçimde asılı olması gerekir. denetimlerde ceza gelince öğrenirsiniz hangi belgeler olduğunu

Banu Akkan
Yasaklı
14 Şubat 2026 13:32

eminim öyledir, iş yeri faaliyet belgesinin ne olduğunu buradan soracak kadar tamdır herşey

Banu Akkan
Yasaklı
14 Şubat 2026 13:40

burası özgür ve demokratik bir yer. kin ve nefret dolu düşüncelerinizi içinizde tutun, foruma yansıtmayın. bir rahasızlığınız olsa özelden mesaj atardınız. ama sizin amacınız burda bana karşı linç kampanyası oluşturmak. editörler bunu dikkate alırlar

Peyami.safa81
Aday Memur
14 Şubat 2026 13:56

Özgürlük ve demokrasi herkesle dalga geçmek, her şeye burnunu sokmak hakkı değildir. Önce onu öğren. Yaptığın saygısızlığın haddi hududu kalmadı. Forumun çivisini çıkardın. Her başlığın altında senin imla kurallarından habersiz saçmalamalarını görmek zorunda mıyız?

Banu Akkan, 3 hafta önce
burası özgür ve demokratik bir yer. kin ve nefret dolu düşüncelerinizi içinizde tutun, foruma yansıtmayın. bir rahasızlığınız olsa özelden mesaj atardınız. ama sizin amacınız burda bana karşı linç kampanyası oluşturmak. editörler bunu dikkate alırlar

okuryazar3
Müsteşar
14 Şubat 2026 14:07

İşyerinin, Vergi dairesine kaydı vardır, belediyeden ruhsatı vardır, maliye de esnaf sicil kaydı vardır oralardaki bir yetkiliye sorsanız. .Veya bir muhasebeci adı verilen mali müşavir illaki defter tutuyordur. İşyerinin hangi tarihten beri çalıştığını büyük ihtimal onlar belgeleyebilir. Ben bildiğim için değil tahmini düşüncelerimi yazdım..

Pangaea
Editor
14 Şubat 2026 15:46

Dikkate alıyorum. Sizin de forum içindeki davranışlarınız yakın takibimde. Bunu da bir uyarı olarak dikkate alın.

Banu Akkan, 3 hafta önce

atahoca
Müsteşar
14 Şubat 2026 15:54

Burada yazılanlara ek:

Bağlı olunan Esnaf Odası'ndan alınabiir.

e-Devlet'ten vergi levhası sorgulayarak araştırdınız mı? Nace kodu varmış, oradan da yararlanılabilirmiş.

okuryazar3, 3 hafta önce

İşyerinin, Vergi dairesine kaydı vardır, belediyeden ruhsatı vardır, maliye de esnaf sicil kaydı vardır oralardaki bir yetkiliye sorsanız. .Veya bir muhasebeci adı verilen mali müşavir illaki defter tutuyordur. İşyerinin hangi tarihten beri çalıştığını büyük ihtimal onlar belgeleyebilir. Ben bildiğim için değil tahmini düşüncelerimi yazdım..

Bahtsızik
Aday Memur
14 Şubat 2026 16:40

şaka mısın sen :))

Banu Akkan, 3 hafta önce

Bahtsızik
Aday Memur
14 Şubat 2026 16:41

evet ordan bulamadık

atahoca, 3 hafta önce

Burada yazılanlara ek:

Bağlı olunan Esnaf Odası'ndan alınabiir.

e-Devlet'ten vergi levhası sorgulayarak araştırdınız mı? Nace kodu varmış, oradan da yararlanılabilirmiş.

Banu Akkan
Yasaklı
14 Şubat 2026 17:33

uyarı mı tehdit mi ?
Pangaea, 3 hafta önce

Dikkate alıyorum. Sizin de forum içindeki davranışlarınız yakın takibimde. Bunu da bir uyarı olarak dikkate alın.

okuryazar3
Müsteşar
14 Şubat 2026 20:25

Uyarı, tehdit, hakaret gibi suçlar adli makamlara ön ödeme ile geçiştiriliyor yeni yönetmeliklerde:))

Parası olan istediğine dili döndüğünce sayıştıracak Ülkemin geldiği hale bak:))

Banu Akkan, 3 hafta önce
uyarı mı tehdit mi ?
15 Şubat 2026 14:59

Banu abimiz bu haftanın adaya veda edeni olmuş.

Banu Akkan, 3 hafta önce
uyarı mı tehdit mi ?

htsumer
Aday Memur
15 Şubat 2026 15:23

Esnaf Odasından Faaliyet belgesi alınacak.

berkaydal
Genel Müdür
15 Şubat 2026 20:41

Bunu persona non grata ilan etmek gerekir. Ben admin olsam Harun abiler giremez yazarım girişe. Almasınlar bunu.

bulaşşıkk, 3 hafta önce

Banu abimiz bu haftanın adaya veda edeni olmuş.

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi