Editörler : gül-feşan
14 Şubat 2026 12:20

Ankara KGM asil kazananlar size sesleniyorum!

Vicdanınız varsa!! Artık alımların sonuna yaklaştık, Siz zaten merkeziden atandınız, Kgm ye buna rağmen başvurdunuz, Kul hakkı yemeyin bari kazanamayan yedekler de memur olsun

Ziyade06
Şef
14 Şubat 2026 12:24

16 kişi Büro personeline yazanlar orada mısınız?

Merverve
Aday Memur
14 Şubat 2026 12:25

eğer kgm, merkezide atandığı kurumdan daha iyiyse kgm yi tercih edip geçmesinde bir mahsur yok kişinin. böyle bir çağrı etik değil. kişilerin şahsına değil sisteme sitem edin!

Ziyade06
Şef
14 Şubat 2026 12:39

Sizde kadro yakanlardansınız kendinizi böyle avutun ama bekleyenler sizler için neler diyor hiç duymayın

Merverve, 3 hafta önce
eğer kgm, merkezide atandığı kurumdan daha iyiyse kgm yi tercih edip geçmesinde bir mahsur yok kişinin. böyle bir çağrı etik değil. kişilerin şahsına değil sisteme sitem edin!

Merverve
Aday Memur
14 Şubat 2026 13:48

siz benim kadro yaktığımı nerden bilebilirsiniz... ben de yıllarca atanmak için mücadele verdim çok şükür 9 sene sonunda atandım. ama artık şu ekonomik koşullarda sadece atanmış olmak için ilk gelen yere kişilerin gitmesini bekleyemezsiniz. kişi ankarada yaşıyordur ankaraya atanmak istiyordur merkezide ankarada tercih verebileceği kadro açılmamıştır başka ile atanmıştır. sonra bir bakmış 1 hafta sonra ankaraya kgm alımı var. ankara istedigi icin oraya da başvuru yapar atanırsa merkezideki tercihini bırakır ankara kgm ye girer. burada kişinin vicdanen gocunacağı bir durum yok. bunun adı kadro yakmak değil. kadro yakmak denilen durum kişi 4b sözleşmeli çalısmaya başlamıstır yeniden 4b geçemeyeceğini bildiği halde 4b alımlara başvurmasıdır. kisilerin tercih etme hakkı bulunduğu koşullarda tercihini dilediği gibi kullanması kadro yakma olmaz. burada alımları düzgün bir takvime bağlayamayan kurumlar mesuldür. atananlar tüm bu sistemin eksiklerine rağmen atandılar sabredip beklediler. siz de sıranızı bekleyeceksiniz.
Ziyade06, 3 hafta önce

Sizde kadro yakanlardansınız kendinizi böyle avutun ama bekleyenler sizler için neler diyor hiç duymayın

Ziyade06
Şef
14 Şubat 2026 14:14

Haksız davranışları savunmayın o zaman lütfen

Merverve, 3 hafta önce
siz benim kadro yaktığımı nerden bilebilirsiniz... ben de yıllarca atanmak için mücadele verdim çok şükür 9 sene sonunda atandım. ama artık şu ekonomik koşullarda sadece atanmış olmak için ilk gelen yere kişilerin gitmesini bekleyemezsiniz. kişi ankarada yaşıyordur ankaraya atanmak istiyordur merkezide ankarada tercih verebileceği kadro açılmamıştır başka ile atanmıştır. sonra bir bakmış 1 hafta sonra ankaraya kgm alımı var. ankara istedigi icin oraya da başvuru yapar atanırsa merkezideki tercihini bırakır ankara kgm ye girer. burada kişinin vicdanen gocunacağı bir durum yok. bunun adı kadro yakmak değil. kadro yakmak denilen durum kişi 4b sözleşmeli çalısmaya başlamıstır yeniden 4b geçemeyeceğini bildiği halde 4b alımlara başvurmasıdır. kisilerin tercih etme hakkı bulunduğu koşullarda tercihini dilediği gibi kullanması kadro yakma olmaz. burada alımları düzgün bir takvime bağlayamayan kurumlar mesuldür. atananlar tüm bu sistemin eksiklerine rağmen atandılar sabredip beklediler. siz de sıranızı bekleyeceksiniz.

Keysud
Aday Memur
14 Şubat 2026 16:40

Hocam ben de ankara kgm atandım size nasıl yazabılırım mesaj ileti kapalı dıyor

Merverve, 3 hafta önce

Merverve
Aday Memur
14 Şubat 2026 18:25

haksız davranışı savunduğum yok. keyfine gidemeyeceği yere tercih verenler var ama çok azdır bunlar genelleyemeyiz. her atanamadığınız kurumda atanmışlara söylenemezsiniz. mecburiyetten birden çok tercih verenler daha çoğunlukta. burada kişileri suçlayamazsınız. sorun sistemle ilgili kurumların ilanları peş peşe girmesinde. kurumlara çağrıda bulunun atanmışlara değil. ben 9 sene sabretmişsem atanmışsam gerekirse sen de 9 sene sabredip atanırsın
Ziyade06, 3 hafta önce

Zayni
Aday Memur
14 Şubat 2026 20:35

O kadar haklısınız ki. Ankara şehir olarak kgm dışında yüzlerce kadro açtı ve eminim kgmden daha avantajlılar da vardı. Kadro yakmayı savunanlara bakmayın. Onlar zaten virgüllerle kaçıranların ahını da yanında taşıyacaklar.

Ziyade06, 3 hafta önce

16 kişi Büro personeline yazanlar orada mısınız?

Ziyade06
Şef
15 Şubat 2026 23:00

Ne kadar adaletlisiniz gerçekten, o gitmediği merkeziyle bir daha atama olabiliyor mu yakma değilde ne başkası atanacaktı onun hakkını yaktı,

Ziyade06, 3 hafta önce

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi