15 Şubat 2026 16:29

görüntüyü ilk gördüğümde aklımdan bu geçmişti zaten, kaymakam böyle bir talepte bulunmamıştır memur kendisi yapmıştır dedim. biraz çalışma tecrübesi olan anlar zaten bu durumu

antepli-pol
Genel Müdür
15 Şubat 2026 17:38

Ayakkabı taşımak veya bekçiliğini yapmak bu tür durumların en hafifi. Polise daha neler yaptırılıyor neler. Peki bunlar neden böyle diye düşünmek lazım. Bunlar sırf nifak amaçlı teşkilatın bir kısmını diğer kısmına üstün tutup milleti birbirine düşürerek birlik bereberligi baltalama zihniyetininde bir sonucudur. Bazı birimlerde ki arkadaşlar konumunun rahatlığı ile bu ve bunun gibi muamelelere katlanıyorlar "ben yapmıyorum" dese bir telefonla anasından emdiği sütü burnundan getirirler. Çünkü memura teşkilat içerisinden sahip çıkan "benim memur arkadaşım görevini yapıyor bu bizim ic işimiz herkes kendi işine baksın" diyen bir Allah'ın kulunu bulamazsın. Anında memuru satarlar. Sahip çıkmazlar. Bu teşkilatta her şey daha kötüye gider iyiye gitmez.

erhannn34
Daire Başkanı
15 Şubat 2026 17:48

anonsa gitmemek vardiyalı calışmamak için kişilik lerinden ödün veriyorlar resmen yalakalık eşin çocugun görse hiç mi utanmayacaksın çok şükür yirmi yıldır ekıplerde çalışıyorum beş kere komiserlik bi kere kriminal mülakatına gittim kimseyi aratmadım ve mülakatla elediler ama tertemiz dün maaşımı aldım ... ama hayat fani yalakalık ne yazık ki BAKİDİR bu meslekte

Müspet 07
Şef
15 Şubat 2026 19:19

Kandırmayın kendinizi !Bürokrat ve siyasetçi korunmasında nihai hükmü veren korunan nüfuzlu kişidir. Zımnen onay vermese, yap diye dayatmasa; özel işini yapmaya teşne korumasına zamanında ve derhal net tavır alıp men etse bu görüntülerin hiçbiri çıkmaz ortaya. Ancak göz yumulup onaylanırsa yapılan veya dayatılana boyun eğerse koruyan; kamu gücünün istismarı eski diyanet işleri başkanının eşinin çantasını, şemsiyesini korumasına taşıtmasında olduğu gibi aile boyu yapılabilen, yapılmasında behis görülmeyen bir hal alabilir ve zamanla norma dahi dönüşebilir. İyi bakın kendinize.

DusanTadic
Aday Memur
15 Şubat 2026 19:29

Mutfak alışverişini koruma polisine yaptıran gördüm ben. O da mı yalakalık oluyor anlamadım ben.

DusanTadic
Aday Memur
15 Şubat 2026 19:34

Ya da bahçesini sulatan mı deseydim bilemedim. Emin olun koruma polisleri bir yerden sonra bulundukları görevden ayrılmak isterler isteklerin ardı arkası kesilmediği için ben koruma polisi miyim yoksa kahya mı diye sorgular ama ağzını açamaz. Ha tabi kendi kişisel işleri için polisi makam aracını meşgul etmeyen yağmurun altında bile markete gidip ekmeğini suyunu alanı da gördü bu gözler. Allah onların sayısını arttırsın.

DusanTadic
Aday Memur
15 Şubat 2026 19:35

Velhasıl polis kardeşte çok hata veya yalakalık tarzı şeyler aramayın derim
15 Şubat 2026 23:53

Makama karşı görevinden daha fazlasını yapan, hatta ana babasına bile yapmadığı hizmeti yapan memur yalakadır. Teşkilatımızda bolca bulunur.

adanax343
Memur
16 Şubat 2026 00:26

instasına makam koruması yazan mallar var amk bunlar normal şeyler jskdld

adanax343
Memur
16 Şubat 2026 00:27

ayrılmama sebepleri korumalık yaparken kendini tanrı gibi görüp hiç bi polisle selamı sabahı olmadığı için çekinir

mr07
Aday Memur
16 Şubat 2026 08:39

Ayakkabıyı tutarken saldırı olsa nasıl koruyacak. Koruma olduğunu bilmiyor demek ki

foreverkings
Memur
16 Şubat 2026 08:48

konuyu çok iyi biliyorum hatta kızıda kocaelinde kurulan bir üniversite de iyi bir konumda şuanda.

https://www.cagdaskocaeli.com.tr/haber/25360775/karaosmanoglunun-eski-korumasiydi-komiser-unvaniyla-emekli-oldu

sancak bayrak, 3 hafta önce

Kocaeli de böyle bir polis vardı, belediye başkanı koruması, meslek hayatı orda geçti, belediye başkanı değişti,adam yine eski belediye başkanı koruması olarak devam etti, sonunda komiser de oldu.ve yaştan emekli oldu tahminen 20 yıl abartısız o başkanın yanındaydı.

Münferit55
Aday Memur
16 Şubat 2026 09:47

valla kaymakam bey böyle bi talepte bulunduysa bile helal olsun. herkes hak ettiği işi yapıyo, ayakkabı taşımak o arkadaşğn hiç zoruna gitmemiş belliki,millet korumalık yapacam diye birbirinin üstüne basıyor
16 Şubat 2026 13:37

polis değilmiş gibi yorum yapanlar olmuş kaymakam bey geldi ayakkabı mi arayacak yani yada eğilip ayakkabı mi giyecek saçma sapan görmemiş bebelerin lafları kaymakam ayakkabısı çalınsa başkası giysi gitse olacakları biliyır musunuz rezilliği burdakiler boş bıs konuşmuş kaymakam yerindi olsam polisle birlikte o gazeteciyi dava eder rezil ederim yani polisi diyeceği tek şey ben kaymakamın güvenliğinden sorumluyum bu ona ait olan gelebilecek her tehdit kaymakamın evindeki polisler sedece öldürmesinler diyi mi duruyor sanıyorsun hırsız girsin ben canını koruyorum soymu diyecek. cahilsiniz o adamın ayakkabısını bir kişi yanlışlıkla alıp gitse olacak şeyleri düşünüyor musunuz adam oranın mülki amiri en tepesi saçma sapan yorumla yapıp cahilliginizi belli etmeyin .koruma olamamısınız cekememezliginizi bu kadar belli etmeyin. görevini yapmış polis.onları oraya koruma diye veriyorlar canını da koruyacak malını da
17 Şubat 2026 12:11

Tuvalete girmedende tuvalett kağıdı biterse toplumda infial yaratır kapıda tuvalet kağıdı ile beklemelısın .ekipte dışarda sürünmekten iyidir hak veriyorum size valla haklısınız

buralarda925, 3 hafta önce
polis değilmiş gibi yorum yapanlar olmuş kaymakam bey geldi ayakkabı mi arayacak yani yada eğilip ayakkabı mi giyecek saçma sapan görmemiş bebelerin lafları kaymakam ayakkabısı çalınsa başkası giysi gitse olacakları biliyır musunuz rezilliği burdakiler boş bıs konuşmuş kaymakam yerindi olsam polisle birlikte o gazeteciyi dava eder rezil ederim yani polisi diyeceği tek şey ben kaymakamın güvenliğinden sorumluyum bu ona ait olan gelebilecek her tehdit kaymakamın evindeki polisler sedece öldürmesinler diyi mi duruyor sanıyorsun hırsız girsin ben canını koruyorum soymu diyecek. cahilsiniz o adamın ayakkabısını bir kişi yanlışlıkla alıp gitse olacak şeyleri düşünüyor musunuz adam oranın mülki amiri en tepesi saçma sapan yorumla yapıp cahilliginizi belli etmeyin .koruma olamamısınız cekememezliginizi bu kadar belli etmeyin. görevini yapmış polis.onları oraya koruma diye veriyorlar canını da koruyacak malını da

einsatz79
Aday Memur
17 Şubat 2026 14:11

Abi senin dassağını yesinler , aynen üzerime üniforma giymeyeyim adli idari işim olmasın elime silah almayayım bebek bezi de değiştiririm sorun değil he bu kafa

erhannn34, 3 hafta önce
anonsa gitmemek vardiyalı calışmamak için kişilik lerinden ödün veriyorlar resmen yalakalık eşin çocugun görse hiç mi utanmayacaksın çok şükür yirmi yıldır ekıplerde çalışıyorum beş kere komiserlik bi kere kriminal mülakatına gittim kimseyi aratmadım ve mülakatla elediler ama tertemiz dün maaşımı aldım ... ama hayat fani yalakalık ne yazık ki BAKİDİR bu meslekte

Müspet 07
Şef
17 Şubat 2026 15:22

Şu vaka Japonya'da cereyan etmiş olsa olay ifşa olduğu gün kaymakam da koruma da harakiri yapardı. Çünkü baskın Japon Ruhu enterne ederdi her ikisinide, sosyolojisi kusardı... Batıda da aynı gün soruşturma açılır, görevlerinden uzaklaştırılırlar veya istifa etmek durumunda kalırlardı... Bizim gibi kültür karmaşası yaşayan ülkelerde ise konu, doğru; yalın, tek ve tartışmasız olduğu halde etkin Ortadoğu kültürü nedeniyle benzer bir dahaki vakaya kadar görmezden gelinir, sorumlu merciler olayı önemseyip inisiyatif almaktan imtina eder ve doğal olarak sorun değil, konu kapanır. Ancak problem mütemadiyen kendini yeniden üretmeye devam eder. 100 yıl sonra da insan onuruna aykırı benzer kesitler ve türevleri, olayı normalleştirip savunabilen mankurtlar da olduğu halde toplumda görülmeye, yaşanmaya devam eder... İyi bakın kendinize.

Klav.ye
Şube Müdürü
18 Şubat 2026 01:42

korumalığı yalakalığa döndürmeyi öyle bir anlattın ki, şurda yorum yazanların çoğu ''Allah benim belamı versin, ağzım büzüleydi de konuşmayaydım, biz nasıl böyle düşünemedik, koruma arkadaşın hakkına girdik" demişlerdir.... :))) hani bir hikaye vardır; iki arkadaş yıllar sonra karşılaşmış. ikisinin de birer tane kız çocugu varmış. karşılaşınca çocukları sormuşlar, eee senin Naciye ne yapıyor diye sormuş birisi. o da anlatmış: Benim naciye büyüdü, okulunu bitirdi, iyi bir şirkette sekreter oldu, patronu onu çok seviyor, bazen mesaiye kalıyorlar, patron ile sabaha kadar çalışıyormuş, bu başarısından dolayım patron on yardımcısı yaptı, iş seyahatlerine giderken bile benim kızı yanında götürüyor, otelde bile yanından ayırmıyor, kızımın kıyafetlerini bile patronu alıyor falan diye anlatmış.. eee senin kızın ne yapıyor peki diye digerine sormuş. adamcagız cevap vermiş: bizimki de o...pu oldu da , ben senin kadar güzel anlatamıyorum demiş...:))) söz meclisten dışarı...))))

buralarda925, 3 hafta önce

Bizekiydilar
Şube Müdürü
18 Şubat 2026 01:57

Hemendr kaymakamı haklı polisi yalaka yapmışsınız. Sizce kaymakam ya evet kusura bakmayn tasıttıgım için polisten özür dilerim mi diyecek?? Heralde savunmasız poılisi suclyacak .üstüne vazife degilmiş miş kendisi dememişmiş. Emin olun o polise daha nice işler yaptırıyordur da işte bu fotpyu bir gazeteci yakaladıgı için gundem oldu yoksa bu fptp patlamsaydı kaymakam gayet olagan durum hep yaptırdıgı işler diye sesi cıkmazdı ki poliste napsın tasıyacak. Ve kimse de ksura bakmasın herkes yalaka mllleti yalakaıkla suclarken kendinizede bakın eminim sizinde cevresinde aman abim basım gözüm ustunesin abim diye etrafında dolandııgınız, tayin işlerinz oldugunda hemen güclü bir tanıdıgıa telefon acıp abi bizim iş noldu diye yalakalık yaptıgınz insnalar var ve sizde aynı durumdasınız. Hemende polisi asagılamıslar onu suclamak yerine kaymakamı elestirseydinz en azından cogu burokrat artık vu gibi konuların tepki cektigini anlayıp polisi eslrinin soforu , marketcisi ,okul serviscisi blmem nesi olarak kullanmayı bırakırlar.

Toplam 39 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi