Editörler : Pangaea
15 Şubat 2026 20:48

Herkes okula geldiği gün kadar para alsın.

Ben de adalet istiyorum. Üç gün okula gelip benden çok para alıyorlar. Ben haftanın 5 günü okuldayım.

Kutlamalar bende diye ağlıyor adam. Sınıf öğretmeniyim. Kutlamalar da bende özel günler de normal günler de.

23 Nisan, 29 Ekim, 19 mayıs, anneler günü, orman Haftası, vergi Haftası hayvanları koruma, müzeler, gaziler... Her hafta özel bir durum söz konusu. İki tane program hazırladı diye gamdan kederden bahsediyor. Sen hiç 23 Nisan gösterisi çalıştırdın mı. Boş.

Önerim açık.

Herkes okula geldiği gün kadar çarpan alsın. Herkesin ders saati eşitlensin. Örnek veriyorum. Ders saati 100 lira ise sınıf öğretmeninin katsayısı 5 gün okula geldiği için 5 olmalı. Ders başı 500 lira almalı. Branşçı 3 gün geliyorsa 3 katı almalı ders saati 300 olmalı.

Adalet böyle olur. Evde yatıp forum köşelerinde adalet istiyor adamlar. Bizim evde yatıp forumda adalet isteyecek kadar boş günümüz bile yok.

kimuni
Genel Müdür
15 Şubat 2026 21:36

istediğiniz şey imkansız. Çünkü adamlar mesemde 1 gün geliyor sadece okula (genellikle) bilemedin 2. mümkün değil yani. bana sorarsan aynı zamanda mantıksız biraz da.

ya öğretmen maaşını biraz yükseltseler iyi olurdu.

berkaydal
Genel Müdür
15 Şubat 2026 21:52

Mantıklı olması gerekmiyor. Forumda normal bu.

kimuni, 4 hafta önce

istediğiniz şey imkansız. Çünkü adamlar mesemde 1 gün geliyor sadece okula (genellikle) bilemedin 2. mümkün değil yani. bana sorarsan aynı zamanda mantıksız biraz da.

ya öğretmen maaşını biraz yükseltseler iyi olurdu.

atahoca
Müsteşar
15 Şubat 2026 22:38

2000''lerin (ondan daha eskiyim) başında (o zaman ilköğretimdeydim) dersim boş olduğu zamanlar arada sınıf öğretmeni arkadaşları ziyaret ederdim. Hatta arkadaş birinci sınıfları (usulünü de gösterip) ikiye bölüp yarısını bana verip bunların okumalarını da sen kontrol et, bitirelim, diyordu. Belki onlara verilmesini de kabul edersiniz.

Sadece ziyaret için gittiğimiz zamanlar da para verseler olur mu?

Bu arada size asıl darbeyi ders saatlerini 5'ten 6'ya çıkararak (şimdi çocuklar biz daha zekiydik, o yüzden bize 5 saat yetiyordu, diye espri yapıyorum) ve 4+4'le vurdular. 4 ve 5'lerin bazı derslerine giriyordum. Arkadaşlar o saatte ücretini alarak dinlenebiliyorlardı. Öğrenciyken de iyi idi. Ben hep sabahçı oldum. Öğle vakti ders biter, evde ufak bir yemek sonrası doğru mahalleye koşup, akşama kadar top oynuyorduk. Ha ödevlerimi de aksatmazdım. Şimdi mahalle kültürü de kayboldu. Sizin olduğunu yerde hala devam ediyordur. Büyük şehirlerde güven meselesi problem.

Peki, hakkınızı helal ediyor musunuz?

Siz beni güldürdünüz, Allah da sizi güldürsün.

*Not: Dersler bitince gönüllü etüt yapıyordum, akşama kadar sürüyordu.

berkaydal
Genel Müdür
15 Şubat 2026 23:12

Hocam iyi ki hatırlattın. Unutmuştum ben onu.

Hakkımı helal etmiyorum.

:))

atahoca, 4 hafta önce

2000''lerin (ondan daha eskiyim) başında (o zaman ilköğretimdeydim) dersim boş olduğu zamanlar arada sınıf öğretmeni arkadaşları ziyaret ederdim. Hatta arkadaş birinci sınıfları (usulünü de gösterip) ikiye bölüp yarısını bana verip bunların okumalarını da sen kontrol et, bitirelim, diyordu. Belki onlara verilmesini de kabul edersiniz.

Sadece ziyaret için gittiğimiz zamanlar da para verseler olur mu?

Bu arada size asıl darbeyi ders saatlerini 5'ten 6'ya çıkararak (şimdi çocuklar biz daha zekiydik, o yüzden bize 5 saat yetiyordu, diye espri yapıyorum) ve 4+4'le vurdular. 4 ve 5'lerin bazı derslerine giriyordum. Arkadaşlar o saatte ücretini alarak dinlenebiliyorlardı. Öğrenciyken de iyi idi. Ben hep sabahçı oldum. Öğle vakti ders biter, evde ufak bir yemek sonrası doğru mahalleye koşup, akşama kadar top oynuyorduk. Ha ödevlerimi de aksatmazdım. Şimdi mahalle kültürü de kayboldu. Sizin olduğunu yerde hala devam ediyordur. Büyük şehirlerde güven meselesi problem.

Peki, hakkınızı helal ediyor musunuz?

Siz beni güldürdünüz, Allah da sizi güldürsün.

*Not: Dersler bitince gönüllü etüt yapıyordum, akşama kadar sürüyordu.

atahoca
Müsteşar
16 Şubat 2026 08:31

Rica ederim de siz ziyaret için para verecek misiniz, onu da yazın.

berkaydal, 4 hafta önce

Hocam iyi ki hatırlattın. Unutmuştum ben onu.

Hakkımı helal etmiyorum.

:))

berkaydal
Genel Müdür
16 Şubat 2026 11:21

Bence verilmeli. Yok öyle bedavadan iş.

atahoca, 4 hafta önce

Rica ederim de siz ziyaret için para verecek misiniz, onu da yazın.

bilinçlivatandas
Şube Müdürü
16 Şubat 2026 15:15

ben branş öğretmeni olarak katılıyorum dersleri üst üste koyup ayarlamak yanlış 21 saate öğretmen norm verilmesini sebebi verimi artırmaktır ancak 21 saati 3 güne üst üste ayarlarsanız verimsiz olur norm 25 saate çıkarıp 5 günü zorunlu hale getirmek gerektiğini düşünüyorum

kimuni
Genel Müdür
16 Şubat 2026 15:54

ver 7 bin dolar muadili TL maaşı istersen 7 gün okulda tut. :)

ben lisede branş öğretmeniyim ve görüşünüze %100 karşıyım.

kendiniz illaki pencereli bir program tercih ediyorsanız bunu idarenize bildirin eminim ki gereğini yapacak ve büyük ihtimalle olumlu karşılayacaktır.

bilinçlivatandas, 4 hafta önce
ben branş öğretmeni olarak katılıyorum dersleri üst üste koyup ayarlamak yanlış 21 saate öğretmen norm verilmesini sebebi verimi artırmaktır ancak 21 saati 3 güne üst üste ayarlarsanız verimsiz olur norm 25 saate çıkarıp 5 günü zorunlu hale getirmek gerektiğini düşünüyorum

bilinçlivatandas
Şube Müdürü
16 Şubat 2026 16:04

Ne alaka 7 bin dolar işin cılkını çıkarıyorsunuz sizin işiniz okulda okuldan kaçmanın yolunu arıyorsunuz sonra öğrenciye nutuk çekiyorsunuz yok okulu sevin önemseyen diye
kimuni, 4 hafta önce

ver 7 bin dolar muadili TL maaşı istersen 7 gün okulda tut. :)

ben lisede branş öğretmeniyim ve görüşünüze %100 karşıyım.

kendiniz illaki pencereli bir program tercih ediyorsanız bunu idarenize bildirin eminim ki gereğini yapacak ve büyük ihtimalle olumlu karşılayacaktır.

M.Sandal67
Aday Memur
17 Şubat 2026 14:44

Yüz milyonları götüren şarkıcılara dizi oyuncularına galericilere gıkınız çıkmaz. Ancak birbirinize sataşın durun.

atahoca
Müsteşar
17 Şubat 2026 16:52

Hocam,

Arkadaş, konuyu bazı branşlara fazla ücret verilmesi gerektiği, diğer branşların çok iş yapmadığı konusunda açılan farklı başlıklar üzerine ironi olarak açmıştır.

M.Sandal67, 3 hafta önce

Yüz milyonları götüren şarkıcılara dizi oyuncularına galericilere gıkınız çıkmaz. Ancak birbirinize sataşın durun.

berkaydal
Genel Müdür
17 Şubat 2026 19:14

Şarkıcı Gülşen'e, Kenan Doğulu'ya, Mustafa Ceceli'ye hakkımı helal etmiyorum.

M.Sandal67, 3 hafta önce

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi