Editörler : gül-feşan

simpl7seven
Aday Memur
10 Nisan 2026 08:57

tmo?dan yeni istifa edip yeni kuruma geçen biri olarak hiç tavsiye etmem. sonbaharda fındık alımı olur ve genelde yaza kadar sürer, yazın yetmez buğday arpa alımı başlar o da bikaç ay sürdükten sonra bu alımların satışları başlar. bu arada kendi asli iş yerinde iş yoksa mal yoksa bile seni işin olduğu personel lazım olan şehire gönderirler orda kalırsın otelde veya misafirhanede. genelde otel oluyor o şartları iyi. harcırah alırsın.

bekar için çok önemli olmuyor ama evliysen eşini çocuğunu bırakıp yozgatta bulabilirsin kendini. yöneticiler ve şehir de şansına kalmış büyük çoğunluğu memnun değil. geçici görevde harcırahla birlikte 100e yakın para alırsın maaşınla birlikte. hayatının en zor 3-4 senesiydi ama şans biraz da iş arkadaşların şehrin geçici göreve gideceğin yerdeki insanlar falan şans. polislikten daha mı dezavantajlı orasını bilemem

simpl7seven
Aday Memur
10 Nisan 2026 08:59

hep alım satım olduğu için ve personel de az olduğu için izinlerini anca kışın kullanabilirsin yaz tatilini unut. gideceğin kadro da önemli tabi. muhasebe ya da düz memur olarak gidersen bu yazdıklarımın büyük çoğunluğunu yaşamayabilirsin. teknik kadro sıkıntı

teknisyen177
Aday Memur
25 Nisan 2026 11:26

Jandarmadan kurtuldum dedim tmoya geçtim illallah ettim görevi bitmez işi bitmez her yerde deli gibi personel eksiği var personel almazlar bi oraya bi buraya sürekli göreve gidersin evin sosyal hayatın olmaz parası iyidir ama parada bi yere kadar helede teknik kadro sahada felaket yeri gelir memurluk yapar yeri gelir depoculuk yeri gelir teknisyenlik 7 aydan fazla göreve gidersin bütün ülkeyi gezdirirler valla acayip bi kurum gelen kaçma derdine düşüyor git başka kurumlara form ver kit kurumlarin hepsi aynıymış 657 bakanlıklara falan bak

ömer bey27
Aday Memur
25 Nisan 2026 17:51

Polislik daha iyi,millet tmo dan kaçmaya calısıyor

mahmuttdagdelen001
Aday Memur
26 Nisan 2026 13:03

bu kurum normal bir kurum değil, sanırsın ülke savaşta sürekli teyakkuz halindesin, imkanların çok k

ismailbakir
Aday Memur
26 Nisan 2026 13:12

atamam çıkmıştı fakat gitmedim.. hayırlısı olsun..

tosunbey06
Aday Memur
29 Nisan 2026 16:13

Atamanız nereye çıktı bilemiyorum ama olumsuz yazılanların çoğu dönemsel. Yıllarca alım olmadığı bomboş dönemlerde oluyor. Hele şimdiki görevlerde gayet düzgün otellerde kalıyorsun, yemek bedava, harcırah ve mesai doğrudan cebine kalıyor. En fazla aralıksız 1 ay geçici görevdesin. Kurumu sahiplenen biri için kimsenin art niyet düşündüğünü neredeyse 20 yıldır görmedim. Yazları bile düğünün, cenazen, çocuklarının mezuniyet vb. etkinliklerinde dahi mağdur edilmezsin. Yeter ki kurumu sahiplendiğin görülsün. Ataması 3 yıl olmuş bir teknisyen olarak eline bir anahtar, kontrol kalemi almamak için her türlü dalavereliği yaparsan, bir prizi dahi değiştirecek kadar kendini geliştiremezsen saygı da görmezsin elbette. Keşke herkesin dediği olumsuz yorumlara kulak asmasaydın. Polislikle kıyaslanması bile çok acayip bu kurumun. Dediğim gibi geçmiş birkaç yıllık yoğunluğun isyanı yazılanlar. Ama işine saygılı biri için en yoğun dönemlerde bile mağdur etmez kimseyi bu kurum.

ismailbakir
Aday Memur
29 Nisan 2026 16:21

buradaki yorumlardan dolayı gitmemezlik yapmadım hocam..
tosunbey06, 3 hafta önce

Atamanız nereye çıktı bilemiyorum ama olumsuz yazılanların çoğu dönemsel. Yıllarca alım olmadığı bomboş dönemlerde oluyor. Hele şimdiki görevlerde gayet düzgün otellerde kalıyorsun, yemek bedava, harcırah ve mesai doğrudan cebine kalıyor. En fazla aralıksız 1 ay geçici görevdesin. Kurumu sahiplenen biri için kimsenin art niyet düşündüğünü neredeyse 20 yıldır görmedim. Yazları bile düğünün, cenazen, çocuklarının mezuniyet vb. etkinliklerinde dahi mağdur edilmezsin. Yeter ki kurumu sahiplendiğin görülsün. Ataması 3 yıl olmuş bir teknisyen olarak eline bir anahtar, kontrol kalemi almamak için her türlü dalavereliği yaparsan, bir prizi dahi değiştirecek kadar kendini geliştiremezsen saygı da görmezsin elbette. Keşke herkesin dediği olumsuz yorumlara kulak asmasaydın. Polislikle kıyaslanması bile çok acayip bu kurumun. Dediğim gibi geçmiş birkaç yıllık yoğunluğun isyanı yazılanlar. Ama işine saygılı biri için en yoğun dönemlerde bile mağdur etmez kimseyi bu kurum.

tosunbey06
Aday Memur
03 Mayıs 2026 15:45

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

ismailbakir, 3 hafta önce
buradaki yorumlardan dolayı gitmemezlik yapmadım hocam..
06 Mayıs 2026 11:03

Ölün olur gömemezsin, dirin olur göremezsin denilen meslekten; TMO'ya geçiş, hiç durma :)

Toplam 30 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi