Editörler : E.Kayı Han

memuraday-y
Daire Başkanı
28 Şubat 2026 21:11

Adli hizmetler 7/24 esasına göre yürütüldüğü için bu kurumda çalışanların 8-5 çalışması pratikte zor oluyor o sadece resmiyette öyle adliye çalışanı için. Yani kısaca bu iş için 8-5 çalışma prensibi çok uygun değil.

Bir de 4483 sayılı Kanun olayı var ama adliye çalışanları sanırım 4483 sayılı Kanuna tabii değil.?

Canimİstanbul, 1 ay önce

Kanun belli. 657de

45 saat haftada

Canimİstanbul
Yasaklı
28 Şubat 2026 21:38

Adliye memurları 657ye tabi.

Özel nitelikli memurluk değil

7-24 esası ancak vardiyamiz yok.

Nöbet tuttuğumuz saatler yıllık iznimize ekleniyor

Beşten sonra çalışmayiz nöbetçi değil isek.

memuraday-y, 1 ay önce

Adli hizmetler 7/24 esasına göre yürütüldüğü için bu kurumda çalışanların 8-5 çalışması pratikte zor oluyor o sadece resmiyette öyle adliye çalışanı için. Yani kısaca bu iş için 8-5 çalışma prensibi çok uygun değil.

Bir de 4483 sayılı Kanun olayı var ama adliye çalışanları sanırım 4483 sayılı Kanuna tabii değil.?

memuraday-y
Daire Başkanı
01 Mart 2026 11:59

Hocam sen hangi adliyede çalışıyorsun ya merak ettim. Katipler genelde burada hep olumsuz konu başlıkları açıyorlar ben mi bu işi bilmiyorum yoksa siz mi adliyede çalışmıyorsunuz anlamadım ?

Canimİstanbul, 1 ay önce

Adliye memurları 657ye tabi.

Özel nitelikli memurluk değil

7-24 esası ancak vardiyamiz yok.

Nöbet tuttuğumuz saatler yıllık iznimize ekleniyor

Beşten sonra çalışmayiz nöbetçi değil isek.

Canimİstanbul
Yasaklı
01 Mart 2026 12:13

Nerede çalıştığının ne önemi var?

Diyorum ki eğer komisyon tarafından belirlenen nöbet çizelgesinde o gün için adınız yok ise saat beşten sonra çalışmaya zorlanamazsiniz, bunun için kimse size soruşturma açmaz.

memuraday-y, 1 ay önce

Hocam sen hangi adliyede çalışıyorsun ya merak ettim. Katipler genelde burada hep olumsuz konu başlıkları açıyorlar ben mi bu işi bilmiyorum yoksa siz mi adliyede çalışmıyorsunuz anlamadım ?

memuraday-y
Daire Başkanı
01 Mart 2026 22:09

Onun için açmaz ama verilen işler yetişmedi / zamanında yapılmadı diye açarsa aynı şey olmaz mı? sadece saatten dolayı değil de işten dolayı açmış olur soruşturmayı ? E peki ben ne anladım bu işten? Yine diyorum yine diyorum bu iş yükü ile adliyeler 8-5 değil de bir nevi vardiya sistemi ile çalışıp özellikle katiplerin de çalışma saatleri kanunla belirlenmediği sürece bu sorunların önüne tam anlamıyla geçilemez.

Üstelik şu görevler arasında verilen diğer işleri - görevleri yerine getirir ibaresinin ucu çok açık. Görev tanımının net olması lazım net. Bu şekilde büyük oranda sorunlar çözülür diye düşünüyorum şahsi fikrim.

Öbür türlü yani şahsa bağlı kalırsa bir amir iyi olur diğeri ise çok anlayışsız - sabırsız olur yine sorun yaşanır kanaatindeyim?

Canimİstanbul, 1 ay önce

Nerede çalıştığının ne önemi var?

Diyorum ki eğer komisyon tarafından belirlenen nöbet çizelgesinde o gün için adınız yok ise saat beşten sonra çalışmaya zorlanamazsiniz, bunun için kimse size soruşturma açmaz.

piacio
Memur
02 Mart 2026 10:45

Kardeşim. kesinlikle istifa etmeyi düşünme. Bu başka zorluklar getirecektir. Yapman gereken şey ya kalem değişikliği ya adliye değişikliği. Bu konularda komisyona dilekçe vermekten çekinme.

Canimİstanbul
Yasaklı
02 Mart 2026 11:52

Tamam

Bu korku ile devam edin o zaman.

Ben hiç bir zaman korkmadım ve de ezilmedim. Müsaade etmedim buna

memuraday-y, 1 ay önce

Onun için açmaz ama verilen işler yetişmedi / zamanında yapılmadı diye açarsa aynı şey olmaz mı? sadece saatten dolayı değil de işten dolayı açmış olur soruşturmayı ? E peki ben ne anladım bu işten? Yine diyorum yine diyorum bu iş yükü ile adliyeler 8-5 değil de bir nevi vardiya sistemi ile çalışıp özellikle katiplerin de çalışma saatleri kanunla belirlenmediği sürece bu sorunların önüne tam anlamıyla geçilemez.

Üstelik şu görevler arasında verilen diğer işleri - görevleri yerine getirir ibaresinin ucu çok açık. Görev tanımının net olması lazım net. Bu şekilde büyük oranda sorunlar çözülür diye düşünüyorum şahsi fikrim.

Öbür türlü yani şahsa bağlı kalırsa bir amir iyi olur diğeri ise çok anlayışsız - sabırsız olur yine sorun yaşanır kanaatindeyim?

memuraday-y
Daire Başkanı
08 Mart 2026 11:05

Böyle konuşanlar genelde ya adliyede çalışmayıp işin içini bilmeden uzaktan konuşanlar ya da ilk derece mahkemesi değil de daha üst mahkemelerde çalışanlar oluyor.

Ayrıca bunun korku ile alakası yok. Katibin çalıştığı sistemde onu direkt koruyacak bir sistem yok ben onu anlatamıyorum yani özlük hakları çok zayıf. En basit şeyde direkt soruşturma açılabiliyor yani gözünün üstünde kaşın var deseler itiraz edemiyorsun bunun önüne geçmek lazım bence. Zaten adliye iş yükü diğer kurumların neredeyse 10 katı görece olarak. Bu işi yapan birinin normal bir genel idari hizmetler memuru olarak değerlendirilmesi ve özlük haklarının ise normal bir memurdan kat kat daha düşük olması tam bir akıl tutulması.

Bu mesleğin kendi özel şartları oluşturulup buna göre mesleki tanımlaması yapılmadığı sürece fırsatı olan gider kimse durmak istemez.

Canimİstanbul, 1 ay önce

Tamam

Bu korku ile devam edin o zaman.

Ben hiç bir zaman korkmadım ve de ezilmedim. Müsaade etmedim buna

Canimİstanbul
Yasaklı
08 Mart 2026 11:09

Herkes korkak olmak zorunda mi?

memuraday-y, 1 ay önce

Böyle konuşanlar genelde ya adliyede çalışmayıp işin içini bilmeden uzaktan konuşanlar ya da ilk derece mahkemesi değil de daha üst mahkemelerde çalışanlar oluyor.

Ayrıca bunun korku ile alakası yok. Katibin çalıştığı sistemde onu direkt koruyacak bir sistem yok ben onu anlatamıyorum yani özlük hakları çok zayıf. En basit şeyde direkt soruşturma açılabiliyor yani gözünün üstünde kaşın var deseler itiraz edemiyorsun bunun önüne geçmek lazım bence. Zaten adliye iş yükü diğer kurumların neredeyse 10 katı görece olarak. Bu işi yapan birinin normal bir genel idari hizmetler memuru olarak değerlendirilmesi ve özlük haklarının ise normal bir memurdan kat kat daha düşük olması tam bir akıl tutulması.

Bu mesleğin kendi özel şartları oluşturulup buna göre mesleki tanımlaması yapılmadığı sürece fırsatı olan gider kimse durmak istemez.

memuraday-y
Daire Başkanı
08 Mart 2026 21:11

Hocam kendi duygu ve düşüncelerinizi buradan mı tatmin etmeye çalışıyorsunuz anlayamadım ? Ha bire korku korku diyip duruyorsunuz? Madem korkmuyorsanız siz ne gibi çözümler ürettiniz mesela anlatın da bilelim bari ?

Canimİstanbul, 1 ay önce

Herkes korkak olmak zorunda mi?

Canimİstanbul
Yasaklı
08 Mart 2026 21:20

Bu sözlerin manası ne?

Son 4 yılında rahata kavuştum, yıllarımı ilk derece mahkemelerinde heba ettim, uzduler, haksızlık ettiler ama boyun etmedim, pes etmedim, bir şekilde kendini onlara ezdirip kullandırmadim. Soruşturma mi acmadikar, tutanak mi tutmadilar, ne oldu biliyor musunuz?

Onca müfettiş geldi geçti.

Bir kez bile sıkıntı yaşamadım

Fakat onlar rezil oldular

Tavsiyeler mahkeme kalemine dusuyor, gorüyoruz.

memuraday-y, 1 ay önce

Hocam kendi duygu ve düşüncelerinizi buradan mı tatmin etmeye çalışıyorsunuz anlayamadım ? Ha bire korku korku diyip duruyorsunuz? Madem korkmuyorsanız siz ne gibi çözümler ürettiniz mesela anlatın da bilelim bari ?

memuraday-y
Daire Başkanı
09 Mart 2026 08:54

Tamam ben de diyorum ki mesela haksız yere sorularıma açıp tutanak tuttular diyorsunuz kendi ağzınızla yani sizin maddi - manevi yaşadığınız sorunlar - sıkıntılar ne olanak ? O stres ne olanak ? Boş yere kendinizi üzdüğünüz ne olacak? Boş yere ezildiğiniz ne olacak? Uğradığınız haksızlık mesela nasıl giderildi veya telafi edildi? Siz kendi ağzınızla demişsiniz zaten yorumunuzda. ? Ben de bunlardan bahsediyorum. Olay korkup korkmama meselesi değil yani.

Canimİstanbul, 1 ay önce

Bu sözlerin manası ne?

Son 4 yılında rahata kavuştum, yıllarımı ilk derece mahkemelerinde heba ettim, uzduler, haksızlık ettiler ama boyun etmedim, pes etmedim, bir şekilde kendini onlara ezdirip kullandırmadim. Soruşturma mi acmadikar, tutanak mi tutmadilar, ne oldu biliyor musunuz?

Onca müfettiş geldi geçti.

Bir kez bile sıkıntı yaşamadım

Fakat onlar rezil oldular

Tavsiyeler mahkeme kalemine dusuyor, gorüyoruz.

Canimİstanbul
Yasaklı
09 Mart 2026 09:10

Telafi diye bir şey yok iş hayatında.

Ben savunmalarını ya da dilekçelerimi hiç bir şeyi gizlemeden yazardım.

Hoop diye alırlardı ordan beni.

Ancak şöyle olurdu, benden sonra oraya gelen rahat ederdi.

Ya bu da deli çıkarsa hesabi

memuraday-y, 1 ay önce

Tamam ben de diyorum ki mesela haksız yere sorularıma açıp tutanak tuttular diyorsunuz kendi ağzınızla yani sizin maddi - manevi yaşadığınız sorunlar - sıkıntılar ne olanak ? O stres ne olanak ? Boş yere kendinizi üzdüğünüz ne olacak? Boş yere ezildiğiniz ne olacak? Uğradığınız haksızlık mesela nasıl giderildi veya telafi edildi? Siz kendi ağzınızla demişsiniz zaten yorumunuzda. ? Ben de bunlardan bahsediyorum. Olay korkup korkmama meselesi değil yani.

katvur06
Aday Memur
18 Mart 2026 22:02

Çok iyi yapmış gerçekten tebrik ediyorum. Böyleleri bundan anlıyor gerçekten şikayet duydukları anda ödleri kopuyor bakalım bende şikayet sürecine girdim

Fidel Gülsün, 1 ay önce

Yaklaşık 18 sene önce bu göreve başladım. İlk yılım seninki gibiydi. Hatta daha beterdi. Bekar bir kadın hakimim vardı. Tam bir iş kolik. Saat 5'de mesai biter, git yemeğini ye gel derdi. Sonra gelir gece 12'ye kadar çalışırdık. Misafirliğe gitme, misafir kabul etme, piknik, kıraathane, sosyal hayat sıfırdı. Bunalıma girmiştim. İstifa etmeyi düşündüm. Ancak mesleğim, zanaatım yoktu. Katlanmak zorunda kaldım. En son eşimle aram açıldı. Eşim bana sen beni aldatıyorsun dedin. Bu kadar iş olmaz, böyle memurluk mu olur diyordu. Derdimi eşime de anlatamadım. Günün birinde eşim gece 12:30'da kucağında bebekle kalemi bastı. Siz beni aldatıyorsunuz dedi. Hakim donup kaldı, ben hiç konuşmadım. Bağırdı, çağırdı. Hakime seni bakanlığa şikayet edeceğim, senin kocamla ilişkin var dedi. Daha sonra eşim kapıyı sert kapatıp çıktı. Tabi sonra eve gittik. Eşim sabaha kadar benimle konuşmadı. Sabah hakim çağırdı, eşine söyle şikayet etmesin, ben artık seni mesaiye çağırmıcam dedi. Bu şekilde kurtuldum. Bir daha mesai yaptırmadı bana. Ondan sonra memur olduğumun bilincine vardım. Eşime hala teşekkür ediyorum. Umarım sende sıkıntılarını aşarsın. Düzelir kardeşim hiç merak etme.

Toplam 34 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi