Editörler : gül-feşan

selensio
Aday Memur
06 Mart 2026 00:33

vhki nasıl geçiliyor

köroglu14
Aday Memur
09 Mart 2026 20:33

Görevde yükselme sınavı ile
selensio, 1 ay önce
vhki nasıl geçiliyor
09 Mart 2026 22:27

8-5 resmi tatil haftasonu tatil yıllık izini kafana göre kullanma

S.memurumehmet, 1 ay önce
sağlık bakanlığında şef =vhki demek hiçbir yöneticilik vasıfları yok çoğu hastanelerde veznede hasta girişi yapıyor, hemşire ile en az 15 bin TL fark olur maaş olarak

S.memurumehmet
Aday Memur
10 Mart 2026 08:59

bütün hemşireler nöbet tutmuyor, mesai ile çalışan birimler mevcut ordada 8-5,hafta sonu ve resmi tatiller mevcut
bilgisayartekniker, 1 ay önce

8-5 resmi tatil haftasonu tatil yıllık izini kafana göre kullanma

10 Mart 2026 09:05

o sizin dediğiniz küçük illerde olabilir örnek poliklinik, veya il,ilçe sağlık, büyükşehirlerde yeni başlayan veya 4-5 yıl üzeri çalışmayanı oralara vermiyorlar veriyorsa büyük dayıları vardır

S.memurumehmet, 1 ay önce
bütün hemşireler nöbet tutmuyor, mesai ile çalışan birimler mevcut ordada 8-5,hafta sonu ve resmi tatiller mevcut

Luckyskywalker
Aday Memur
20 Mart 2026 19:48

Arkadslar merhaba Ben vhki lige gectim ilce sagliga verdiler kadromla once ilce saglikta giriste telefon bakmaya vereceklerdi beni bende olmaz dedim shmnin vaka koordinatoru yaptilar 4 tane daha isci ama vhki kendilerine dedikleri arkadaslar var onlarda vaka koordinatoru sanirim tek memur vhki benim bu arkadsslar surekli stand aciyolar vhki benim bildigim yazi yazar bu konuda bilgisi olan var mi her isi yapar mi vhki memur? Bunun bi mevzuati baglayici yokmudur?

köroglu14
Aday Memur
21 Mart 2026 16:20

Beni de il Sağlık Müdürlüğüne verdiler özlükteyim. Genel İdare Hizmetleri sınıfında olduğu müddetçe genel işleri verebilirler. Hastanelerde nöbet bile tutanları duydum, biraz da şansa kalmış verdikleri yer diyebilirim. Özlük, Muhasebe, Satın Alma, Atama, Mutemetlik, Disiplin, Halk Sağlığı vs vs. baya birim var burada. İlçe sağlıkları bilmiyorum ama genel işlere veriyorlar bildiğim kadarı ile
Luckyskywalker, 3 hafta önce

Arkadslar merhaba Ben vhki lige gectim ilce sagliga verdiler kadromla once ilce saglikta giriste telefon bakmaya vereceklerdi beni bende olmaz dedim shmnin vaka koordinatoru yaptilar 4 tane daha isci ama vhki kendilerine dedikleri arkadaslar var onlarda vaka koordinatoru sanirim tek memur vhki benim bu arkadsslar surekli stand aciyolar vhki benim bildigim yazi yazar bu konuda bilgisi olan var mi her isi yapar mi vhki memur? Bunun bi mevzuati baglayici yokmudur?

köroglu14
Aday Memur
21 Mart 2026 16:21

En başta İl Sağlık Müdürlüğüne geçmek lazımdı bence, oralar çok rahat oluyor.

fatodemiş
Memur
21 Mart 2026 18:51

Teşvik ve nöbet hariç o
dealikkk, 1 ay önce

Mutemetliğe sordum, lisans mezunu bir vhki maaşı ile kendiminkini karşılaştırdık.6-8 bin lira fark var sadece elimize geçen toplam maaşta.4/3 ü o ben de 6/2 siyim

Luckyskywalker
Aday Memur
21 Mart 2026 19:03

Hocam ilce saglikta vhki likmi il sagliktami il sagliktada mutemet olmak mesela kolay degildir diye dusunuyorum maas yapmak filende zor diye tahmin ediyorum vaka kordunatoru olan var mi tam olarak ne is yapar

Luckyskywalker
Aday Memur
21 Mart 2026 19:05

Hocam il saglikta calistigin yere gore kisiye gore hocam anlasamadigin bi yonetici veya ornegin mutemetlik sanmam kolay olsun ama ilce sagliktada saglikli yasam merkezi var ona bagli vaka kordinatorlugu nasil bir istir artisi eksisi nedir yardimci olurmusunuz

köroglu14, 3 hafta önce
En başta İl Sağlık Müdürlüğüne geçmek lazımdı bence, oralar çok rahat oluyor.

köroglu14
Aday Memur
22 Mart 2026 09:25

İl sağlıkta olup da hiç zor diyeni duymadım hocam, çiftlik gibi kurum. Hayırlısı olsun bakalım hakkınızda

Hocam il saglikta calistigin yere gore kisiye gore hocam anlasamadigin bi yonetici veya ornegin mutemetlik sanmam kolay olsun ama ilce sagliktada saglikli yasam merkezi var ona bagli vaka kordinatorlugu nasil bir istir artisi eksisi nedir yardimci olurmusunuz

Sansasyonell
Aday Memur
27 Mart 2026 13:35

Yav ne maaşı eşşek gibi calıstıkran sonra

Karizmaunl, 2 ay önce

Hemşirelikten VHKİ kadrosuna geçmeniz durumunda genelde maaşta düşüş olur. Çünkü hemşirelikte temel maaşa ek olarak döner sermaye, nöbet ücreti, teşvik gibi ek gelirler bulunur. VHKİ kadrosunda ise maaş daha çok sabit memur maaşı şeklindedir ve bu tür ek ödemeler ya hiç olmaz ya da çok sınırlı olur. Ortalama hesapla hemşirelikten VHKİ?ye geçen bir personelin aylık gelirinde yaklaşık 15-25 bin TL civarında azalma görülebilir; ancak bu miktar derece, kademe, hizmet yılı, aile yardımı gibi kişisel durumlara göre değişir.

Maaş dışında değişen durumlar da vardır. Hemşirelikte klinik sorumluluk, nöbet, hasta bakımı ve risk faktörleri bulunurken VHKİ görevleri daha çok masa başı, evrak ve sistem işleri şeklindedir. Bu nedenle iş yükü fiziksel ve psikolojik açıdan farklılaşır. Kariyer yönünden hemşirelikte klinik ilerleme ve sorumlu hemşirelik gibi alanlar varken VHKİ?de yükselme daha çok idari kadrolara geçiş şeklinde olur. Emeklilik açısından da uzun vadede alınacak aylık, maaş düşük olacağı için bir miktar daha düşük olabilir.

Karizmaunl
Müsteşar Yardımcısı
27 Mart 2026 13:50

Cevap doğrudan soruyu soran arkadaş için yazıldı. Siz alıntılayıp farklı bir yere çekmişsiniz. Sorulan şey maaş ve özlük hakları, ben de onu anlattım. Yorulma kısmı ayrı bir tartışma konusu ama bu başlıkta sorulan o değil. Alıntı yapıp konuyu dağıtmanın bir anlamı yok.

Sansasyonell, 2 hafta önce

Yav ne maaşı eşşek gibi calıstıkran sonra

Atalanta BC
Aday Memur
29 Mart 2026 14:47

Memurlar.net'in Maaş Robotu var oradan açıp bak. VHKİ de Temel ve Teşvik alır ama düşük. (Ne kadar bilmiyorum.)

MILLEY
Genel Müdür
31 Mart 2026 09:53

hocam vhki her konuda hemşireye göre düşük alır. gelen veya gelecek zamlardan vede haklardan faydalanma miktarınız da azalır uzun vadede aradaki makas değil uçurum olur.

şu an bile normal bir hastanede döner teşfik maaş farkı vhki hemşire arası 15/20 bini bulur

sadece taban ödemede 3 bin civarı fark var

maaşta 1. derece vhki 69,5 alır iken hemşire 75,8 civarı hesaplıyor memurlar net

6 binde maaştan var

teşfik farkı hariç 9 bin eksik alırsınız.

ileri uzun vadede açılacak maaş farkı ve şu an ki 15 bin civarı fark benim için önemli değil diyorsanız geçin

Toplam 36 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi