Editörler : Pangaea
24 Şubat 2026 08:22

Yönetici atama yönetmeliğindeki yaman çelişkiler?
Bugünkü değişiklikle artık bağımsız anaokullarında sınıf öğretmeni normu bile yokken müdür olarak atanabilmeleri nasıl mümkün olabiliyor?Bu hiç adil değil Ayrıca özel eğitim okullarında rehberlik normu olmasına rağmen ! rehberlik branşı müdür olarak özel eğitim okullarına atanamıyor! özel madde koymuşlar özel eğitim için! bu ne çifte standart, bu ne yaman çelişki bu ne adaletsizlik, anlaşılmayacak, gözden kaçacak diye mi düşündünüz, yanılıyorsunuz eğitim camiası herşeyin farkında, herşeyi görüyor, bu kul hakkına girmektir. sizleri bu mübarek günde bu yanlıştan biran önce dönmeye davet ediyor ve Allah'a havale ediyorum.

Karizmaunl
Müsteşar Yardımcısı
24 Şubat 2026 11:17

Benim kanaatim şu ki Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde okul müdürü olma sürecinde yönetmelikler çoğu zaman gerçek belirleyici değil, sadece şekli bir çerçeve niteliğinde kalıyor. Kâğıt üzerinde sınav, puan, kıdem gibi objektif kriterler varmış gibi görünse de sahada asıl belirleyenin siyasi referans olduğu yönünde güçlü bir izlenim oluşuyor. Özellikle mülakat ve değerlendirme aşamalarının şeffaf olmaması, kararların liyakatten çok yerel siyasi dengelere göre verildiği düşüncesini güçlendiriyor. Bu yüzden bana göre sorun tek tek kişiler değil, sistemin yapısı; çünkü süreç dışarıdan etkiye açık oldukça insanlar sonucu baştan belirlenmiş bir yarışa sokulduklarını hissediyor ve bu da adalet duygusunu zedeliyor.

Sevdim-Seni
Genel Müdür
24 Şubat 2026 11:19

Bugünkü resmi gazetede yayınlanan değişiklikle anaokullarına sınıf öğretmeni atanma işi bitti

ömer42
Genel Müdür
24 Şubat 2026 13:03

Tam bitti denemez hocam. Anaokullarına idareci olmak için okul öncesi öğretmenleri öncelikli olacak. Şayet tercih eden olmazsa sınıf öğretmenleri atanabilecek.

Sevdim-Seni, 2 hafta önce

Bugünkü resmi gazetede yayınlanan değişiklikle anaokullarına sınıf öğretmeni atanma işi bitti

ömer42
Genel Müdür
24 Şubat 2026 13:05

Değişmeden önce öncelik olmadan hem sınıf öğretmenleri hem de okul öncesi öğretmenleri puan üstnlüğüne göre atanacaktı.

235U
Genel Müdür
24 Şubat 2026 18:13

İşin ayrıntısını bilmeyince süreç düzeldi sanılıyor. Değişen pek birşey yok.

Asıl problem okulöncecilerin ilkokula müdür olamaması ama sınıfçıların ilkokula müdür olabilmesi.

Şöyleki tüm anaokulları merkezi yerlerde. Köyde anaokulu olmaz. Bu nedenle 4 ve 8 yılı dolduranların atanması sürecinde bu merkezi yerlerde okulönceci müdürlerden boş kalan yerleri köy yerine merkezi tercih edecek sınıfçı müdürler dolduracaktır. Haliyle ilk defa atamaya uzak ilçeler hariç hiçbir anaokulunda boş müdürlük normu kalmayacak. Açıkçası ben sınıfçı olsam bende bu adaletsizliği umursamam 50 km köyde ilkokulda çalışacağıma il ilçe merkezindeki anaokuluna gelirim. Kısacası atamalarda ilk basamak olan 4 ve 8 yılını dolduran yöneticilerin atanma sürecinde boş anaokulu müdürlüğü kalmayacaktır. Müdürlüğe ilk defa atanacak olan okul öncesi öğretmenleri ise bari atanayım köy olsun giderim diyemez çünkü köyde boş kalan ilkokulları bile yapamayacaklar.

Uygulamada hak kaybı devam ediyor

İlk defa müdür olarak atanacak okul öncesi öğretmenleri şimdiden uzak ilçeleri değerlendirmeye başlasınlar

Zaten müdür olanlarda ise bir sorun yok onların hak kaybı kaldırıldı görünüyor ama orda da şu durum var

Bazen bir anaokulu 2 hatta 3 dönem boş kalabiliyordu

1 2 dönem aynı anaokulunun normda tercihlerde göründüğü oluyordu. Taliplisi bu sene çıkmasa seneye çıkardı

Şimdi her biri anında dolacak boş kalma ihtimali yok

Bari okul öncesi öğretmenlerine ikinci öncelikte olsa ilkokula müdür olarak atama hakkı verilseydi

O zaman belki iyi niyetli bir değişiklik derdim

Şuan hala sınıfçı kadrosunun olmadığı anaokuluna zorlama müdür olabiliyorken

Okulönceci kadrosunun olduğu ilkokullara müdür olarak tercih veremiyor

Bunun akli veya vicdani açıklaması olamaz

ahmetbulut47
Genel Müdür
25 Şubat 2026 22:09

rehberlik normu özel eğitim okullarında var ama rehberlik branşı özel eğitim okullarına ikinci öncelikli bile müdür olamıyor adamlar boş kalsın biz görevlendirme ile birilerine yer mi yapalım derdinde bunu mantıkla nasıl izah edeceksiniz.

0109
Memur
25 Şubat 2026 23:11

15-20 yıldır idarecilik yapan bir insanı akademi sınavına almak çok komik ve abestir.Bu tecrübeli donanımlı hertürlü teknolojiyi çok daha iyi kullanan bir idareciye akademi ne verebilecek.Hadi akademiye gittiler peki sınav safsatası nedir.Zaten ömürleri sınavla geçmiş bu insanların.Meb hazır elindeki idarecilerden de olmasın günün sonunda.

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi